Erikoiskurssit

130209
Italian selän takana – Pohjois-Euroopan renessanssi, 26 €
Opisto
To 17.1.-11.4.19
Klo 13.30-15.00
TaM Dmitri Zudov
Koomista kyllä, termi "Pohjois-Euroopan renessanssi" pitää sisällään niinkin eteläisiä maita kuin Espanja ja Ranska! Kuinka kummassa näin on päässyt käymään ja mikä osuus tässä kaikessa onkaan kuuluisalla Gentin alttaritaululla, tuolla mysteerinomaisesti kadonnutta Paratiisin Kulkue -osaansa takaisin kaipaavalla suurenmoisella taideaarteella?
1400-luvun alussa Italiassa virinnyt taidesuuntaus "il Rinascimento" valloitti 1500-luvulla koko Euroopan. Tämä "uudelleen syntynyt" taide-, tieto- ja filosofiasuuntaus perustui goottilaisten eleiden hylkäämiseen sekä Antiikin Kreikan ja Rooman ihanteiden uudelleen löytämiseen. Italian ulkopuolella asustavat taiteilijat sen sijaan tähysivät täysin vastakkaiseen ilmansuuntaan ja kiinnostuivat vanhan goottilaisen taiteen tyylin kehittämisestä.
Kuvataiteilijan näkökulmasta kerrottu persoonallinen luentosarja tarkastelee Pohjois-Euroopan renessanssin viehättävän monimutkaista syy-seurausvyyhteä eri taiteilijoiden elämäntarinoiden ja teosten kautta, tervetuloa nauttimaan herkullisen monimuotoisesta taidekattauksesta!
Luentojen aiheet:
1.   Jan van Eyck
2.   Robert Campin ja Rogier van der Weyden  
3.   Dierick Bouts ja Petrus Christus 
4.   Hans Memling ja Hugo van der Goes 
5.   Jan Provoost ja Gerard David  
6.   Hieronymus Bosch
7.   Albrecht Dürer 
8.   Albrecht Altdorfer ja Matthias Grünewald
9.   Sebald Hans Beham ja Hans Baldung
10.  Lucas Cranach 
11.  Hans Holbein 
12.  Pieter Brueghel


 
139803
Sukututkimuskurssi, 35 € Huom.Kurssi peruttu!
Opisto
To 17.1.-28.3.19
Klo 18.00-20.30
Sukututkija Teuvo Ikonen
Kurssi on tarkoitettu sukututkimuksesta kiinnostuneille tai sitä jo jonkin verran tehneille. Kurssilla perehdytään Suomen evankelisen kirkon seurakuntien kirkonkirjoihin siten, että kurssin jokainen osanottaja pääsee tutkimaan itse valitsemaansa sukua. Lisäksi kurssilla käsitellään verkossa olevia sukututkimustietokantoja sekä DNA:n käyttöä sukututkimuksen tukena. Luovutetussa Karjalassa ja Petsamossa sukujuuria omaavilla on mahdollisuus tutkia 100 vuotta nuorempia kirkonkirjoja opettajan avustuksella Kansallisarkistossa. Kurssille osallistuminen ei edellytä ruotsin kielen taitoa, mutta tietokoneen peruskäytön hallitseminen on tarpeen.


120333
Englannin keskustelukerho, 18 €
English Discussion Club
Opisto
Ti 22.1.-9.4.19 (ei 26.2.)
Klo 10.45-11.45
Rehtori Timo Rusanen
Englannin keskustelukerho on tarkoitettu sinulle, joka haluat harjoitella englannin suullista ilmaisua rennossa ilmapiirissä. Samalla saat lisää harjoitusta englannin puhumiseen. Kerhossa voit puhua englanniksi niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat ja joihin koet kielitaitosi riittävän. Kerhossa ei pingoteta. Ohjaaja valmistelee tapaamisiin vaihtuvia puheenaiheita. Kerho on kaikille avoin.

 
110605
Kirjoittamisen 7 salaisuutta, 22 €
Opisto
La ja su 26.-27.1.19
Klo 10.00-16.00
FM, kirjailija ja kouluttaja Mertzi Bergman
Haluatko oppia kirjoittamaan luovemmin, kiinnostavammin ja merkityksellisemmin? Kuuluuko kirjoittaminen työhösi tai onko se sinulle tärkeä harrastus? Oletko valmis oppimaan & oivaltamaan sanojen voiman ja vaikuttavuuden? Kirjoittamisen 7 salaisuutta -kurssilla saat käytännön työkaluja, teet harjoituksia ja löydät innoitusta. Vahvistat käytännön kirjoittajaosaamista ja omaa, ainutlaatuista ääntäsi. Syvennät myös kirjoittajan itsetuntemustasi ja hyödynnät paremmin omia vahvuuksiasi. Kurssilla sekä inspiroidutaan, tehdään lyhyitä harjoituksia ja opitaan yhdessä. Kurssilla käymme läpi seuraavat kirjoittamisen 7 salaisuutta: ideat, keskittyminen, kiinnostavuus, rohkeus, tarinat, näkökulmat ja palaute. Työskentelemme kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. 

 

110121
Biisinkirjoituskurssi, 42 €
Opisto
La ja su 2.-3.2., 23.-24.02., 16.-17.03., 13.04. ja 28.4.19
klo 11.00-15.15
Laulaja-lauluntekijä Sami Takayama
Katusoiton Suomen mestari 2016
Onko sulla taipumusta kuulla melodioita, joita et tunnista? Saatatko olla just se tyyppi joka osuu naulan kantaan? Tunnetaanko sut siitä, miten sä kiteytät ajankohtaiset asiat? Jos sä tunnistat itsesi, saatat olla biisintekijä! Jos sä soitat ja laulat vielä kaiken lisäksi, saatat olla tähti! Sun kannattaa ehdottomasti osallistua biisinkirjoituskurssille. Tavoitteena on, että kurssin päätteeksi jokainen on kirjoittanut biisin, joka on esittämistä tai äänittämistä vaille valmis. Jos haluat, sä voit esittää biisin viimeisellä kerralla yleisölle omalla tai open säestyksellä. Kurssilla käydään juuri sen verran teoriaa, että jokainen pystyy kirjoittamaan biisin. Käytäntö on homman nimi. Asiaa auttaa valtavasti, jos osaat soittaa jotain soitinta, mutta soittotaito ei ole välttämättömyys! Tässä tarvitaan periaatteessa vain kynä, paperia ja avoin leikkisä mieli! Tavataan kurssilla!