Tietoa opiskelijalle

 

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään opiskelijan kotiosoitteeseen. Syksyn ja kevään kurssit laskutetaan erikseen. Koko vuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä: syyskausi lokakuussa ja kevätkausi helmi-/maaliskuussa. Lyhytkurssit laskutetaan noin viikkoa ennen kurssin alkamista.
Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla.

Maksuvälineenä käy myös:
1. Smartum
     
2. ePassi  
3. Edenred, ei korttimaksu
Pitkät kurssit tulee maksaa syyskuun loppuun mennessä ja lyhyet kurssit viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista.
Jos kurssimaksu on jo laskutettu, sitä ei voi enää maksaa vaihtoehtoisilla tavoilla.
Muista ilmoittaa toimistoon, jos olet maksanut mobiililla tai netissä: opisto@tuusula.fi tai p.040 314 3415,040 314 3418.  

Peruutusehdot
Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä opiston toimistoon. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ilmoittamatta ei ole peruutus.

Jos peruutat tulosi kurssille viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä ja lasku perutaan. Sen jälkeen kurssimaksu on maksettava kokonaan.

Opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin viikkoa ennen kurssin alkamista, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia. Tällöin jo maksetut kurssimaksut palautetaan. Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta. Jos joudut sairaustapauksen vuoksi keskeyttämään kurssin, ole siitä yhteydessä pikaisesti opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai 040 314 3418.

Maksumuistutukset
Huomautusaika 7 vrk. Maksumuistutus- ja perintätoimet hoitaa Suomen Kuntaperintä Oy. Suosittelemme tekemään e-laskusopimuksen verkkopankissanne. Lisätietoja e-laskusopimuksesta saat omasta pankistasi.

Opiston alennukset
Tuusulalaiset työttömät saavat 50 % alennuksen kaikista kursseista. Voimassa oleva todistus työttömyydestä tulee toimittaa opiston toimistoon mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen sekä lukukauden vaihtuessa. Myöhästyneenä esitetty todistus ei oikeuta alennukseen.

Opintosetelikurssi
Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia tuusulalaisille eläkkeellä oleville, jotka eivät ole ansiotyössä. Poikkeuksena ovat opintosetelikursseiksimerkityt muistijooga- ja senioritanssikurssit, josta em. ryhmät saavat 50% alennuksen.

Kuvataidekoulussa opiskelevan oppilaan sisarukset ovat oikeutettuja -10 % alennukseen.  Muista ilmoittaa alennuksesta opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai opisto@tuusula.fi. Vapaaoppilaspaikoista voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414.
 
Todistukset
Opisto antaa pyydettäessä osallistumistodistuksen.

Vakuutukset ja vastuut
Kaikki opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja. Opisto ei vastaa käytävien naulakoihin
tai pukuhuoneisiin jätetyistä vaatteista tai muista tavaroista.

Loma-ajat
Syysloma (vko 42) 17.-21.10.22