Tietoa opiskelijalle

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksu on ilmoitettu kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Syksyn ja kevään kurssit laskutetaan erikseen. Koko vuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä: syyskausi lokakuussa ja kevätkausi helmikuussa. Kaikki kurssit laskutetaan niiden alettua. Lasku lähetetään kotiosoitteeseen tai e-laskuna verkkopankkiisi, jos olet tehnyt sopimuksen pankissasi. Huom. Tuusulan kunta on siirtynyt huhtikuussa 2024 käyttämään Monetran palveluita, joten e-laskusopimus on tehtävä uudestaan verkkopankissa. 

♦Opiston kursseja voi maksaa myös seuraavilla maksutavoilla:
1. Smartum
     
2. ePassi 
3. Edenred     
Huomaa, että näillä maksutavoilla maksaminen ei enää onnistu, jos kurssi on ehditty laskuttaa. Siksi on tärkeää maksaa koko syksyn kestävät kurssit syyskuun loppuun mennessä ja lyhyet kurssit heti niiden alettua. Maksun voi suorittaa ottamalla yhteyttä toimistoon. Kurssin voi myös maksaa itse sovelluksella/verkossa, mutta tällöin muista ilmoittaa siitä toimistoon: opisto@tuusula.fi tai p. 040 314 3415, 040 314 3418. 
Huomioithan, että etuus on henkilökohtainen, joten sillä voi maksaa vain omia kurssimaksuja.

♦Kurssimateriaalit
Opiston opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla. Kuvataidekoulun kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit ja tarvikkeet.

♦Peruutusehdot
Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä opiston toimistoon. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ilmoittamatta ei ole peruutus.
Jos peruutat tulosi kurssille viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä ja lasku perutaan. Sen jälkeen kurssimaksu on maksettava kokonaan.
Opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin viikkoa ennen kurssin alkamista, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia. Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta. Jos joudut sairaustapauksen vuoksi keskeyttämään kurssin, ole siitä yhteydessä pikaisesti Opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai 040 314 3418. 

♦Maksumuistutukset
Huomautusaika 7 vrk. Maksumuistutus- ja perintätoimet hoitaa Revire Perintä Oy. Suosittelemme tekemään e-laskusopimuksen verkkopankissanne. Lisätietoja
e-laskusopimuksesta saat omasta pankistasi.

♦Opiston ja kuvataidekoulun alennukset
Tuusulalaiset työttömät saavat 50 % alennuksen kaikista kursseista. Voimassa oleva todistus työttömyydestä tulee toimittaa Opiston toimistoon mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen sekä lukukauden vaihtuessa. Myöhästyneenä esitetty todistus ei oikeuta alennukseen.
Kuvataidekoulussa opiskelevan oppilaan sisarukset ovat oikeutettuja -10% alennukseen.  Muista ilmoittaa alennuksesta Opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai opisto@tuusula.fi. Vapaaoppilaspaikkoja voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414.

♦Opintopistekurssit                                                                                             
Halutessaan opiskelija voi saada kurssista arvioinnin ja todistuksen. Kurssin kuvaus on laadittu osaamisperusteisesti, joten osaamistavoitteet, laajuus opintopisteinä ja arviointikriteerit on kerrottu kurssin kuvauksessa nettisivuilla. Kurssit on merkitty oppaaseen oranssilla Opintopistekurssi-kuvakkeella. Opintopistekursseille voi osallistua samalla tavoin kuin muillekin Opistomme kursseille, tavoittelematta opintosuoritusta.
Tarkempia tietoja opintopistekursseista saa Tuusulan Opiston nettisivuilta www.tuusula.fi/tuusulanopisto

♦Kaikukortti
Jos Sinulla on ns. Kaikukortti, voit opiskella maksutta yhdellä kurssilla Tuusulan Opistossa/lukukausi. Mahdolliset materiaalimaksut veloitetaan. Kaikukorttilaisten määrä on rajattu yhteen kurssia kohti. Jos kurssilla on tilaa, useampikin kaikukorttilainen voi tulla mukaan opintoihin tai kortilla voi opiskella useammilla kursseilla. Osa opetuksesta on rajattu Kaikukortin käytön ulkopuolelle. Kaikukortilla opiskeltaessa kurssille ilmoittaudutaan normaalisti. Kortin numero tulee ilmoittaa Tuusulan Opiston toimistoon ennen kurssin alkua (p. 040 3143415 tai 040 3143418). Lisää tietoa ja yksityiskohtaisemmat ohjeet Kaikukortin käytöstä ovat nettisivuillamme www.tuusula.fi/tuusulanopisto Kaikukortilla ei voi opiskella Vapaa–aikapalveluiden kursseilla.

♦Todistukset
Opisto antaa pyydettäessä osallistumistodistuksen.

♦Vakuutukset ja vastuut
Kaikki opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja. Opisto ei vastaa käytävien naulakoihin tai pukuhuoneisiin jätetyistä vaatteista tai muista tavaroista.

♦Loma-ajat
Syysloma (vko 42) 14.–18.10.24.