Tuusulan taiteiden yön tapahtumajärjestäjän ohjeet

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Voinko järjestää tapahtuman Tuusulan taiteiden yönä? 

Kyllä voit, tervetuloa mukaan! Muistathan, että ohjelman tulee olla taidetta ja kulttuuria sekä kaikille avointa. Tuusulan taiteiden yö on yhteisöllinen tapahtuma.

Milloin Tuusulan taiteiden yö järjestetään?

Elokuun toisena perjantaina joka vuosi.

Millainen tapahtuma voi olla osa Tuusulan taiteiden yötä? 

 • Ohjelma on taidetta ja kulttuuria eli se voi olla musiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta, kirjallisuutta, mediataidetta, elokuvaesitys jne.
 • Ohjelma voi olla kulttuuritapahtuma, esitys, avoimet harjoitukset, taidenäyttely, performanssi, työpaja, keskustelutilaisuus, tilateos, flash mob, työpaja, työhuoneen avoimet ovet jne.
 • Ohjelma ei voi olla pelkkä markkinointitapahtuma (esim. taidegallerian alennusmyynti).
 • Ohjelma ei voi olla urheilukilpailu.
 • Ohjelman täytyy olla yleisölle avointa, mutta se voi olla ilmaista tai pääsymaksullista.
 • Huom! Tuusulan taiteiden yö on poliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma.

Miten markkinoin tapahtumaani? 

 • Ilmoita tapahtuma Tuusulan tapahtumakalenteriin visittuusula.fi 31.5. mennessä, siten se päätyy käsiohjelmaan, tapahtuman verkkosivulle, julisteisiin ja somemarkkinointiin.
  Ohje: tuusula.fi/tapahtumakalenteri
 • Kerro tapahtumasta myös omissa somekanavissasi! Muista tägätä postauksissa ja tarinoissa @tuusulankunta, niin voimme jakaa postauksiasi.
 • Käytä aihetunnisteita #TuusulanTaiteidenYö ja #ElämisenTaidetta.
 • Jos haluat Facebook-tapahtuman rinnakkaisjärjestäjäksi, laita viesti asiasta kulttuurituottajalle osoitteeseen kulttuuri@tuusula.fi. 

Mitä tietoja Tuusulan tapahtumakalenteriin tulee ilmoittaa 31.5. mennessä?

 • Ohjelman sisältö mahdollisimman tarkasti
 • Aikataulu
 • Kohderyhmä (lapsiperheet, nuoret, täysi-ikäiset, ikäihmiset tms.)
 • Paikka
 • Lisää loppuun teksti: Tapahtuma on osa Tuusulan taiteiden yötä. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy verkkosivulta: www.tuusula.fi/taiteidenyo. Saavuthan tapahtumaan kävellen, polkupyörällä, HSL-bussilla tai ilmaisella sukkulabussilla. Bussi ajaa väliä Järvenpään rautatieasema – Hyrylän linja-autoasema ja pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä.

Pitääkö jokaisesta järjestämästäni ohjelmanumerosta tehdä erillinen tapahtuma tapahtumakalenteriin?

Ei pidä. Tapahtumia tulee runsaasti, joten kannattaa koota samassa tapahtumapaikassa tapahtuva ohjelma yhteen tapahtumaan, esim. Tuusulan taiteiden yö Halosenniemessä. 

Mitä teen, jos unohdin ilmoittaa tapahtumani 31.5. mennessä tapahtumakalenteriin?

Voit markkinoida tapahtumaasi omissa kanavissasi ja somessa tägätä @tuusulankunta, niin saatamme nostaa tapahtumaasi esiin esim. IG-tarinoihin. 

Voinko käyttää markkinoinnissa tapahtuman logoa?

Kyllä voit. Logot voit ladata Tuusulan kunnan Flickristä

Mitä tapahtuman vastuuhenkilön pitää tietää? 

Jokaisella tapahtumalla tulee olla nimetty vastuuhenkilö. Tapahtumien järjestäjät vastaavat oman tapahtumansa luvista, vakuutuksista ja turvallisuudesta ja toimii oman tapahtumansa vastuullisena järjestäjänä. Tapahtumanjärjestäjät järjestävät tapahtumansa omalla budjetillaan. Ohjelmasisältöihin voi hakea kunnan kulttuuriavustuksia. 

Maksaako kunta järjestämäni ohjelman? 

Ei maksa. Ohjelmakuluihin voi hakea kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustuksia. Lisätietoa avustuksista. Tapahtumasi voi olla ilmainen tai pääsymaksullinen.

Millaisia lupia tai turvallisuussuunnitelmia tapahtumani tarvitsee? 

Kukin tapahtumajärjestäjä hakee itse tarvittavat luvat tapahtumaansa sekä tekee turvallisuussuunnitelman. Tämä koskee esimerkiksi Teosto-lupaa sekä melulupaa. Ohjeet löytyvät Tuusulan tapahtumanjärjestäjän oppaasta tuusula.fi/tapahtumaopas

Onko Tuusulan kunnan vakuutus voimassa tapahtumassani? 

Ei ole. Jokainen tapahtumanjärjestäjä vastaa itse vakuutuksista. 

Onko Rantatie suljettu? 

Ei ole. Rantatien kohteet toimivat normaalisti. Tapahtuma järjestetään eri tavalla kuin aiemmin. Kunnan järjestämä ohjelma on Kotorannanpuistossa, Tuusulan museoilla ja uimahallilla. 

Miten ihmisiä ohjeistetaan kulkemaan illan aikana? 

Suosittelemme yleisöä saapumaan tapahtumaan kävellen, polkupyörällä, HSL-bussilla tai ilmaisella sukkulabussilla. Bussi ajaa väliä Järvenpään rautatieasema – Hyrylän linja-autoasema ja pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä. Illan aikana järjestetään ilmaisia tapahtumabusseja myös reitillä Hyrylä–Kellokoski–Jokela. Aikataulut löytyvät sivulta www.tuusula.fi/taiteidenyo. Lähimmät juna-asemat ovat Jokela, Kerava ja Ainola (Järvenpää). Kulttuuri liikuttaa <3

Ohjelmaa on Etelä-Tuusulassa, Kellokoskella ja Jokelassa, ehtiikö illan aikana nähdä kaiken?

Ei ehdi. Tuusulan taiteiden yössä osallistujat valitsevat, millaiseen ohjelmaan haluavat osallistua. Tapahtumilla on eri profiileja ja kohderyhmiä. 

Missä on ohjelmaa lapsiperheille? 

Tuusulan kunta järjestää kaikenikäisille soveltuvaa ohjelmaa Kotorannapuistossa (Kotorannankuja 10, Tuusula). Alueella ei ole alkoholin myyntiä. 
Lapsille sopivaa ohjelmaa on myös muissa tapahtumapisteissä. 

Mikä on tapahtuman nimen oikea kirjoitusasu? 

Tuusulan taiteiden yö. Suomen kielen kirjoitusasun mukaan eli Tuusula isolla ja muut sanat pienin kirjaimin.

Haluaisin esiintyä Tuusulan taiteiden yössä, keneen otan yhteyttä? 

Voit järjestää oman tapahtuman tai esiintymisesi itse, pyydä alueen käyttöön lupa ja ilmoita tapahtumasi 31.5. mennessä Tuusulan tapahtumakalenteriin tuusula.fi/tapahtumakalenteri.
Tuusulan kunnan esiintyjät buukkaa Tuusulan kulttuurituottaja jo vuodenvaihteen tienoilla. Kellokoskella suurin toimija on Kellokosken Ruukki ry ja Jokelassa Jekku ry. 

Haluaisin myydä kahvilatuotteita Tuusulan taiteiden yössä, onko se mahdollista? 

Kulttuurituottaja buukkaa kutsuperiaatteella kahvilamyyjät Tuusulan kunnan tapahtumapisteille jo vuodenvaihteen tienoilla. 

Haluaisin myydä taidettani tai käsitöitäni Tuusulan taiteiden yössä, keneen otan yhteyttä?

Ota yhteyttä Gustavelundiin.

Haluaisimme esitellä puolueemme toimintaa, mihin voimme pystyttää teltan?

Ette mihinkään, sillä Tuusulan taiteiden yö on poliittisesti sitoutumaton tapahtuma. Valokeilassa näiden neljän tunnin ajan ovat taiteilijat ja luovien alojen toimijat. Tämän linjauksen on tehnyt jo tapahtumaa aiemmin järjestänyt Tuusulan Taiteiden Yö ry ja Tuusulan kunta jatkaa tätä linjaa. 

Mitä tarkoittaa, että tapahtuma on uskonnollisesti sitoutumaton?

Tuusulan kunta järjestää kaikille sopivaa, uskontoon liittymätöntä ohjelmaa neutraaleissa tiloissa. Kulttuuri kuuluu kaikille.
Uskonnolliset yhteisöt voivat järjestää Tuusulan taiteiden yössä kaikille avoimia kulttuuritapahtumia (esim. konsertti kirkossa). 

Kuka "omistaa" Tuusulan taiteiden yön? 

Tällä hetkellä Tuusulan kunta. Tapahtumaa on järjestänyt aiemmin Tuusulan Taiteiden Yö ry, jonka kanssa kunta on sopinut 24.3.2022, että Tuusulan kunta järjestää tapahtuman vuosina 2022-2026. 

Mitä Tuusulan kunta tekee Tuusulan taiteiden yön hyväksi? 

 • Tuusulan kunta omistaa tapahtuman ja osoittaa resursseja tapahtuman järjestämiseen Tuusulan kulttuuripalveluista.
 • Kunta järjestää tapahtuman ohjelmaa kunnan omissa tiloissa.
 • Kunta tarjoaa tapahtumanjärjestäjille (yksilöt, yhdistykset, yhteisöt) mahdollisuuden tulla mukaan yhteisöllisen Tuusulan taiteiden yön tapahtumanjärjestäjiksi.
 • Kunta tarjoaa mahdollisuuden hakea avustuksia tapahtumien ohjelmasisältöihin.
 • Kunta viestii tapahtumasta. Kunta tarjoaa tapahtumanjärjestäjille viestintäalustaksi Tuusulan tapahtumakalenterin sekä kokoaa ohjelmatiedot. Kunta tuottaa mm. tapahtuman verkkosivun, käsiohjelman, julisteet, lehtimainokset, someviestinnän ja opasteet.  
 • Kunta maksaa tapahtuman bussikuljetukset.

Kuka kunnan kulttuurituottajista tuotti Tuusulan taiteiden yön vuonna 2023?

Jaana Hopeakoski, p. 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Kuka kunnan kulttuurituottajista tuottaa Tuusulan taiteiden yön vuonna 2024?

Aurora Salomaa, p. 040 314 3435, aurora.salomaa@tuusula.fi

Tuusulan taiteiden yöllä on pitkät perinteet. Tehdään yhdessä elokuun toisesta perjantaista ikimuistoinen ja iloinen ilta taiteen parissa! Kiitos, että olette mukana :)

Tuusulan taiteiden yö -logo

Tämän sivun lyhytosoite: tuusula.fi/tty-ukk