Vanhemmille

Tuusulan kirjastot tarjoavat lapsiperheille tukea lukuharrastukseen, kirjavinkkejä ja monipuoliset kokoelmat. 

Lukuvinkkejä vanhemmille

Olemme koonneet Lukuvinkkejä vanhemmille. Aiheina on esimerkiksi vertaistukea ja apua arkeen, nukkuminen, varhainen vuorovaikutus sekä parisuhde. 

Kuvakirjoja teemoittain

Kuvakirjojen avulla voi käsitellä arkisia aiheita lasten kanssa: 
Kuvakirjoja teemoittain

Satudiplomi

Satudiplomi on tarkoitettu perheiden lukuharrastuksen tukemiseen. Satudiplomin saa lukemalla tai kuuntelemalla kymmenen kirjaa. Kirjavinkkejä saa Helmet-kirjastojen Satudiplomista tai kysymällä kirjaston henkilökunnalta.

Tee luetuista kirjoista vapaamuotoinen koontilista tai voit tulostaa lomakkeen ja täyttää sen. Perhe saa yhteisen Satudiplomin. 

Satudiplomin voi tehdä myös pelaamalla Seppo-pelä. Pelin nimi on Takun ja Jekun merirosvoseikkailu ja voit pelata sitä osoitteessa https://play.seppo.io/. Voit pelata peliä puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Valitse Kirjaudu pelaajana ja laita koodi F31E1F.  Kirjoita ryhmän nimi ja ota talteen pelaajatunnus. Pelaajatunnuksen avulla peliin voi palata aina kun haluaa.

Vauvakino Jokelan kirjastossa

Jokelan kirjastossa järjestetään kerran kuussa elokuvanäytös tuoreille vanhemmille. Tapaa muita vauvaperheitä elokuvan ja mukavan yhdessäolon merkeissä! Elokuvan aikana äänet pidetään matalalla ja valot päällä, mikä mahdollistaa kaikenlaisen jutustelun, ihmettelyn ja lattialla möyrimisen.

Kevään -24 elokuvat:

23.2. Eat Pray Love (S, kesto 2h 13 min)

22.3. Edelleen Alice (S, kesto 1h 41 min)

19.4. Mamma Mia: Here we go again! (S, kesto 1h 48 min)

Kirjasto tarjoaa kahvin ja jotain pientä leffaevästä. Myös omia eväitä voi ottaa mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

Yllätyskasseja kirjastoautosta

Yllätyskassista löydät mahtavia kuvakirjoja, sekä muutamia mielenkiintoisia tietokirjoja. Kassissa on kirjoja noin 10 kappaletta. Nappaa kassi mukaan ja sukella kotona yllätysten pariin!