Tulevaisuuden FOCUS alue: Tilaa ja mahdollisuuksia kaikkien tarpeisiin. Focus tarjoaa tilaa vaativien toimintojen sijoittumiseksi alueelle: logistiikkaa, tuotantotilaa ja toimitilaa sekä tilaa vaativaa erikoiskauppaa, näyttelytilaa ja erikoisliikkeitä. Tuusulanväylän itäpuolelle kehittynyt Jusslan alue on jo nyt merkittävä pakaste- ja elintarvikelogistiikan keskittymä. Tuusulanväylän länsipuolella sijaitsee Sammonmäen yritysalue, jossa toimivat mm. YIT ja Rudus. Focus täydentää Vantaan Aviapolis-aluetta ja on kiinteä osa rakentuvaa lentokenttäkaupunkia.

Yhteystiedot

Lisätietoja - More Information

Kuntakehitysjohtaja
Development director
Marko Härkönen
+358 40 314 3501
 
Projektipäällikkö
Patrik Skogster
+358 40 314 3558
Kaavasuunnittelija
Petteri Puputti
+358 40 314 3515
etunimi.sukunimi@tuusula.fi
firstname.lastname@tuusula.fi
 
Tuusulan kunta
Tuusula Municipality
PB60, Hyryläntie 16
04301 Tuusula
Finland
+358 9 87181
www.tuusula.fi
Focus -logo

Focuksesta  tulee kansainväliset mitat täyttävä yrityspuisto, joka sijaitsee Helsinki-Vantaan-lentokentän pohjoispuolella ja tulevan Kehä IV:n varrella. Yli 10 neliökilometrin laajuinen alue tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja synnyttää tuhansia työpaikkoja.

 
Tuusulanväylän ja Kulomäentien kainaloon, tulevan Kehä IV:n varteen, Tuusulanväylän molemmille puolille sijoittuva Focus mahdollistaa erilaisten tuotannollisten ja kaupallisten liiketoimintakonseptien toteuttamisen. Toimintojen välinen synergia on tärkeä menestystekijä.

Kehä IV:n asemakaavoitus käynnistyy - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä

Kaava-alue sijoittuu Etelä-Tuusulaan Focus-alueelle, Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjoispuolelle, Tuusulanväylän(kt 45) ja Myllykyläntien (mt 11363) väliin. Asemakaavan tarkoituksena on suunnitella alueen kautta uusi tieyhteys - Kehä IV, ja muodostaa kehätien varteen vetovoimainen logistiikka- ja työpaikka-alue. Kehä IV tunnetaan myös nimellä mt 152 ja se on yksi suunnitteilla olevista Keski-Uudenmaan logistiikan poikittaisyhteyksistä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.–28.2.2019 välisenä aikana TuusInfo asiakaspalvelun tiloissa, Autoasemankatu 2, sekä kunnan nettisivuilla 
/attachments/text_editor/33693.pdf (Asuminen ja ympäristö/Kaavoitus ja maankäyttö/Vireillä olevat kaavahankkeet).

Yleisötilaisuus

Kehä IV asemakaavan yleisötilaisuus järjestetään valtuustosalissa (Hyryläntie 16) keskiviikkona 6.2.2019. Paikalle voi tulla jo klo 17.00 alkaen keskustelemaan suunnitteluasioista vapaamuotoisesti. Varsinainen esittely alkaa klo 18.00, jonka jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Palautetta osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällöstä voit jättää osoitteella Tuusulan kunta, kaavoitus PL 60, 04301 TUUSULA tai sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus(at)tuusula.fi 28.2.2019 mennessä.