Korona-altistumiset

Koronatartunnat ja tartunnanjäljityksen tilanne (Keusote, 10.1.2022):

Karanteeniin asettamisesta on luovuttu altistustilanteessa 10.1.2022. Keusote ei aseta koronavirukselle altistuneita karanteeniin 10.1.2022 alkaen.

THL:n päivitetyt ohjeistukset karanteeneista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt 13.1.2022 kansalaisten ohjeistusta karanteeneista alueilla, joissa tartunnanjäljitys ei ole mahdollista tehdä kattavasti. Tuusulan alue kuuluu mainittuihin. Ohjeistus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja.

THL ohjeistaa toimimaan näin altistumistilanteissa: 

Jos asut samassa taloudessa positiivisen kotitestin tehneen kanssa tai asut tai olet muutoin ollut läheisesti tekemisissä terveydenhuollossa tehdyssä testissä positiivisen tuloksen saaneen kanssa:

  • Vältä mahdollisuuksien mukaan kodin ulkopuolisia kontakteja, kunnes sairastuneen henkilön oireiden alusta on kulunut viisi vuorokautta. Jos useita perheenjäseniä sairastuu, viisi vuorokautta lasketaan viimeisimpänä sairastuneen oireiden alusta.
  • Käytä kodin ulkopuolella kasvomaskia. 
  • Jää etätöihin, jos se on mahdollista. Jos olet täysin oireeton, voit mennä töihin kasvomaskia käyttäen ja kontakteja välttäen. 
  • Oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin, kun sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta on kulunut viisi vuorokautta.

Katso THL:n 13.1.2022 julkaisema ohjeistus kokonaisuudessaan: Koronatestit ja kontaktien välttäminen alueilla, joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut

Katso myös Keusoten 22.8.2022 kokoamat toimintatavat keskuuteemme kiertämään jääneen koronaviruksen osalta.