Tietoa opiskelijalle

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksu on ilmoitettu kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Syksyn ja kevään kurssit laskutetaan erikseen. Koko vuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä: syyskausi lokakuussa ja kevätkausi helmikuussa. Lyhytkurssit laskutetaan kurssin alettua. Lasku lähetetään kotiosoitteeseen.

Opiston kursseja voi maksaa myös seuraavilla maksutavoilla:
1. Smartum
     
2. ePassi 
3. Edenred  
Huomaa, että näillä maksutavoilla maksaminen ei enää onnistu, jos kurssi on ehditty laskuttaa. Siksi on tärkeää maksaa koko syksyn kestävät kurssit syyskuun loppuun mennessä ja lyhyet kurssit heti niiden alettua. Maksun voi suorittaa ottamalla yhteyttä toimistoon. Kurssin voi myös maksaa itse sovelluksella/verkossa, mutta tällöin muista ilmoittaa siitä toimistoon: opisto@tuusula.fi tai p. 040 314 3415, 040 314 3418.
Huomioithan, että etuus on henkilökohtainen, joten sillä voi maksaa vain omia kurssimaksuja.

Kurssimateriaalit
Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla.
Kuvataidekoulun kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit ja tarvikkeet.

Peruutusehdot
Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä opiston toimistoon. Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ilmoittamatta ei ole peruutus.
Jos peruutat tulosi kurssille viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkua, ei kurssimaksua peritä ja lasku perutaan. Sen jälkeen kurssimaksu on maksettava kokonaan.

Opisto voi peruuttaa suunnitellun kurssin viikkoa ennen kurssin alkamista, mikäli kurssille ei ole tarpeeksi osallistujia. Tällöin jo maksetut kurssimaksut palautetaan. Opisto voi jättää korvaamatta yhden opintokerran peruuntumisen, kun se johtuu opettajan sairauspoissaolosta. Jos joudut sairaustapauksen vuoksi keskeyttämään kurssin, ole siitä yhteydessä pikaisesti opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai 040 314 3418.

Maksumuistutukset
Huomautusaika 7 vrk. Maksumuistutus- ja perintätoimet hoitaa Suomen Kuntaperintä Oy. Suosittelemme tekemään e-laskusopimuksen verkkopankissanne. Lisätietoja
e-laskusopimuksesta saat omasta pankistasi.

Opiston ja kuvataidekoulun alennukset
Tuusulalaiset työttömät saavat 50 % alennuksen kaikista kursseista. Voimassa oleva todistus työttömyydestä tulee toimittaa opiston toimistoon mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen sekä lukukauden vaihtuessa. Myöhästyneenä esitetty todistus ei oikeuta alennukseen.
Kuvataidekoulussa opiskelevan oppilaan sisarukset ovat oikeutettuja -10% alennukseen.  Muista ilmoittaa alennuksesta Opiston toimistoon p. 040 314 3415 tai opisto@tuusula.fi. Vapaaoppilaspaikkoja voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414.

Opintosetelikurssi
Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia vain syyskaudella tuusulalaisille eläkkeellä oleville, jotka eivät ole ansiotyössä. Poikkeuksena ovat opintosetelikursseiksi merkityt muisti- ja aamujooga sekä senioritanssikurssi, josta em. ryhmät saavat 50 % alennuksen.

Opintopistekurssit                                                                                            
Opiston ohjelmaan tulevat kevätkaudella ensimmäiset opintopistekurssit.
Halutessaan opiskelija voi saada tällaisesta kurssista arvioinnin ja todistuksen. Kurssin kuvaus on laadittu osaamisperusteisesti, joten osaamistavoitteet, laajuus opintopisteinä ja arviointikriteerit on kerrottu kurssin kuvauksessa nettisivuilla. Kurssit on merkitty oppaaseen oranssilla Opintopistekurssi-kuvakkeella. Huomaa, että opintopistekursseille voi myös osallistua samalla tavoin kuin muihinkin opistomme kursseihin, tavoittelematta opintosuoritusta.
Tarkempia tietoja kursseista löytyy opintopistekurssin osiosta.

Kaikukortti
Jos Sinulla on ns. Kaikukortti, voit opiskella maksutta yhdellä kurssilla Tuusulan opistossa/lukukausi. Mahdolliset materiaalimaksut veloitetaan. Kaikukorttilaisten määrä on rajattu yhteen kurssia kohti. Jos kurssilla on tilaa, useampikin kaikukorttilainen voi tulla mukaan opintoihin tai kortilla voi opiskella useammilla kursseilla. Osa opetuksesta on rajattu Kaikukortin käytön ulkopuolelle. Kaikukortilla opiskeltaessa kurssille ilmoittaudutaan normaalisti. Kortin numero tulee ilmoittaa Tuusulan Opiston toimistoon ennen kurssin alkua (p. 040 3143415 tai 040 3143418). Lisää tietoa ja yksityiskohtaisemmat ohjeet Kaikukortin käytöstä ovat nettisivuillamme www.tuusula.fi/tuusulanopisto

Todistukset
Opisto antaa pyydettäessä osallistumistodistuksen.
Kuvataidekoulussa oppilas saa todistuksen ja sanallisen arvioinnin perusopintojen päätteeksi ja syventävien opintojen päätteeksi kuvataiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistuksen ja sanallisen arvioinnin. Kuvataidekoulun vuonna 2018 ja sen jälkeen aloitetut opintosuoritukset saa halutessaan myös tallennettua KOSKI-tietokantaan

Vakuutukset ja vastuut
Kaikki opiskelijat ovat tapaturmavakuutettuja. Opisto ei vastaa käytävien naulakoihin
tai pukuhuoneisiin jätetyistä vaatteista tai muista tavaroista.

Loma-ajat
Syysloma (vko 42) 16.-22.10.23.