Jokelan purkutaideprojekti

Kuva: Henna-Mari Vasara

Tuusulan naapurikaupunki Kerava on tullut tunnetuksi kunnan omistamien kiinteistöjen käytöstä purkutaiteessa. Tuusulassa idea otettiin nopeasti käytäntöön kesällä 2017 Jokelan päiväkodin purkutaideprojektissa. Ideaa toteuttamaan saatiin graffititaiteilija Jouni Väänänen.

- Tapahtuma laitettiin nopeasti Sari 'Sarppa' Heiskasen ja Ilona Toivasen ideasta toteutukseen. Koska kiinteistö oli kunnan omistuksessa, lupia järjestämiseen ei sen kummemmin tarvinnut hakea. Kesäkuussa ideoitu projekti oli jo heinäkuussa toteutuksessa, kertoo tapahtumaa järjestänyt nuoriso-ohjaaja Henna-Mari Vasara.

Projekti alkoi heinäkuussa, kun kiinteistölle saapui 15 graffititaiteen ammattilaista tekemään maalauksia. Tämän jälkeen oli tuusulalaisten nuorten vuoro valloittaa oma nurkkansa päiväkodin pinnasta Meidän Jokela - viikonlopun yhteydessä.

- Tilaisuudessa oli satakunta kävijää, joista nuoria kymmenkunta. Kaikilla oli mahdollisuus jättää oma täginsä 'graffitivieraskirjaan' ja käyttää kunnan tarjoamia maalaustarvikkeita. Tarjosimme myös ruuat nuorille osanottajille, kertoo Vasara yhteisöllisestä tapahtumasta.

Jokelan purkutaideprojekti
Kuva: Henna-Mari Vasara

Vasaran mukaan maaleja jäi vielä varastoonkin. Onkin mahdollista, että jatkossa Tuusulassa toteutetaan vastaavantyyppisiä tapahtumia sopivan kiinteistön osuessa kohdalle. Jokelan päiväkodin purkutaide elää ikuistettuna valokuviin ja osanottajien muistoihin - itse kiinteistö lanattiin loppuvuodesta maan tasalle.