Tulevaisuuden FOCUS alue: Tilaa ja mahdollisuuksia kaikkien tarpeisiin. Focus tarjoaa tilaa vaativien toimintojen sijoittumiseksi alueelle: logistiikkaa, tuotantotilaa ja toimitilaa sekä tilaa vaativaa erikoiskauppaa, näyttelytilaa ja erikoisliikkeitä. Tuusulanväylän itäpuolelle kehittynyt Jusslan alue on jo nyt merkittävä pakaste- ja elintarvikelogistiikan keskittymä. Tuusulanväylän länsipuolella sijaitsee Sammonmäen yritysalue, jossa toimivat mm. YIT ja Rudus. Focus täydentää Vantaan Aviapolis-aluetta ja on kiinteä osa rakentuvaa lentokenttäkaupunkia.

Yhteystiedot

Lisätietoja - More Information

Kuntakehitysjohtaja
Development director
Marko Härkönen
+358 40 314 3501
 
Projektipäällikkö
Patrik Skogster
+358 40 314 3558
Kaavasuunnittelija
Petteri Puputti
+358 40 314 3515
etunimi.sukunimi@tuusula.fi
firstname.lastname@tuusula.fi
 
Tuusulan kunta
Tuusula Municipality
PB60, Hyryläntie 16
04301 Tuusula
Finland
+358 9 87181
www.tuusula.fi

Focuksesta  tulee kansainväliset mitat täyttävä yrityspuisto, joka sijaitsee Helsinki-Vantaan-lentokentän pohjoispuolella ja tulevan Kehä IV:n varrella. Yli 10 neliökilometrin laajuinen alue tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja synnyttää tuhansia työpaikkoja.

Tuusulanväylän ja Kulomäentien kainaloon, tulevan Kehä IV:n varteen, Tuusulanväylän molemmille puolille sijoittuva Focus mahdollistaa erilaisten tuotannollisten ja kaupallisten liiketoimintakonseptien toteuttamisen. Toimintojen välinen synergia on tärkeä menestystekijä.

Kehä IV:n asemakaavoitus käynnistynyt 

Kaava-alue sijoittuu Etelä-Tuusulaan Focus-alueelle, Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjoispuolelle, Tuusulanväylän(kt 45) ja Myllykyläntien (mt 11363) väliin. Asemakaavan tarkoituksena on suunnitella alueen kautta uusi tieyhteys - Kehä IV, ja muodostaa kehätien varteen vetovoimainen logistiikka- ja työpaikka-alue. Kehä IV tunnetaan myös nimellä mt 152 ja se on yksi suunnitteilla olevista Keski-Uudenmaan logistiikan poikittaisyhteyksistä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 24.1.–28.2.2019 välisenä aikana.