Palveluita ikääntyville

Ikäihmisten olohuonetoiminta kutsuu viihtymään yhdessä

Ikäihmisten olohuonetoimintaa järjestetään viikoittain Riihikalliossa, Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella. Ikäihmisten olohuoneet ovat kaikille avoimia, rentoja kohtaamispaikkoja, ja mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista milloin vain. 

Olohuoneiden ohjelmassa on leppoisan yhdessäolon lisäksi mukavaa, vaihtelevaa toimintaa. Olohuoneilla käy myös vierailijoita kertomassa ajankohtaisista aiheista. Ohjelmaan voi tutustua Tuusulan kunnan tapahtumakalenterissa tapahtumat.tuusula.fi 

Eri puolella Tuusulaa järjestetään myös Hyvän Tuulen Tupia, jotka tarjoavat virkistys- ja lepohetken kahvikupposen äärellä.

Tarkempia tietoja ikäihmisten kohtaamispaikoista saat linkistä avautuvalta sivulta Kohtaamispaikkoja ikääntyneille tuusulalaisille.

Asumisneuvonnasta opastusta asumisen asioihin

Tuusulan kunnan asumisneuvonnan puoleen voit kääntyä kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa erilaisissa elämäntilanteissa. Asumisneuvoja auttaa valmistautumaan esimerkiksi ikääntymisen tuomiin muutostarpeisiin. Lisätietoa asumisneuvonnasta oheisesta linkistä Asumisen tukeminen.

Teksti jatkuu kuvan alla.

15112022 Seniorien asuntokierros Timo Nurmi (7)

TuusInfo tarjoaa asiakaspalvelua kasvotusten

TuusInfo eli Tuusulan kunnan keskitetty asiakaspalvelu neuvoo muun muassa kunnan palveluissa ja HSL-asioinnissa, kuten matkalippuihin liittyvissä asioissa. TuusInfossa on myös asiakaskäyttöön tarkoitettu tietokone, jolla voi käydä hoitamassa omia asioitaan. TuusInfon asiakaspalveluneuvojat auttavat mielellään.

TuusInfo palvelee nykyisin kaikissa kuntakeskuksissa, ja toimintaa kehitetään asukkaiden toiveiden pohjalta.

Lue lisää TuusInfon palveluista!

Ikäihmisten ruokailu kutsuu syömään yhdessä

Ikäihmisten ruokailu on Tuusulan kunnan järjestämä yhteisöllinen lounasruokailu, joka auttaa vähentämään koulujen ruokahävikkiä ja tarjoaa ikäihmisille edullisen täysipainoisen aterian. Ruokailun 1,60 € hintaan sisältyy pääruoka, salaattipöydän antimet, leipä tai näkkileipä, margariini ja ruokajuoma.

Ikäihmisten ruokailu on kesätauolla, ja toiminta käynnistyy taas maanantaina 12.8.2024.

Kulttuurista, museoista ja kirjastoista iloa arkeen

Tuusulassa tapahtuu paljon! Osa tapahtumista ja palveluista on suunnattu kaikille iästä riippumatta. Ne tarjoavat mahdollisuuden nuorten ja varttuneempien mukaviin kohtaamisiin. Lisäksi Tuusulassa järjestetään erityisesti ikäihmisille tarkoitettuja palveluita ja tapahtumia.

Tuusulan museo esimerkiksi vierailee käihmisten palvelutaloissa, eläkeläisyhdistyksissä ja kerhoissa kertomassa alueen historiasta. Tuusulan museo järjestää myös muisti- ja muistelupajoja.

Kirjastot tarjoavat säännöllisten senioritapahtumien lisäksi digitukea ja laiteopastusta sekä päivittäisen asiakaspalvelun yhteydessä että varattavana palveluna yhteistyökumppaneiden kanssa. Kirjaston kotipalvelu tuo kirjastopalvelut ikääntyneiden kotiin. Kirjaston kautta on saatavilla myös Celia-kirjaston äänikirjapalvelut lukemisesteisille. Lisäksi kirjastot tarjoavat paikan matalan kynnyksen tapaamisille sekä tiloja yhdistyksien ja järjestöjen käyttöön.

Kulttuuripalveluiden monipuolisesta tuotannosta kaksi tapahtumakokonaisuutta on kohdennettu ikäihmisille. Tuusula-viikon aikana tuotetaan palvelutalokiertue yhteistyössä Meidän Festivaalien kanssa, ja lokakuussa valtakunnallisella Vanhustenviikolla on joukko kulttuuripalveluiden tapahtumia. Lisäksi Tuusulassa toteutetaan kulttuurisen vanhustyön hanketta, joka vie kulttuuritapahtumia palvelutaloihin ikäihmisten iloksi.

Tutustu Tuusulan tapahtumiin tapahtumakalenterissa!

Lue lisää kirjaston palveluista

Tutustu Tuusulan museoihin

Ikäihmisten liikuntaryhmät ja liikuntapaikat ympäri kuntaa liikuttavat

Ikäihmisille järjestetään runsaasti erilaisia liikuntaryhmiä, ja liikuntatuotteet ovat edullisia. Esimerkiksi 70+ -uimahallirannekkeen voi ostaa uimahallin kassalta Kela-korttia tai eläkepäätöstä vilauttamalla.

Ikääntyneille on tarjolla joka viikko peräti 36 liikuntaryhmää, vesijumppia, kuntosalitoimintaa ja jumppia. Vesijumppiin on maksuton kuljetus Jokelasta, Kellokoskelta ja Etelä-Tuusulan kylistä. Maksuttomia tuolijumppia järjestetään säännöllisesti jokaisessa kuntakeskuksessa.

Kunta tarjoaa myös maksuttomia tiloja ikäihmisiä liikuttavien yhdistyksien käyttöön, ja jakaa toiminta-avustuksia eläkeläis- ja kansanterveysjärjestöille. Kunnan liikuntapalvelut on käytettävissä tapahtumiin ja apuna liikkumiseen liittyvissä asioissa,

Lisätietoja uimahallin palveluista ja liikuntaryhmistä uimahallin sivuilla.

Lue lisää liikuntapaikoista!

Teksti jatkuu kuvan alla.

Seniorit-jokipuistossa-20

Uusia taitoja oppimaan? Tuusulan Opisto tarjoaa laajan valikoiman kursseja ja yhdessäoloa

Tuusulan Opiston kurssit soveltuvat erinomaisesti ikäihmisille. Opiskella voi mm. yli kymmentä kieltä eri taitotasoilla, tietotekniikkaa, kuva- ja sanataiteita, ruokakursseja sekä monenlaisia kädentaitoja. Liikunnan osalta ohjelmassa on kuntojumpan lisäksi mm. pilatesta, joogaa (myös tuolijoogaa ja muistijoogaa), senioritanssia sekä vesijumppaa. Kursseja on kunnan eri puolilla kuntaa, usein kouluilla. Opiskella voi päiväaikaan tai iltakursseilla. Jokelassa vastaavia palveluita tarjoaa yksityinen Jokelan kansalaisopisto.

Kursseilla voi myös tutustua uusiin ystäviin, tai niille voi tulla yhdessä ystävän kanssa.

Lisätietoja Tuusulan Opiston sivuilta!