• Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut

Ajankohtaista:

Uudistuvan urheilukeskuksen BMX-pyöräkrossiradalla päästään jo tositoimiin

Urheilukeskuksessa eli Urkassa tapahtuu joka päivä jotain uutta! Alueelle rakentuu uusia harrastuspaikkoja kaikkien liikkumaan ja ulkoilemaan mielivien iloksi.

Aktiivinen startti otetaan muun muassa juuri valmistuneella BMX-pyöräkrossiradalla. Radalla on aktiivista toimintaa koko syksyn, alkaen keskiviikkona 3.8. Haluatko tulla tutustumaan lajiin, kilpailemaan itse tai seuraamaan pohjoismaista taituruutta? Rata sopii niin aloittelijoille, harrastajille kuin kilpailuihinkin.

BMX-juttu 010822

Elokuussa BMX-radalla, osoitteessa Kuntoilijantie 3, järjestetään seuraavat tapahtumat:

  • Kaikille avoin, matalan kynnyksen KehäCup 3.8. klo 17.30 alkaen. Paikan päältä voi lainata pyörän ja kypärän. Syksyn mittaan Tuusulan radalla pidetään yhteensä neljä kisailtaa.
  • Radan avajaiset lauantaina 6.8. klo 11 alkaen. 5.─7.8. radalla ajetaan PM-kisaviikonloppu eli BMX Nordic Championships -kisat, joissa on tarjolla pohjoismaista taituruutta.
  • Lauantaina 13.8. klo 12─16 lajin tutustumispäivä, sisältää opastusta ja kokeilua BMX-pyörillä. Harrastus- ja kilpailutoimintaa radalla ylläpitävä BMX Helsinki ry. esittelee toimintaa, myös grilli pidetään kuumana.

Urheilukeskuksen alueella runsaasti uusia tiloja ja liikuntamahdollisuuksia

Tuusulan urheilukeskusta on kehitetty suunnitelmallisesti ja aktiivisesti jo vuosien ajan. Vuoden 2015 jälkeen keskukseen on rakennettu muun muassa suositut salibandyhalli, frisbeegolfrata, kuntoportaat ja kuntolaitteita. Uimalampea ja leikkipaikkaa on jo kohennettu, ja ampumahiihtostadionin ympäristöä ja reittejä parannetaan. Jäähallit, jalkapallokentät ja tennishallit ovat olleet aina urheilukeskuksen ydintä, ja niidenkin toimintaa ja kuntoa on parannettu ja kehitetty yhteistyössä urheiluyhtiöiden kanssa.

Rakentaminen jatkuu lähivuosina. Monitoimihallihanke on iso osa tätä työtä. Jalkapallo- ja liikuntahallin rakentamisen on määrä alkaa vuoden 2023 aikana. Tuusulan Tenniskeskus Oy on kunnan yhteistyökumppanina meneillään olevissa rakentamishankkeissa.

Uusimmat liikuntahallit ja -kentät ovat BMX-radan lisäksi jo toiminnassa olevat ulkotennis- ja padelkentät, joita on kaikkiaan seitsemän. Lisäksi valmistumassa on telinevoimistelu- ja mailapelihalli, josta tulee Voimisteluseura Keski-Uusimaan harjoituspaikka.

Urkan palveluita käyttää vuosittain yli 600 000 kävijää, siksi liikenteen turvallisuus ja toimivuus on tärkeää. Pysäköintialueita lisätään ja kevyen liikenteen kulkua urheilukeskukseen parannetaan lähivuosien aikana sekä Rykmentinpuiston että rakenteilla olevan Monion suunnista. Kehitystyö on Tuusulan kunnan, yhtiöiden ja yhdistyksen yhteinen ponnistus.

Uudistuva Urkka on tiiviin yhteistyön tulosta

Tapahtumien puitteet esimerkiksi uudella BMX-radalla ovat upeaa tulosta yhteistyöstä, jota urheilukeskuksen eteen on tehty. Tuusulan kunnan vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanervan mielestä yhteistyö ja yksituumaisuus ovat tärkeitä, että suuret kehityskokonaisuudet saadaan kuntalaisten käyttöön.

- Vapaa-aikapalveluiden kannalta on tärkeää, että voimme luoda edellytyksiä kokeilemiselle, oppimiselle ja kehittymiselle kaikille. Urheilukeskus on nykytarpeita, mutta erityisesti tulevaisuutta varten. Siksi kysyimme kaikenikäisiltä kuntalaisilta toiveita ja olemme kuulleet paljon lapsia ja nuoria. Alueella on vapaasti ja maksutta käytössä olevia sekä valmentautumiselle sopivia suorituspaikkoja yhdistysten käyttöön. Urheiluseurojen aktiivinen osallistuminen suunnitteluun ja halu olla mukana on ollut tärkeää.

- Urkan kehittämisessä jäävuoren huippu on nähtävillä kaikille: toimivat ja laadukkaat tilat ja alueet, joissa on mukavaa, turvallista ja inspiroivaa liikkua. Olen päässyt näkemään yhteistyön merkityksen hyvän lopputuloksen saavuttamisessa. Eri alojen osaajia tarvitaan liikuntapaikkojen ylläpitoon ja hoitoon, lupa-asioihin, yhdyskuntateknisiin kysymyksiin, pohjaveden suojeluun, vesihuoltoon ja viestintään sekä tietysti päätöksentekoon.

- Tällaiset monipuoliset urheilukeskukset palvelevat laajasti ottaen seutukuntaa, ja onnistumista tällaisessa hankkeessa pitää katsoa sekä yksittäisen liikkujan näkökulmasta että kauempaa; miten Tuusulan rakentamat palvelut toimivat osana koko kuntaa ja pääkaupunkiseutua. Mielestäni meillä on täällä ainutlaatuinen kokonaisuus, summaa Risto Kanerva.

Teksti: Sanna Salmela
Kuva: Jere Keskiaho 

 

 

Teemme liikkumis- ja elintapaohjausta sekä neuvontaa
Ohjaamme liikuntaa ja järjestämme tapahtumia
Ylläpidämme ja kehitämme liikuntapaikkoja
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta valmistelee ja päättää liikunnan asioista
Jaamme avustuksia kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimintaan
Palkitsemme vuosittain menestyneitä tuusulalaisia urheilijoita
Tuusulassa on useita liikunta- ja urheiluseuroja, jotka tarjoavat harrastuksia eri lajeissa
Kehitämme kuntalaisten ja lähialueiden liikkumisen edellytyksiä
Onko mielessäsi kysyttävää liikunta-asioihin liittyen?
Ole yhteydessä liikuntapalveluihimme!