Tietoa opiskelijalle

♦ Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään opiskelijan kotiosoitteeseen. Syksyn ja kevään kurssit laskutetaan erikseen. Koko vuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä: syyskausi lokakuussa ja kevätkausi helmikuussa. Lyhytkurssit laskutetaan noin viikkoa ennen kurssin alkamista.
Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla.

♦ Opiston kursseja voit maksaa myös:

1. Smartum saldolla netti-ilmoittautumisen yhteydessä, puhelimella SmartumPay-sovelluksella, toimistossa voit maksaa myös Smartum-seteleillä. Korttimaksu ei käy.
2. ePassilla netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai mobiilisovelluksella.
3. Edenred mobiilisovelluksella, toimistossa voit maksaa myös Edenred Virike-seteleillä. Korttimaksu ei käy.

Pitkät kurssit tulee maksaa syyskuun loppuun mennessä ja lyhyet kurssit viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista. Jos kurssimaksu on jo laskutettu, sitä ei voi enää maksaa vaihtoehtoisilla tavoilla.
Muista ilmoittaa toimistoon, jos olet maksanut mobiililla tai netissä: opisto@tuusula.fi tai p.040 314 3415,040 314 3418.

♦ Peruutusehdot

Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä opiston toimistoon. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ilmoittamatta ei ole peruutus. Jos peruutat tulosi kurssille viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä ja lasku perutaan. Sen jälkeen kurssimaksu on maksettava kokonaan.

Opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin viikkoa ennen kurssin alkamista, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia. Tällöin jo maksetut kurssimaksut palautetaan. Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta. Jos joudut sairaustapauksen vuoksi keskeyttämään kurssin, ole siitä yhteydessä pikaisesti opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai 040 314 3418.


Maksumuistutukset

Maksumuistutukset lähettää Intrum Oy:n Maksumuistutuspalvelu 14 päivää laskun eräpäivän jälkeen. Maksut tulee suorittaa maksumuistutuksen tiedoilla eräpäivään mennessä, muutoin perintä etenee Intrumilla.


Opiston alennukset

Tuusulalaiset työttömät saavat 50 % alennuksen kaikista kursseista. Voimassa oleva todistus työttömyydestä tulee toimittaa opiston toimistoon mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen sekä lukukauden vaihtuessa. Myöhästyneenä esitetty todistus ei oikeuta alennukseen.
Kuvataidekoulussa opiskelevan oppilaan sisarukset ovat oikeutettuja -10% alennukseen.  Muista ilmoittaa alennuksesta opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai opisto@tuusula.fi. Vapaaoppilaspaikoista voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414.

Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia tuusulalaisille eläkkeellä oleville tai senioriväestöön kuuluville. Senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä. Eläkkeellä olevilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai sairaseläkettä eivätkä ole ansiotyössä. Poikkeuksena ovat opintosetelikursseiksi merkityt muistijoogakurssit, josta em. ryhmät saavat 50 % alennuksen. Maksuhuojennukset ovat voimassa vain syyskauden, eivätkä ne jatku kevätkaudella 2021.


Todistukset

Opisto antaa pyydettäessä osallistumistodistuksen.


Vakuutukset ja vastuut

Kaikki opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja. Opisto ei vastaa käytävien naulakoihin tai pukuhuoneisiin jätetyistä vaatteista tai muista tavaroista.

 
Loma-ajat

Syysloma (vko 42) 12.-16.10.20


♦ Koronavirustilanteen aiheuttamat mahdolliset muutokset ohjelmaan

On mahdollista, että syyskaudella osa opintojaksoista järjestetään etäopetuksena tai ne peruuntuvat koronavirustilanteesta (Covid-19) johtuen. Opiskelijoille ilmoitetaan mahdollisista muutoksista sähköpostilla tai tekstiviestillä. Ajankohtaisen tiedon saat opiston nettisivulta www.tuusula.fi/tuusulanopisto.