Asiakkaan informoiminen

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus velvoittaa rekisterinpitäjän (kunta) informoimaan rekisteröityä (asiakas) hänen henkilötietojensa käsittelystä. Tuusulan kunnassa rekisteröidyn informointi toteutetaan sekä rekisterikohtaisten tietosuojaselosteiden että tälle verkkosivulle kootun tiedon avulla. Rekisterikohtaiset tietosuojaselosteet löydät sivun alalaidasta.

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista - henkilötietojen käsittely Tuusulan kunnassa

 1. Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Ylintä vastuuta rekisterinpidosta kantaa kunnanhallitus. Eri hallintokuntien osalta rekisterinpitäjinä toimivat pääsääntöisesti lautakunnat tai sitä vastaavat toimielimet ellei kunnan toimintoja ja tehtävien hoitoa koskevista erityissäännöksistä muuta johdu.

Tuusulan kunnanhallitus, PL 60, 04301 Tuusula. Puh. 09 87181 (vaihde) ja sähköposti kirjaamo@tuusula.fi

Rekisterikohtaiset yhteystiedot löydät sivun alalaidassa olevista tietosuojaselosteista, joissa on määritelty erikseen kunkin rekisterin vastuuhenkilö ja yhteyshenkilö.

2. Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Tietosuojavastaava valvoo tietosuoja-asetuksen noudattamista henkilötietojen käsittelyssä. Tietosuojavastaava on henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön ja käytänteiden erityisasiantuntija, joka toimii rekisteröityjen, organisaation henkilöstön ja johdon tukena henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Tuusulan kunnan tietosuojavastaava Tiina Hakkarainen. Puhelin 040 318 2753 ja sähköposti tiina.hakkarainen@tuusula.fi 

3. Henkilötietojen käsittelytarkoitus

Kunnan tehtävien hoito perustuu lakiin ja lakisääteisten tehtävien hoitaminen edellyttää useimmiten henkilötietojen käsittelyä. Tuusulan kunnassa tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn peruste on siis pääsääntöisesti lakisääteisen velvoitteiden hoitaminen.

4. Henkilötietojen säilytysajat

Kunnallisten asiakirjojen säilytysaikaperuste määräytyy joko lainsäädännön, Arkistolaitoksen määräysten tai Kuntaliiton säilytysaikasuositusten pohjalta. Kaksi ensimmäistä perustetta ovat velvoittavia ja esimerkiksi pystyvästi säilytettävistä asiakirjoista määrää Arkistolaitos. Tuusulan kunnan asiakirjojen säilytysajat, arkistointi, hävittäminen, sekä salassa pidettävät tiedot on määritelty tarkemmin kunnan arkistonmuodostussuunnitelmassa. Asiakirjat hävitetään arkistonmuodostussuunnitelmassa määritellyn säilytysajan päätyttyä tietosuoja turvaten.

5. Kuvaus rekisteröityjen ryhmistä ja käsiteltävistä henkilötietoryhmistä

Rekisteröidyllä tarkoitetaan sitä henkilöä, jota henkilötietojen käsittely koskee. Kunnan rekisteröityjä ovat kunnan työntekijät, luottamushenkilöt ja asiakkaat, kuten sosiaali- ja terveyspalveluiden, kasvatus- ja vapaa-aikapalveluiden sekä teknisten palveluiden piirissä olevat kuntalaiset.  

Lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseksi kunnassa käsitellään erilaisia henkilötietoja. Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja, kuten esimerkiksi nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi kunnassa käsitellään niin sanottuna erityisiä (arkaluonteisia) henkilötietoja, joilla tarkoitetaan esimerkiksi terveydentilaan, taloudelliseen asemaan, poliittiseen vakaumukseen tai etniseen taustaan liittyviä tietoja. Erityiset tiedot ovat salassa pidettäviä ja niitä saa käsitellä ainoastaan tietosuoja-asetuksessa erikseen määritellyissä tilanteissa, joita ovat mm. rekisteröidyn suostumus ja rekisterinpitäjän lakisääteisten velvoitteiden toteuttaminen.    

6. Henkilötietojen luovuttaminen

Henkilötietojen luovuttamisesta kerrotaan yksityiskohtaisesti rekisterikohtaisissa tietosuojaselosteissa, jotka löytyvät sivun alalaidasta. Pääsääntönä voidaan todeta, että tietoja luovutetaan kunnan ulkopuolelle ainoastaan rekisteröidyn suostumuksella tai viranomaisten keskinäiseen yhteistyöhön lakisääteisiin perusteisiin pohjaten.

Tietoja ei luovuteta EU-tai ETA-alueen ulkopuolelle.

7. Tekniset ja organisatoriset turvatoimet

Tietotekniset laitteet sijaitsevat suojatuissa ja valvotuissa tiloissa. Tietojärjestelmien ja tiedostojen käyttöoikeudet perustuvat henkilökohtaisiin käyttöoikeuksiin ja niiden käyttöä valvotaan. Käyttöoikeudet myönnetään tehtäväkohtaisesti. Jokainen käyttäjä hyväksyy tietojen ja tietojärjestelmien käyttö- ja salassapitositoumuksen. Lisäksi arkistoissa ja työyksiköissä on kulunvalvonta ja ovien lukitus. Asiakirjat säilytetään valvotuissa tiloissa ja lukollisissa kaapeissa.

8. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyn oikeudet ja oikeuksien toteuttaminen Tuusulan kunnassa on kuvattu sivulla Asiakkaan oikeudet.

 

 

 

Tietosuojavastaava valvoo tietosuoja-asetuksen noudattamista henkilötietojen käsittelyssä. Tietosuojavastaava on tietosuojalainsäädäntöä ja alan käytäntöjä tunteva henkilö, joka toimii organisaatiossa rekisterinpitäjän ja henkilötiedon käsittelijöiden tukena
Nimi Tyyppi Koko Julkaistu Info Lataus
9. luokkalaisten K9kulttuurikortin tietosuojaseloste
.pdf 440 kt
14.08.2018
.pdf 440 kt 14.08.2018 - Lataa tiedosto
Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen viranomaistoiminnan tietosuojaseloste
.pdf 333 kt
04.06.2018
.pdf 333 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Koulukuraattorien asiakastietojärjestelmä Auran tietosuojaseloste
.pdf 467 kt
04.06.2018
.pdf 467 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Pakolaistyön asiakasrekisterin tietosuojaseloste
.pdf 441 kt
21.09.2018
.pdf 441 kt 21.09.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kulttuurin taiteilija-, esiintyjä- ja sidosryhmärekisterin tietosuojaseloste
.pdf 441 kt
04.06.2018
.pdf 441 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kulttuurin tuotanto- ja esiintymissopimusrekisterin tietosuojaseloste
.pdf 441 kt
04.06.2018
.pdf 441 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan hoitotarvikejakelun tietosuojaseloste
.pdf 447 kt
18.09.2018
.pdf 447 kt 18.09.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan luottamushenkilöiden sidonnaisuusrekisterin tietosuojaseloste
.pdf 449 kt
04.06.2018
.pdf 449 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan luottamushenkilörekisterin tietosuojaseloste
.pdf 331 kt
04.06.2018
.pdf 331 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan ruokapalveluiden tietosuojaseloste
.pdf 457 kt
04.06.2018
.pdf 457 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan Timmi-tilavarausjärjestelmän tietosuojaseloste
.pdf 468 kt
18.09.2018
.pdf 468 kt 18.09.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan työllisyyspalveluiden tietosuojaseloste
.pdf 446 kt
18.09.2018
.pdf 446 kt 18.09.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan yhdistysrekisterin tietosuojaseloste
.pdf 467 kt
04.06.2018
.pdf 467 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan kunnan yrityshakemiston tietosuojaseloste
.pdf 450 kt
04.06.2018
.pdf 450 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan museon kokoelmatietokannan henkilörekisterin tietosuojaseloste
.pdf 456 kt
04.06.2018
.pdf 456 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan museon kutsuvierasrekisterin tietosuojaseloste
.pdf 441 kt
04.06.2018
.pdf 441 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Tuusulan museon vapaaehtoisten rekisterin tietosuojaseloste
.pdf 441 kt
04.06.2018
.pdf 441 kt 04.06.2018 - Lataa tiedosto
Varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmä Daisyn tietosuojaseloste
.pdf 469 kt
25.10.2018
.pdf 469 kt 25.10.2018 - Lataa tiedosto