• Leikkipuistoista löytyy herkullisia hyötykasveja

  • Iloiset värit kutsuvat leikkiin

Leikkipuistot

Tuusulassa on 55 leikkipuistoa. Lisäksi koulujen ja päiväkotien pihoilla on 41 leikkipaikkaa. Kunnassa noudatetaan leikkipuistojen turvallisuudelle asetettuja määräyksiä, ja puistojen turvallisuus tarkastetaan säännöllisesti. Tuusulan kunnan alueella olevien lasten leikkipaikkojen sijainnit löytyvät  kunnan karttapalvelusta.

Huomioithan, että päiväkotien ja koulujen piha-alueet ovat arkipäivinä asianomaisten omassa käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi käyttää.
 
 
 

Puustellinmetsän leikkipuisto

Puustellinmetsän leikkipuisto on Tuusulan uusimpia lisäyksiä leikkipuistojen verkostoon. Leikkipuistossa on hurjasti erilaisia leikkivälineitä ja kiipeilylaitteita monen ikäisille lapsille. Alueella on myös aidattu alue perheen pienimmille. Puiston vierestä löytyy lammasaitaus, jossa lapset voivat kesäisin ihastella lampaiden loikoilua metsälaitumella. Puustellinmetsän puistoon on myös istutettu paljon hedelmäpuita ja marjapensaita, unohtamatta yrttitarhaa. Hedelmäpuista, marjapensaista ja yrttitarhasta lapset ja aikuiset voivat vapaasti napsia luonnon antimia välipalaksi tai vaikkapa eväsleipänsä väliin. 

Puustellinmetsän puisto suorastaan pursuaa aktiviteetteja. Tarkkuuslajeissa kisailijat voivat pitää petankki-turnauksen lajille varatulla kentällä. Vauhdin huumasta nauttivat pääsevät temppuilemaan skuuttipaikalla, ja kuntoilijat treenaavat voimiaan erillisellä ulkoliikunta-alueella. Herkkusuut pääsevät helposti pujahtamaan sieni- ja mustikkametsään, ja samaisella metsäalueella kulkee mielenkiintoinen hiihtolatuverkosto talvella. Mikäli haluat lämmitellä nuotion äärellä aktiivisen päivän aikana, ota omat polttopuut mukaan. Puustellinmetsän puistoon on helppo saapua sekä pyörällä, bussilla että autolla. Se on oivallinen paikka viettää hauska päivä raikkassa ulkoilmassa.

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.