Kokoelmat

Tuusulan museo on sekä taidemuseo että kulttuurihistoriallinen museo. Taidemuseo vastaa merkittävistä taidekokoelmista sekä Halosenniemen ja Erkkolan näyttelytoiminnasta. Kulttuurihistoriallisen museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely eri tavoin.

Taidekokoelmat

Tuusulan taidemuseon kokoelmassa on pääpaino Pekka Halosen ja Martta Wendelinin taiteessa. Talletuskokoelmista merkittävimmät ovat Pekka Halosen seuran, Martta Wendelin Seuran, Amerin Kulttuurisäätiön ja L-G Nordströmin säätiön kokoelmat. Museo vastaa myös Tuusulan kunnan taidekokoelmasta.

Lisää taidekokoelmasta

Valokuvakokoelmat

Tuusulan museon valokuvakokoelmassa on noin 20 000 valokuvaa. Kokoelmassa keskitytään tallentamaan kuvia Tuusulan historiasta ja kehityksestä. Kuvakokoelmaa kartutetaan aktiivisesti ja se on pääosin digitoitu.

Lisää valokuvakokoelmista

Muut kokoelmat

Museon arkistokokoelmiin on tallennettu muun muassa Tuusulan taiteilijayhteisöön liittyvää arkistomateriaalia. Arkistossa on lisäksi Klaavolan tilan, Kellokosken Tehdas Oy:n, Jokelan teollisuuslaitosten, Amer-Tupakka Oy:n ja Jokela-Seuran aineistoja.

Arkistokokoelman digitointi ja tallennus on käynnissä.

Tiedustelut kokoelmista

Taidekokoelmat

intendentti Minna Tuominen
p. 040 314 3459 | minna.tuominen (a) tuusula.fi

tutkija Johanna Rinta-aho
p. 040 314 3457 | johanna.rinta-aho (a) tuusula.fi

näyttelyamanuenssi Päivi Ahdeoja-Määttä
p. 040 314 3462 | paivi.ahdeoja (a) tuusula.fi

Valokuva- ja arkistokokoelmat

intendentti Jaana Koskenranta
p. 040 314 3460 | jaana.koskenranta (a) tuusula.fi

Valokuva- ja arkistokokoelmiin voi tutustua museolla paikanpäällä ohjatusti kokoelmaohjelman kautta. Sovi käynti arkistoon museolle etukäteen.

Finna logo

Museokokoelmia Finnassa

Osaan Tuusulan taidemuseon kokoelmista on mahdollista tutustua hakupalvelu Finnassa>