Kolmen Paavon talo

Paikassa: Tikuntekijäntie 2 as 2, Jokela

Kaksi keltaista samanlaista, mutta silti erilaista usean asunnon taloa. Ihastuttavia ja todella kauniilla paikalla. Täällä on viihdytty!

– Tulitikkutehtaan työntekijöiden asunnot muuttuivat myöhemmin vielä vankilan työntekijöiden asunnoiksi, jotka Senaattikiinteistöt lopuksi myivät yksityiskodeiksi. Senaatti-kiinteistöt teki ison remontin taloon, ja vangit hoitivat talon huoltotyöt. Hormista on löytynyt lappu, jossa luki: Vangit toimivat talonmiehinä silloin ja silloin, jos tavataan muuna aikana, niin silloin kaikki ei ole kunnossa, kertoo Outi Huusko.

Talossa on asunut kolme Paavoa, ja taloa kutsutaankin Paavolan taloksi. Tuko omisti aikoinaan tulitikkutehtaan, jonka tunnetuin tuote oli kaikkien muistamat Sampotikut.

– Me maalasimme asunnon pinnat ja muutimme taloon vuonna 2014. Meillä on kotiin oma sisäänkäynti. Talossa on seitsemän asuntoa. Tämä on pieni yhteisö eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Meillä syntyy spontaanisti vaikka grillijuhlat; kun joku sytyttää pihagrillin, muutkin tulevat paikalle. Mieheni ja naapurin rouva maalasivat talkoilla rappukäytävät. Meillä on avointa yhteistyötä ja naapuriapua. WhatsApp-ryhmässä jaetaan ilot, surut ja ilmoitusasiat. Uusille asukkaille kerrotaan, että mitä apua tarvitsetkin, niin pyydä vaan.

– Piha on meidän aarteemme. Millään ei raaski sieltä lähteä ja rappusilla juodaan kahvitkin. Huoltoyhtiötä meillä ei ole, nurmikot ja lumet hoitaa muutama innokas asukas.

Rappuset ja kuisti kuuluvat tähän Paavon asuntoon. Talolla on hieno historia ja henki. Pidämme huolta ja 1952-luvulla rakennettu talo on hyvässä kunnossa. Ikkunat ja ovet on uusittu.

Rappusilla istumassa

Talo ulkoapäin