Tuusulan kunnan yritystontit

Yritystontteja löytyy Jokelasta, Kellokoskelta ja kaksi Etelä-Tuusulasta

Kunta ylläpitää ajantasaista yritystonttiaineistoa Tuusulan karttapalvelussa. Löydät yritystontit vasemmalla olevasta valikosta: Näytä kartalla -> Tontit -> Myytävät yritystontit. Tällä hetkellä pääosa Tuusulan kunnan omistamista yritystonteista sijaitsee Jokelassa ja Kellokoskella. Etelästä löytyy kaksi rakentamatonta tonttia uuden paloaseman kupeesta, Kulloontien ja Tuusulan itäväylän risteyksestä.

 

Jokelan ja Kellokosken tontit maksavat 25 € / k-m2

Tuusulan kunann myymien yritystonttien hinnoittelu on alue- tai tonttikohtaista. Tontit hinnoitellaan ulkopuolisen arvion perusteella markkinahintaisiksi. Kunnan omistamien yritystonttien hinnoittelusta päättää kunnanvaltuusto. Viimeksi yritystonttien hinnoittelua tarkistettiin 16.3.2015.

Uusia alueita ja kohteita hinnoitellaan sitä mukaa kun alueiden toteutuminen alkaa konkretisoitumaan.

 

Maaperätutkimukset kuuluvat aina rakentajan vastuualueisiin

Kunnalla ei ole tonttikohtaista kairaustietoa. Jos ostaja haluaa tehdä kairauksia ennen ostopäätöstä, anotaan siihen lupaa Tuusulan kunnan maankäytöstä. Nyrkkisääntönä Tuusulassa voi pitää sitä, että paaluttamaan joutuu. Tuusula on vanhaa savista merenpohjaa.

 

Vesi- ja viemärijohdot kulkevat pääsääntöisesti viereisillä katualueilla

Varsinaiset tonttiliittymät pitää ostaa erikseen. Lisätietoja maksuista ja taksoista Vesihuollon sivuilta.

 

Ostajalla on 3 vuotta aikaa saattaa tontti siihen pisteeseen, että rakennuslupaviranomainen voi suorittaa kohteessa hyväksytyn loppukatselmuksen

Rakennettuna pitää olla vähintään 50% rakennusoikeuden enimmäismäärästä. Rakentamisvelvoitteen laiminlyönti johtaa ikävimmillään sakkoihin.

 

Yritystontin voi myös vuokrata - vuosivuokra on 8 % myyntihinnasta

Vuokralaisella on tavallisesti mahdollisuus myös lunastaa yritystontti määräajassa omakseen kunhan vuokrasopimuksen mukaiset ehdot täyttyvät. Rakentamisvelvoite koskee myös vuokralaista. Maksettu vuokra ei käy etukäteen maksettuna käsirahana tms. osamaksuna.

 

Kauppahinnan lisäksi ostajalle tulee muitakin kustannuksia kuten mm.

Rakennusvaiheessa tulee lisäksi erilaisia liittymä- ja lupakustannuksia. 

 

Tuusulan kunnan rakennusvalvonta vastaa ja opastaa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä

Voit kysyä rakentamiseen liittyviä kysymyksiä ennen kuin omistat tontin. Rakennusvalvonnan yhteystiedot löydät täältä. Tuusulan kunnan rakennusvalvonta käyttää lupapiste.fi-palvelua.


Tulevat alueetFocus. Sula*. Tuomala II. Kelatien työpaikka-alueen laajennus*. Rykmentinpuiston työpaikka-alue*.

 *Lisätiedot hankkeesta avautuvat violettia aluetta klikkaamalla. Hankeen alue merkitty pinkillä palluralla.