Tietoa opiskelijalle

♦ Kurssimaksut ja laskutus
Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään opiskelijan kotiosoitteeseen. Kurssit laskutetaan syys-lokakuussa. Lyhytkurssit laskutetaan noin viikkoa ennen kurssin alkamista. Syksyn ja kevään kurssit laskutetaan erikseen. Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla.

♦ Opiston kursseja voit maksaa myös:
1.
Smartum saldo, netti-ilmoittautumisen yhteydessä
2. Smartumpay
3. Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli
4. Edenred Virikeseteli ja mobiili
5. ePassi saldo, netti-ilmoittautumisen yhteydessä ja mobiili

Muista ilmoittaa toimistoon, jos olet maksanut Edenred tai Smartumpay mobiililla! opisto@tuusula.fi tai p.0403143415,0403143418

Kohdat 2-5  on hoidettava kansalaisopiston toimistossa mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen, ennen kurssimaksun laskuttamista. Jos kurssimaksu on jo laskutettu, sitä ei voi enää maksaa vaihtoehtoisilla tavoilla. Jos maksat osan kurssimaksusta Smartumilla tai Virikesetelillä, jäljelle jäävän osuuden on oltava vähintään 10 €.


♦ Peruutusehdot
Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä opiston toimistoon. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ilmoittamatta ei ole peruutus.
Jos peruutat tulosi kurssille viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä ja lasku perutaan. Sen jälkeen kurssimaksu on maksettava kokonaan.
Opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin viikkoa ennen kurssin alkamista, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia. Tällöin jo maksetut kurssimaksut palautetaan. Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta.  


♦ Maksumuistutukset
Maksumuistutukset lähettää Intrum Oy:n Maksumuistutuspalvelu 14 päivää laskun eräpäivän jälkeen. Maksut tulee suorittaa maksumuistutuksen tiedoilla eräpäivään mennessä, muutoin perintä etenee Intrumilla.

 
♦ Opiston alennukset
Tuusulalaiset työttömät saavat 50 % alennuksen kaikista kursseista. Voimassa oleva todistus työttömyydestä tulee toimittaa opiston toimistoon mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen sekä lukukauden vaihtuessa. Myöhästyneenä esitetty todistus ei oikeuta alennukseen. Tuusulalaiset eläkeläiset saavat 50 % alennuksen tietotekniikan kurssimaksuista. Kuvataidekoulun alennukset, katso kuvataidekoulun kohdasta.

 
Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia tuusulalaisille eläkkeellä oleville tai senioriväestöön kuuluville. Senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä. Eläkkeellä olevilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai sairaseläkettä eivätkä ole ansiotyössä. Poikkeuksena ovat opintosetelikursseiksi merkityt pilates- ja muistijoogakurssit, joista em. ryhmät saavat 50 % alennuksen.

 
♦ Todistukset
Opisto antaa pyydettäessä osallistumistodistuksen.

 
♦ Vakuutukset ja vastuut
Kaikki opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja. Opisto ei vastaa käytävien naulakoihin tai pukuhuoneisiin jätetyistä vaatteista tai muista tavaroista.

 
Loma-ajat
Syysloma (vko 42) 14.-18.10.19