A

Palvelut ryhmille

Tuusulan pääkirjasto tarjoaa kirjastonkäytön opastusta ja kirjaston tilojen ja toiminnan esittelyä ryhmille.


Lasten ja nuorten opastukset

Kaikki tuusulalaiset koululuokat ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita kirjastoon tutustumiskäynnille tai kirjastonkäytön opetukseen. Tiedot kouluyhteistyöstä ja koululaisten kirjastokäynneistä löytyvät lasten ja nuorten kirjaston sivuilta:


Aikuisryhmien opastukset

Tuusulan pääkirjasto tarjoaa aikuisryhmille kirjastojen toiminnan esittelyä ja opastusta kirjaston palveluihin.

Sisältöehdotuksia:

 • Kirjaston palveluihin tutustuminen
  • e-aineistot
  • kirjaston verkkopalvelu
  • tiedonhaku
  • yleinen palveluiden esittely
 • Kirjastokierros
  • kirjaston tiloihin tutustuminen, sisältää asiakkailta normaalisti suljettuja tiloja
 • Uutuuskirjojen esittelyä / kirjaesittelyjä eri aiheista

Opastukset voit varata sähköpostitse osastonjohtaja Riikka Mustajärveltä. Varaathan ajan vierailulle hyvissä ajoin, mielellään neljä viikkoa ennen toivottua opastuspäivää. Ilmoita viestissä toivottu opastuksen sisältö ja ryhmän koko.

Pika-apua kirjaston laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käyttöön voi kysyä suoraan asiakaspalvelusta. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen opastukseen sähköpostitse Riikka Mustajärveltä.

Enter ry:n vapaaehtoiset opastavat pääkirjastossa tablettien, tietokoneiden ja älypuhelinten käytössä kerran kuukaudessa.


Celia-kirjasto lukemisesteisille

Celian äänikirjapalvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä omassa kirjastossa. Kun liityt käyttäjäksi kirjastossa, sinun ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa siitä, että lukeminen on vaikeaa. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.

Kun olet liittynyt palvelun käyttäjäksi, voit lainata ja kuunnella äänikirjoja Celian laajasta, yli 40 000 äänikirjan kokoelmasta. Celian äänikirjapalvelu toimii verkossa, joten palvelua käyttääksesi sinulla tulee olla käytössäsi verkkoyhteydet sekä kuunteluun käytettävä laite kuten tietokone, älypuhelin tai tabletti.

Pääkirjastossa palvelun käytössä neuvoo Riikka Mustajärvi.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Lisätietoa Celian nettisivuilta.