Erikoiskurssit

139803
Sukututkimuksen teemakurssi, 36 €
Opisto
To 16.1 - 26.3.20
Klo 18.00-20.30
Sukututkija Teuvo Ikonen
Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyneet sukututkimuksen peruskurssin tai omaavat muutoin vastaavat sukututkimuksen perustiedot. Kurssilla käsitellään teemaluonteisesti käsityöläisiä, sotilaslähteitä, maakirjoja ja kruununtilojen perinnöksiostoja, henkikirjoja, tuomiokirjoja, sukututkimustietokantoja verkossa, sukututkimuksen uusia muotoja sekä sukujulkaisun laatimista.

120311
Englannin keskustelukerho aloittelijoille, 18 € English Discussion Club for Beginners
Ohjaajan materiaali
Opisto
Ti 14.1.-24.3.20
Klo 9.30-10.30
Rehtori Timo Rusanen
Englannin keskustelukerho on tarkoitettu sinulle, joka haluat harjoitella ilmaisemaan itseäsi englannin kielen helpoilla sanoilla rennossa ilmapiirissä. Saat harjoitusta englannin puhumiseen omista lähtökohdistasi. Voit puhua niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat ja joihin koet kielitaitosi riittävän. Kerhossa ei pingoteta. Ohjaaja valmistelee tapaamisiin vaihtuvia puheenaiheita. Kerho on kaikille avoin. Taitotaso A1-A2

120327
Englannin keskustelukerho kokeneemmille keskustelijoille, 18 € English Discussion Club for More Experienced Speakers
Ohjaajan materiaali
Opisto
Ti 14.1.-24.3.20
Klo 12.00-13.00
Rehtori Timo Rusanen
Englannin keskustelukerho on tarkoitettu sinulle, joka haluat harjoitella englannin suullista ilmaisua rennossa ilmapiirissä. Samalla saat lisää harjoitusta englannin puhumiseen. Kerhossa voit puhua englanniksi niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat ja joihin koet kielitaitosi riittävän. Kerhossa ei pingoteta. Ohjaaja valmistelee tapaamisiin vaihtuvia puheenaiheita. Kerho on kaikille avoin. Taitotaso B1 ->

120331
English Theater Workshop, 34 €
Teacher’s material
Hyökkälän koulu, F-porras            Kurssi peruttu!
To 16.1.-16.4.2020
Klo 19.00-20.30 Kielikouluttaja Sven Fernandez
Are you interested in acting? In theater? Have you always wanted to explore your acting skills but never had the opportunity? This is your chance!  Join us for an insanely fun, relaxed and motivating workshop where you'll learn to develop your acting skills in a supportive environment. We'll work through acting games, breathing techniques, voice projection, body language, and many, many more wonderful things. See you there! Taitotaso B1->

129811
Kreikkaa musiikkia kuunnellen, 10 €
Opettajan materiaali
Opisto
La 21.3. ja 28.3.20
Klo 10.00-12.30 TT/Opettaja Mari Rahkala-Simberg
Tule matkalle kreikkalaisen musiikin maailmaan! Kurssilla kuunnellaan kreikkalaisen musiikin helmiä eri alueilta ja aikakausilta, ja tutustutaan Kreikan uskomattoman monipuoliseen musiikkitarjontaan kansanmusiikista rebetikoon ja europoppiin saakka. Opettaja kertoo kappaleiden taustoista ja suomentaa niiden sanat. Sanat annetaan kurssilla myös transkriboituna, joten sinun ei tarvitse osata kreikkaa voidaksesi osallistua kurssille. Kurssilla saa laulaa mukana, jos laulattaa!

130209
Il Barocco, 26 €
Opisto
To 16.1.-16.4.20
Klo 13.30-15.00
TaM Dmitri Zudov
Rooman jylisevällä äänellä katolista uskontoa saarnaavia kirkkomaalauksia... Palermon suoranaisia ylistyslauluja kirvoittavia, upeita veistoksia pursuavia oratorio-rukoushuoneita... Venetsian viekoittelevia serenadeja käytävillään kaiuttavia palazzoja. Kuinka taide voikaan toimia propagandan välineenä niin taiturillisen hienovaraisesti tai toisaalta kuin lekalla lyöden, missä menee todellisuuden ja illuusion raja?

Renessanssin kriisi ja 1500-luvun uskopuhdistus mullistivat tavallisen rivirenessanssilaisen arkielämän, kirkkotaidekin oli Lutherin jäljiltä kuin uitettu koira, kurin ja herran nuhteen palauttaakseen vallanpitäjät tarvitsivat radikaalia muutosta aiempaan. Esteettisen katsannon nopea ja vastaanpanematon muutos toteutuikin koko rahalla, se ulottui mahti-arkkitehtuurista aina miniatyyri-korutaiteeseen saakka. Niinpä 1600-luvun alussa Italiassa syntyi barokin aikakausi.
Luentosarja tarkkailee Roomassa tapahtunutta 1600-luvun taiteen kehityskulkua ja sieltä muualle virranneita aineksia.

Luentojen aiheet:

1. L'arte della Controriforma – Vastauskonpuhdistuksen taide
2Roma e lo Stato della Chiesa – Rooma ja kirkkovaltio
3. L'architettura barocca – Barokin arkkitehtuuri
4. La pittura barocca: l'evoluzione dello stile – Barokin maalaustaide: tyylin kehitys
5. La pittura barocca: altre tendenze seicentiste – Barokin maalaustaide: muita 1600-luvun suuntauksia
6. La scultura barocca – Barokin veistotaide
7Il barocco siciliano – Sisilialainen barokki
8. Il barocco napolitano – Napolilainen barokki
9. Il barocco genovese – Genovalainen barokki
10. Il barocco a Milano – Barokki Milanossa
11. Il tardo barocco a Venezia – Myöhäisbarokki Venetsiassa
12. Dal barocco al rococò – Barokista kohti rokokoota

510203
Saaristomerenkulku, 46 € Kurssi peruttu!
Opisto
Pe-su 31.1.-2.2. ja 13.-15.3.20
Pe klo 18.00–21.00, la ja su 10.00–15.00
Jouko Nieminen
Saaristolaivurikurssi toteutetaan Suomen Navigaatioliiton asettamin tavoittein. Kurssisisältönä on saaristonavigoinnin teoriaa, merikarttaan tutustumista ja sen käyttöä, reittisuunnittelua sekä merenkulun määritelmiä ja vesiliikenteen säädöksiä. Kurssi antaa veneilijän tarvitsemat veneilysäädösten ja navigointitaitojen perusvalmiudet.
Oppimateriaalina käytetään Veneilijän merenkulkuoppi I: saaristonavigointi -oppikirjaa (13. painos), siihen liittyvää harjoitusmerikarttaa Carta Marina sekä Harjoitusmerikarttojen loistot -kirjasta. Lisäksi tarvitaan merenkulun astelevy, harppi ja viivain. Kurssilla käytettävä oppimateriaali (noin 35 – 100 euroa hankinnan laajuudesta riippuen) on lunastettavissa kurssin alussa. Kurssin päätyttyä voi osallistua valtakunnalliseen navigaatiokokeeseen (35€), joka pidetään perjantaina 17.4.20 klo 18-22.

 

110121
Biisinkirjoituskurssi, 42€ Kurssi peruttu!
Opisto
La ja su 1.-2.2. ja 14.-15.3.20 La  18. ja 25.4.20
klo 11.00-16.15
Laulaja-lauluntekijä Sami Takayama
Katusoiton Suomen mestari 2016
Onko sulla taipumusta kuulla melodioita, joita et tunnista? Saatatko olla just se tyyppi joka osuu naulan kantaan? Tunnetaanko sut siitä, miten sä kiteytät ajankohtaiset asiat? Jos sä tunnistat itsesi, saatat olla biisintekijä! Jos sä soitat ja laulat vielä kaiken lisäksi, sä saatat olla tähti! Sun kannattaa ehdottomasti osallistua biisinkirjoituskurssille. Tavoitteena on, että kurssin päätteeksi jokainen on kirjoittanut biisin, joka on esittämistä tai äänittämistä vaille valmis. Jos haluat, sä voit esittää biisin viimeisellä kerralla yleisölle omalla tai open säestyksellä. Ope voi myös esittää biisisi, jos niin toivot.  Kurssilla käydään juuri sen verran teoriaa, että jokainen pystyy kirjoittamaan biisin. Käytäntö on homman nimi. Asiaa auttaa valtavasti, jos osaat soittaa jotain soitinta, mutta soittotaito ei ole välttämättömyys! Tässä tarvitaan periaatteessa vain kynä, paperia ja avoin leikkisä mieli! Tavataan kurssilla!