A

Erikoiskurssit

139803
Sukututkimuksen peruskurssi, 35 €
Opisto
Ma 9.1.-27.3.17 (ei 13.3)           Kurssi peruttu!
Klo 17.30-20.00
Teuvo Ikonen
Kurssi on tarkoitettu sukututkimusta aloittaville tai sitä jonkin verran harrastaneille. Kurssilla perehdytään sukututkimuksessa käytettäviin ev.lut. kirkon keskeisiin asiakirjoihin ja niiden yhteiskäyttöön, em. asiakirjoja korvaaviin tietolähteisiin sekä vanhojen asiakirjojen käsialojen tulkintaan. Tavoitteena on, että kurssin käytyään opiskelijat pystyvät itsenäisesti jatkamaan kurssilla työstettyä henkilökohtaista sukututkimushanketta ja käyttämään siinä tarvittavia tärkeimpiä arkistolähteitä. Kurssijaksojen lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus osallistua pareittain opettajan johdolla ohjattuun tutkimuskäyntiin Kansallisarkistossa.

 

320303
Elämänilo, 18 €
Opisto
to 19.1.-16.2.17 
klo 13.00-15.30
Tiina Hakala
Elämä on oikeasti kaunis. Kaunis elämä muotoutuu aidoista ja sangen tavallisista asioista. Olethan huomioinut miten paljon onkaan ilon aiheita, aitoja ja jokaista meitä lähellä olevia. Parasta kuitenkin on, että me voimme itse vaikuttaa valinnoillamme oman elämämme sisältöön. Keskustelulla nostamme pintaan kiitollisuuden ja myönteisyyden tunteita, jotka kannattelevat raskaanakin aikana. Voimavarojen ollessa vähäiset ja elämänilonkin kadottua on meillä jokaisella oma keinomme selviytyä, kannattaa etsiäkin itselleen sopivia tapoja. Yhteisöllisyydellä on suuri merkitys, lähdetään yhdessä tälle kauniin elämän polulle. Yhteinen tavoitteemme on viedä hymy kotiin saakka.

 

120329
Englannin keskustelukerho, 18 €
English Discussion Club
Opisto
Ti 10.1.-4.4.16
Klo 10.45-11.45
Timo Rusanen
Englannin keskustelukerho on tarkoitettu sinulle, joka haluat harjoitella englannin suullista ilmaisua rennossa ilmapiirissä. Samalla saat lisää harjoitusta englannin puhumiseen. Kerhossa voit puhua englanniksi niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat ja joihin koet kielitaitosi riittävän. Kerhossa ei pingoteta. Ohjaaja valmistelee tapaamisiin vaihtuvia puheenaiheita. Kerho on kaikille avoin.

 

VALOKUVAUS

110349
Näppäilystä valokuvantekemiseen, 20 €
Opisto
Ke 26.4.-24.5.17
Klo 18.00-20.00
Antti Kallio
Kurssin tavoite on pohtia, mitä on tavoitteellinen valokuvaus. Tavoitteena on myös tehdä laadukasta sekä tasalaatuista valokuvaa niin kuvaustekniikan, kuvanpinnan rakenteen kuin viestinnänkin näkökulmista. Näitä tavoitteita lähestytään valokuvaukseen liittyvien laajempien teemojen kautta. Teemoja käsitellään kurssilla käytännönläheisten info-luentojen, keskustelujen, kuvaustehtävien sekä verkko-ohjauksen keinoin. Kurssin opettaja on visuaalisen viestinnän alan yrittäjä, joka tekee ammatikseen valokuvaa, videokuvaa sekä piirrettyä kuvaa. www.valokuvaajakallioantti.fi 
Kurssi perustuu luento-opetukseen, kuvausharjoituksiin, verkko-ohjaukseen sekä esitellään paljon käytännön (kuva)esimerkkejä. Kurssi sopii valokuvauksessaan alkuun päässeille ja jonkin verran harrastaneille.

TAIDEHISTORIA


130201
Louvren asukkaita ­­– Evviva Italia! 24 €
Opisto
To 12.1.-6.4.17
Klo 13.30-15.00
Dmitri Zudov
Kevätlukukauden uutuus on säihkyvän värikylläinen, toinen toistaan upeampia taiteilijoita elävästi ja uniikista näkökulmasta esittelevä luentosarja suoraan Pariisin Louvre-museosta. Maailman parhaimpiin museoihin lukeutuva Louvre kätkee sisäänsä huikaisevan määrän ihmiskunnan lahjakkuutta taiteen kaikilta saroilta, museon seinien sisässä ovat sulassa sovussa niin egyptiläisten hautarituaalit kuin biedermaier-kalusteetkin. Louvren kuvataidekokoelmiin tarkasti perehtynyt taidemaalari Dmitri Zudov pitää luentosarjan, jossa kahdeksan italialaisen taidehistorian suurta nimeä heräävät eloon kiehtovien henkilöhistorioiden ja henkeäsalpaavien teoskuvien myötä. Dmitri on löytänyt taideluentoihinsa persoonallisen otteen, hän tarkastelee muinaisten kollegoidensa elämää ja työtä kanssa-ammattilaisen näkökulmasta rakentaen italialaisen maalaustaiteen historian raikkaasti ja helposti lähestyttävästi. Dmitrin kertoessa eloisasti myötäeläen ja mestareiden ominaispiirteet syvällisesti tuntien voi kokea Louvren taideaarteet aivan uudessa valossa!