Muut taidekurssit

110324
Metalligrafiikka, perinteiset menetelmät, 70 €Tuula_Kokkonen
Opisto
La ja su 14.-15.9., 19.-20.10. ja 23.-24.11.19
Klo 10.00-16.00
Taidegraafikko, taidemaalari Hannu Hyrske
Tutustutaan klassisiin metalligrafiikan menetelmiin kuten kuivaneulaan, kaiverrukseen, mezzotintoon, etsaukseen, akvatintaan ja pehmeäpohjaan sekä perehdytään taidegrafiikan kehystämiseen. Kurssimaksu sisältää osan kurssilla käytettävistä materiaaleista.


110342
Ikonimaalauksen päiväkurssi, syksy 40 €
Opisto
Ma 9.9.-2.12.19 ja 13.1.-6.4.20
Klo 12.00-15.00                       
Ikonimaalari Päivi Hynynen
Tule maalaamaan oma ikoni! Samalla saat itsellesi harrastuksen, jonka parissa voit rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Opetellaan ikonimaalauksen perustietoja ja -taitoja. Maalattavaan ikoniin ja siinä oleviin pyhiin henkilöihin tutustutaan etukäteen. Ikonimaalaus vaatii kärsivällisyyttä sekä jonkin verran piirustustaitoa. Vasta-alkaja maalaa ensin kasvomaalausharjoituksen munatemperatekniikalla akvarellipaperille. Tämän jälkeen hän piirtää ja maalaa pienen rintakuvaikonin Jumalanäidistä. Ota mukaan lyijykynä, kumi, viivoitin ja paperia. Muut kurssilaiset saavat maalata mieleisestään aiheesta. Opettajalla on myytävänä maalaustarvikkeita, esim. aloittelija voi ostaa ns. aloituspakkauksen, jonka hinta on noin 55 € (sisältää ensimmäisen pohjustetun ikonilaudan).


119802
Tiffanykurssi, syksy 38 €
Opisto, alakerran neuvotteluhuone D 2
Ma 9.9.-2.12.19 ja 13.1.-6.4.20
Klo 18.00-21.00
Opettaja Lauri Airikkala
Opintosetelikurssi
Kurssi aloittaville ja jatkaville harrastajille. Aluksi jokainen valmistaa lasityön perustekniikalla ja tämän jälkeen jatkaa uusiin töihin. Ota mukaan ensimmäiselle kerralle  mielellään lyijylasityöhön tarkoitettu lasiveitsi, sanomalehtiä, pihtejä, suojalasit ja -käsineet ja vaikkapa rikkinäisiä ikkunalasinpaloja tms., jos sinulla on. Lisätietoa välineistä ja niiden testausta ensimmäisellä kerralla. Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia tuusulalaisille eläkkeellä oleville tai senioriväestöön kuuluville. Senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä. Eläkkeellä olevilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai sairaseläkettä eivätkä ole ansiotyössä.


340108
Portfolio- ja kotisivukurssi, 32 €
Opisto
La 21.9., la ja su 5.-6.10.19
Klo 10.00-15.00
Kuva-artesaani, media-alan moniosaaja Anni Kesti
Tule tekemään tai täydentämään portfoliosivut itsellesi! Lisäksi opetusta saa kotisivujen tekemisessä tai kehittämisessä. Kurssilla voi käyttää opiston tietokonetta tai omaa kannettavaa. Muista tällöin ottaa virtajohto mukaan. Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta portfolion tai kotisivujen tekemisestä.


119804
Kalligrafian kokeilukurssi / Calligraphy Experiment Course, 10 €
Opisto
To 12.9.19
Klo 17.00-19.30
Kuvittaja, graafinen suunnittelija Susan Reed
Tervetuloa tutustumaan kalligrafian perusmateriaaleihin ja kokeilemaan muutamaa kalligrafian perustyyliä tasaterällä! Tarvittavat materiaalit sisältyvät kokeilukurssin hintaan.
Welcome to this workshop where you will see the basic materials used for calligraphy and you can begin enjoying and trying some basic broad-nibbed calligraphic styles. Materials needed are included in the price.


119806
Kalligrafian työpaja: Roomalaiset suuraakkoset ja Foundational (antikva) / Calligraphy Workshop : Roman Capitals and Foundational, 30 € Huom! Kurssi peruttu!
Opisto
To 19.9.-7.11.19
Klo 17.00-19.30
Kuvittaja, graafinen suunnittelija Susan Reed
Tutustumme kauniisiin kirjaimiin, joita voidaan pitää koko länsimaisten aakkosten isä- tai äitikirjaimistona! Nämä ylväät kirjaimet maalattiin siveltimellä ja sitten kaiverrettiin kiveen. Tekstaamme nykyaikaistetun version niistä, jotka voidaan toteuttaa tasaterällä. ”Foundational” tyyli tai ns. “antikva” perustuu Karolingiseen pienten aakkosten minuskeeli kirjaimiin, ja on usein ensimmäinen tyyli, joka harjoitellaan kalligrafian opinnoissa.
Opetus suomeksi ja tarvittaessa  myös englanniksi.

We’ll become familiar with beautiful letters which can be considered the father or mother of Western calligraphy and typography! These majestic letters were first painted with a flat brush and then carved in stone on monuments, for example the Trajan column! We will practice a modernized version of these which can be lettered with a broad-nibbed pen. Foundational style was developed based on Carolingian minuscules as a “nearly perfect” teaching style to begin practicing the art of calligraphy. Instruction in English if needed.