Luonnon monimuotoisuus -pihakilpailu

Tuusulan kunta haastaa asukkaat, yhteisöt ja yritykset mukaan edistämään luonnon monimuotoisuutta käynnistämällä pihakilpailun. Luonnon monimuotoisuuden, viherympäristöjen ja vesistöjen vaaliminen on osa Tuusulan ilmasto-ohjelmaa ja strategisia tavoitteita.

  • Tavoitteissa onnistutaan paremmin, kun asukkaat ja yhteisöt otetaan mukaan. Asukastilaisuuksissa jaetaan tietoa ilmastonmuutoksen hillinnästä ja luonnon monimuotoisuuden edistämisestä. Kansainvälisenä luonnon monimuotoisuuden päivänä 22.5.2024 asukkaille ja yhteisöille on tarjolla inspiraatiota oman pihan monimuotoisuuden edistämiseen, kun ympäristöalan asiantuntija ja maisema-arkkitehti jakavat vinkkejään Tuusulan pääkirjastolla, kertoo kunnan erityisasiantuntija Terhi Wermundsen.

Kuntalaiset voivat ilmoittaa pihakilpailuun paitsi kotinsa, yhteisönsä tai yrityksensä pihan niin myös ilmiantaa jonkun muun pihan kunnan alueelta. Kilpailuun voi osallistua 20.7.2024 asti, minkä jälkeen asiantuntijaraati arvioi kirjallisesta esikarsinnasta jatkoon päässeet pihat paikan päällä heinä-elokuussa. Kilpailun tulokset julkistetaan 31.8.2024 Sadonkorjuumarkkinoilla Krapin Pajalla. Monimuotoisin piha palkitaan, ja parhaat monimuotoisuusideat jaetaan kunniamainintojen kera asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten yhteiseen käyttöön. Lisäksi arvotaan palkinto kaikkien osallistujien kesken.

  • Tuusulan luontoarvoista huolehditaan kunnan ja kuntalaisten yhteisvoimin. Luonnon monimuotoisuuden lisäämisen voi aloittaa matalalla kynnyksellä omalta pihalta, kannustaa Wermundsen.

 

Lisätietoa:

Inspiraatiota ja infoa monimuotoisen pihan luomiseen ja ylläpitoon 22.5.2024 Tuusulan pääkirjastolla: Luonnon monimuotoisuus omalla pihalla: vinkkejä & linkkejä (tuusula.fi)

Pihakilpailun säännöt: Pihakilpailun säännöt.pdf (tuusula.fi)

Osallistumislomake: Pihakilpailun osallistumislomake

Kuntalaiset voivat myös jakaa omia vinkkejään luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi kunnan nettisivulla Ilmastovinkit