• Uimarannat

Uimarannat ja uimapaikat

AJANKOHTAISTA

Uimarannat ja -paikat otetaan virallisesti käyttöön koulun päättäjäisviikonlopun jälkeen.

Virallinen uimarantakausi on 2.6.-31.8. välinen aika. Uimarantoja koskevat yhteydenotot: Työnjohtaja Jaska Vilen, 040 314 3490 tai urheilukeskuksen päivystys 040 314 3491.

Vesien näytteenottoaikataulut ja tulokset löytyvät yllä olevasta linkistä "uimavesitilanne".

Uimavesitilanne

Keski-Uudenmaan Ympäristökeskus seuraa uimavesien laatua. Löydät tulokset yllä olevan linkin takaa.

UIMARANNAT (EU-rannat)

HÄKLI Nahkelantie (ei uimavalvontaa)

Häklin kesäkioski palvelee ja pukuhuoneet ovat avoinna uimarantakaudella joka päivä klo 11-19 välisenä aikana. Palvelussa on säävaraus mm. vesisateella tai kylmällä ilmalla palvelua ei tuoteta.

Uimarannan luokitus* vuonna 2020 on erinomainen.

RUSUTJÄRVI Hiekkarannankuja (ei uimavalvontaa)

Puomi avoinna uimarantakaudella päivittäin klo 8-21. (Puomi avattuna). Rusutjärven kesäkioski palvelee lämpimillä säillä pääsääntöisesti klo 12-18 välisenä. Pukuhuoneet pidetään avoinna säävarauksella. Uimarantaa ylläpitää kesäisin Rusutjärvi-seura ry.

Uimarannan luokitus* vuonna 2020 on erinomainen.

URHEILUKESKUS Kilpailukuja (ei uimavalvontaa)

Uimarannan luokitus* vuonna 2020 on erinomainen.

UIMAPAIKAT

JOKELAN POHJAVESILAMPI Koulukeskus

Ei luokiteltu*, ei uimavalvontaa

KELLOKOSKEN JOENRANTA Saunarannankuja

Ei luokiteltu*, ei uimavalvontaa

*Uimaveden luokitus Keski-Uudenmaan EU-rantojen (päivittäin yli sata kävijää) uimavedet on luokiteltu Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta (177/2008) mukaisesti.

Uimarantojen luokitus tehdään uimakauden  päätyttyä  suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerin valvontatutkimustulosten perusteella. Uimavesi luokitellaan joko erinomaiseksi, hyväksi, tyydyttäväksi tai huonoksi. Luokitus tarkastetaan vuosittain uimakauden päätyttyä. Luokitus ei muutu uimakauden aikana, vaikka uimaveden mikrobiologinen laatu tai sinilevätilanne huononisi kauden aikana.