• Liikkuva koulu

  • Liikkuva koulu

Liikkuva koulu

Liikuntapäivä

 

Jokelan yläaste on liikkuva koulu. Liikkuva Koulu on valtakunnallinen hallituksen kärkihanke, jonka tarkoituksena on pyrkiä lisäämään lasten ja nuorten liikkumista tunnilla joka päivä. Tämä ei tarkoita pelkkää hikijumppaa, vaan pyrkimyksenä on lisätä monin tavoin liikkumista osaksi oppilaiden arkea.

Koulussamme on Liikkuva koulu-tiimi. Toimintaa toteutamme oppilaslähtöisesti siten, että oppilaat pääsevät vaikuttamaan mahdollisimman paljon ja jatkuvasti niin fyysiseen ympäristöön, väli- ja oppitunteihin kuin myös eri tapahtumiin. Tiimi tekee tiivistä yhteistyötä oppilaskunnan hallituksen sekä tukioppilaiden kanssa ja tiimissä on myös oppilasjäsen.

Syksyllä 2016 saimme Jokelan koulukeskukselle hankerahaa, jota käytettiin välituntiliikuntavälineiden hankintaan (mm. paljon toivotut pingispöydät peilisaliin), sekä yhden lukuaineiden luokkatilan tekemiseksi toiminnallisemmaksi erilaisten pöytien ja tuolien avuin.

Olemme myös laajentaneet välituntialuetta siten, että oppilaat voivat opettajan luvalla ja valvomana käyttää Notkopuiston laitteistoja, frisbeegolf-rataa ja jalkapallohäkkiä. Talvella avaamme myös ison salin ja peilisalin pitkän välitunnin ajaksi oppilaiden käyttöön.

Lisäksi järjestämme lukuvuoden 2017-2018 aikana kolme kokonaista liikuntapäivää, jolloin keskitytään liikkumaan. Ensimmäinen näistä on jo syyskuussa, jolloin liikutaan oppilaskunnan toivomien lajien parissa ja osa oppilaista lähtee Hyrylään seuraamaan ystävyyskuntien välisiä yleisurheilukilpailuja. Seuraava liikuntapäivä on tammikuussa, jolloin lumitilanteesta riippuen on mahdollisuus erilaisiin talvilajeihin ja viimeinen toukokuun viimeisellä viikolla 7.ja 8.luokkalaisille mahdollisen fudisturnauksen ja/tai luokkaolympialaisten merkeissä.

Arkea liikunnallistamalla on mahdollista saada merkittäviä hyvinvointivaikutuksia nuorten elämään ja toivommekin että kodit ovat mukanamme toteuttamassa tätä tärkeää tehtävää: on se sitten kauppaan kävely, pokemon go-reissu, yhteinen uimahalli- tai luistelukäynti tai mikä tahansa palanen joka arjen keskelle solahtaa näppärästi.

Erityisesti toivomme että nuorten koulumatkat tapahtuvat mahdollisuuksien mukaan pyörillä tai kävellen ja nuoret saavat sitä kautta lisää liikettä arkeensa.

Ilona Toivanen

Liikkuva koulu-tiimin puheenjohtaja 2016-2018

0403144420