Kohtaamispaikkoja ikääntyneille tuusulalaisille

Ikääntyneiden kohtaamispaikkatoimintaa järjestetään Tuusulassa kunnan, Tuusulan seurakunnan ja eri järjestöjen toimesta. Alla voit tutustua tarkemmin eri toimijoiden tarjoamaan toimintaan.

Ikäihmisten olohuonetoiminta

Tuusulan kunta laajentaa ikäihmisten kohtaamispaikkatoimintaa tammikuussa. Ikäihmisten olohuonetoimintaa on tarjolla 15.1.2024 alkaen Riihikalliossa, Hyrylän keskustassa Mäntymäellä ja Kalliopohjassa sekä Jokelassa ja Kellokoskella. Olohuonetoimintaa järjestetään kerran viikossa kahden tunnin ajan kussakin paikassa. Olohuonetoiminnan ajat ja paikat löytyvät Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista.

Ikäihmisten olohuoneet ovat rentoja ikäihmisten kohtaamispaikkoja Tuusulassa. Olohuoneilla järjestetään sellaista matalan kynnyksen toimintaa, johon kävijät voivat tulla ilman ennakkovarausta tai -ilmoittautumista. Olohuoneet ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia, kaikille avoimia paikkoja. Olohuonetoiminta on pääsääntöisesti maksutonta. Kohtaamispaikkatoiminnan tavoitteena on vahvistaa ikääntyvien osallisuutta ja yhteisöllisyyttä Tuusulassa sekä vähentää yksinäisyyden kokemuksia.

Olohuoneet ovat avoinna 15.1.2024 alkaen seuraavasti:

Maanantaisin Mäntymäellä klo 13–15, Luurikuja 1, Tuusula. Toiminta alkaa 15.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista.

Tiistaisin Kustaa Aadolf -kodissa klo 13–15, Koulutie 12, Kellokoski. Toiminta alkaa 16.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista.

Keskiviikkoisin Ester Matilda -kodissa klo 13–15, Konduktöörinkuja 2, Jokela. Toiminta alkaa 17.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista.

Torstaisin Kalliopohjan kerhohuoneella klo 13–15, Kalliopohjantie 5, Hyrylä. Toiminta alkaa 18.1. Tarkemman tammikuun ohjelman löydät Tuusulan kunnan tapahtumakalenterista.

Lisäksi olohuonetoimintaa järjestetään perjantaisin Riihikalliossa Ravintola Rummussa, Pellavamäentie 5–7, seuraavasti:

  • pe 19.1.2024 klo 13–15
  • pe 26.1.2024 klo 13–15
  • pe 2.2.2024 klo 13–15
  • pe 9.2.2024 klo 13–15
  • pe 16.2.2024 klo 13–15
  • pe 23.2.2024 klo 13–15
  • pe 8.3.2024 klo 13–15
  • pe 15.3.2024 klo 13–15 

Huom: Riihikalliossa ei ohjelmaa: pe 1.3., pe 22.3 ja pe 29.3.

Riihikallion olohuone toimii näin alkuun muutamana perjantaina Ravintola Rummun tiloissa. Tämän kokeilujakson aikana ratkeaa jatkaako olohuonetoiminta kahvilan tiloissa vai jossain muualla Riihikallion alueella.

Tammikuun ensimmäisen toimintaviikon aikana 15.–19.1. olohuoneilla rupatellaan rennoissa merkeissä kahvin ja pullan äärellä ja tutustutaan muihin kävijöihin. Olohuoneiden alkuvuoden ohjelmassa on leppoisan yhdessäolon lisäksi esimerkiksi askartelua, bingoa, tuolijumppaa ja muuta mukavaa toimintaa. Lisäksi olohuoneilla käy vierailijoita kertomassa ajankohtaisista aiheista. Olohuoneiden ohjelmaan voi tutustua Tuusulan kunnan tapahtumakalenterissa, osoitteessa tapahtumat.tuusula.fi

Kävijät voivat vaikuttaa olohuoneiden ohjelmaan

Olohuoneilla kävijät voivat myös itse vaikuttaa siihen, millaiseksi kunkin olohuoneen ohjelma muodostuu. Olohuoneilla kävijät voivat halutessaan luoda ohjelmaa myös itse, vaikkapa lausua runoja tai laulaa yhdessä. Tuusulan kunta toivottaa myös Tuusulassa toimivat yhdistykset ja yhteisöt tervetulleiksi olohuoneille järjestämään ohjelmaa tai esittelemään ikäihmisille suunnattua toimintaansa.

Hyvän tuulen tuvat

Eri puolella Tuusulaa järjestettävät Hyvän Tuulen Tuvat tarjoavat virkistys- ja lepohetken kahvikupposen äärellä. Ne ovat vapaaehtoisten emäntien ja isäntien vetämiä kohtaamispaikkoja, joissa tarjolla on seuraa, ohjelmaa ja kahvia. Kaiken ikäiset kävijät ovat tervetulleita, ja kaikki Tupien toiminta on avointa kaikille. Toiminta järjestetään Tuusulan kunnan, Tuusulan seurakunnan ja vapaaehtoisten yhteistyönä. Kohtaamispaikat kaipaavat myös uusia vapaaehtoisia emäntiä ja isäntiä.

Hyrylän Hyvän Tuulen Tupa

Tupa on auki maanantaista perjantaihin kello 10–13.
Tuvan kevätkausi alkaa ma 8.1.
Martta Augusta -koti, Kievarinkaari 1, Tuusula.
Lue lisää: Hyrylän Hyvän Tuulen Tupa - Tuusulan seurakunta

Jokelan Hyvän Tuulen Tupa

Tupa on avoinna maanantaisin ja joka toinen keskiviikko (parittomat viikot) klo 10–11.30.
Kevätkausi alkaa ma 8.1.
Ester Matilda -koti, Konduktöörinkuja 2, Jokela.
Lue lisää: Jokelan Hyvän Tuulen Tupa - Tuusulan seurakunta

Kellokosken Hyvän Tuulen Tupa

Tupa on avoinna torstaisin kello 10–12.
Kevätkausi alkaa to 11.1.
Kellotupa, Koulutie 20, Kellokoski.
Lue lisää: Kellokosken Hyvän Tuulen Tupa - Tuusulan seurakunta

Riihikallion Hyvän Tuulen Tupa

Tupa on avoinna maanantaisin kello 13–15.
Kevätkausi alkaa ma 8.1.
Rihasali, Pellavamäentie 5, Tuusula.
Lue lisää: Riihikallion Hyvän Tuulen Tupa - Tuusulan seurakunta

Lue lisää Hyvän Tuulen Tupien toiminnasta: Hyvän Tuulen Tuvat - Tuusulan seurakunta

Eläkeläisyhdistysten toiminta

Tuusulassa toimii runsaasti aktiivisia eläkeläisyhdistyksiä, jotka järjestävät erilaisia aktiviteetteja eläkkeelle jääneille henkilöille. Yhdistysten toimintaan pääsee helposti mukaan ottamalla yhdistyksiin yhteyttä.

Eläkeliiton Tuusulan yhdistys ry

Hyrylän Eläkeläiset ry

Jokelan Eläkkeensaajat ry

Kellokosken Eläkeläiset ry

Keski-Uudenmaan Työkyvyttömyyseläkkeensaajat ry

Tuusulan Eläkkeensaajat ry

Tuusulan seniorit ry

Tuusulan seudun eläkeläiset ry

  • mammutti@gmail.com
  • 040 708 6313

 

Lisätietoja kohtaamispaikkatoiminnasta antaa:

Minna Mielonen
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
040 314 3018
minna.mielonen@tuusula.fi