• Liikkuva koulu

  • Liikkuva koulu

Liikkuva koulu

Liikuntapäivä

 

Valtakunnallisen Liikkuva koulu –ohjelman tavoitteena on saada jokainen peruskoululainen liikkumaan vähintään tunnin ajan päivässä. Tavoitteen toteutumiseksi Tuusulan kouluissa ajatellaan asioita uusilla, liikunnallisilla tavoilla. Jokaisella luokka-asteella pyritään vähentämään istumista oppitunneilla ja tukemaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä. Tuusulan Liikkuva koulu –ohjelman teemana onkin ”Lisää liikettä koulupäiviin ja vähemmän istumista oppitunneilla”. Tuusulassa on tehty Liikkuva koulu –ohjelman parissa hyvää työtä, mikä on huomioitu myös valtakunnallisesti. Tuusulan Liikkuva koulu –hankkeelle myönnettiin vuoden 2018 valtakunnallinen Liikkuva koulu –tunnustuspalkinto.

Jokelan koulukeskukseen Liikkuva koulu –ohjelma on tuonut liikkuvat välitunnit. Ruokavälitunneilla klo 11-11:45 on oppilailla mahdollisuus liikkua ulkona Notkopuiston lähiliikunta-aluella, joka sisältää skeittipuiston, katukoriskentän, beachvolleykentän, frisbeegolfradan (9-väylää), kuntovälineitä, miniareenan, pallokentän ja pulkkamäen, tai sisällä liikuntasalissa ja peilisalissa. Oppilaiden käytössä on välituntiliikuntavälineitä, ja koulunkäynninohjaajat ohjaavat oppilaita. Oppilaat ovat voineet esittää omia toiveitaan, kun välineitä välituntiliikuntaan on hankittu. Kuukausittain pyritään järjestämään liikunnallisia kilpailuja ja haasteita. Oppilaat ovat mukana ideoimassa liikkuvia välitunteja.

Välituntien lisäksi myös oppitunteja pyritään liikunnallistamaan ja toiminnallistamaan. Tähän pyritään mm. tutor-opettajien avulla. Lisäksi koulumme osallistuu Thinking Classroom -opetuskokeiluun matematiikassa ja soveltavin osin muissa oppiaineissa. Oppilaat saavat myös itse ideoida toiminnallisia työskentelytapoja oppitunneille.

Lukuvuoden aikana on tarkoitus järjestää kahdesta kolmeen koko päivän mittaista erillistä liikuntapäivää. Liikuntapäivät suunnitellaan yhdessä oppilaskunnan oppilaiden kanssa. Osallistumme myös Tuusulan kouluille yhteiseen Kevätkirmaisu –tapahtumaan toukokuussa. Lisäksi Jokelan koulukeskuksessa järjestetään viikolla 48 hyvinvointiviikko, jolloin on luvassa erityistä ohjelmaa Liikkuva koulu –hengessä.

 

Liikkuva koulu-kyselyn tulokset löytyvät tämän linkin takaa: Liikkuvakoulukysely