Hyrylän sydän sykkimään - HyKe tuo torille eloa

Kari Kohvakka

Hyrylän kehitys yhdistys HyKe:ä perustettaessa Tuusulan kuntakeskuksen tori oli elänyt jo vuosia hiljaiseloa. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Jaana Kihl kertoo, että perustamisvaiheessa kuultiin Sykettä ja sinfoniaa yhdistyksen entistä toiminnanjohtajaa Anu Uhleniusta ja saatiin hyviä vinkkejä toimintaan.

Hyrylän sydämeen, torille, on saatu yhdistyksen myötä sykettä. Yhdistys on ollut mukana järjestämässä torille lasten perinneleikit - tapahtumaa, lastenpäivää, perennakirppistä, pormestarin tansseja, ravintolapäivää sekä kirppistoimintaa.

- Meillä on mukana hyvä porukka aktiivisia tekijöitä ja vielä erikseen vapaaehtoisryhmä, johon voi tulla mukaan vaikka yhdenkin tapahtuman järjestelyihin, kertoo Kihl.

Kunnan rooli keskustan elävöittämisessä liittyy tilojen tarjoamiseen. Tuusulalaisten vastaanotto toiminnalle on ollut lämmin. Joulunavauksen yhteydessä tori täyttyi kuntalaisista. Samaan aikaan tyhjillään olevan S-marketin tiloissa järjestettyyn PopUp - joulutapahtumaan osallistui yli sata myyjää ja yhdistystä.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

HYKE:n toimintaan pääsee mukaan FaceBook-sivujen Hyke, meidän kaikkien Hyrylä kautta. Voit esittää omia ideoita tai tulla mukaan jo olemassa olevan toiminnan suunnitteluun. HYKE toimii vapaaehtoispohjalta.