Kotitalous, puutarha

Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän koulun kotitalousluokassa, katso kartta .Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit, ellei toisin mainita. Ota mukaasi esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiinviemisiä varten. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-allergiat toimistoon viikko ennen kurssin alkua. 


810203 
Sushikurssi, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
To 13.2.20 
Klo 17.00-20.45 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Tutustumme japanilaisen keittiön tunnetuimpaan ruokalajiin eli sushiin. Lähdetään liikkeelle riisin keittämisestä ja edetään erilaisten sushien valmistamiseen. Valmistamme susheja sekä kala-että kasvistäytteillä. Tule viettämään herkullinen ilta sushien parissa.  Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. 

810205
Laskiainen lasten kanssa, 15 €/osallistuja
Hyökkälän koulu, K-porras
La 15.2.20  
Klo 11.00-14.00 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Pulla eli nisu eli vehnänen kuuluu vahvasti osaksi laskiaista. Itse tehty pulla maistuu parhaalta ja uunituoreen pullan tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Leivomme erilaisia laskiaispullia yhdessä lasten kanssa. Valmistamme mm. perinteisiä hillo- ja/tai mantelimassapullia sekä suklaisia nutellapullia. Lapsen suositusikä yli 4 vuotta. Muista ilmoittaa myös lapsi mukaan kurssille. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. 

810207
Tapakset, antipastot ja mezet, 26 € 
Hyökkälän koulu, K-porras 
Ma 9.3.20 
Klo 17.00-20.45 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Tapakset ovat espanjalaisessa ruokakulttuurissa alkupaloina tai viinin seuralaisina tarjottavia pikkusuolaisia. Italiassa taas ateria on tapana aloittaa antipastoilla. Lähi-idän, itäisen Välimeren sekä Balkanin alueella alkupaloina tarjoiltavista pikkusuolaisista käytetään nimitystä meze. Kaikissa ajatuksena on, että ruoka koostuu suupalasta, joka on helppo napostella yhdessä viinin tai muun juoman kanssa. Kurssilla valmistamme herkullisen kattauksen tapaksia, antipastoja sekä mezejä sulassa sovussa samaan pöytään esimerkiksi bruschettaa, tortilla de patataa, erilaisia tahnoja ja muita herkkuja kaikkien maisteltaviksi. Tervetuloa viettämään herkullinen ilta pikkusuolaisten parissa! Ota mukaan esiliina, muovirasia sekä sisäkengät. 

810209
Kalankäsittelyn perustaidot, 30 €
Hyökkälän koulu, K-porras 
La 14.3.20 
Klo 11.00- 15.30 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Hyväksi kalankäsittelijäksi oppii harjoittelemalla. Opettelemme perkaamista, suomustamista ja fileointia, keskustelemme kalasta raaka-aineena sekä valmistamme maistuvia ruokia herkullisten lisäkkeiden kera. Pohdimme myös mitä perkeistä voisi tehdä. Käsiteltävät kalat valikoituvat saatavuuden mukaan. Tule opettelemaan fileointi, kylki- ja selkäruotojen sekä nahan poistaminen. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Jos sinulla on, niin ota mukaasi fileointiveitsi, iso leikkuulauta ja kalapiikki. 

810211
Herkullisia välipaloja lasten kanssa, 15 €/osallistuja 
Hyökkälän koulu, K-porras 
To 19.3.20 
Klo 17.00-20.00 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Valmistetaan herkullisia ja ravitsevia välipaloja yhdessä lapsen kanssa. Osa valmistettavista ruoista on sellaisia, jotka voi valmistaa illalla jääkaappiin ja osan koululainen voi valmistaa itse koulun jälkeen. Pöytään katetaan mm. smoothieita, välipalapatukoita, tuorepuuroa sekä kauraleipäsiä kaikkien kurssilaisten maisteltaviksi. Lapsen suositusikä 7-14 vuotta. Muista ilmoittaa myös lapsi mukaan kurssille. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. 

810213
Louisianan keittiö, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras 
Pe 24.4.20 
Klo 17.00-20.45 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Louisianan suurimmassa kaupungissa New Orleansissa jazz-muusikoiden iloinen improvisointi näkyy myös keittiössä, jossa jokaisen kokin käsiala saa maistua. Alueen omaleimainen ruokakulttuuri jakautuu Cajun- ja Kreolikeittiöön, mutta nykyisin puhutaan yleisemmin Louisianan keittiöstä. Alueen ruokakulttuuri on muotoutunut monien kulttuurien kohtaamisesta ja vaikutteita on mm. Ranskan, Espanjan, Afrikan ja Karibian keittiöistä. Valmistamme mm. herkullista jambalayaa, gumboa, papukeittoa sekä leipävanukasta. Ota mukaan esiliina, muovirasia sekä sisäkengät. 

810215
Keittiömatka Venäjän halki, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras 
Ke  4.3.20
Klo  17.00-20.45
HuK Irina Tregub 
Lähde ruokamatkalle Venäjän halki!  Tutustutaan sekä Venäjän Euroopan että Aasian puolen ruokiin. Teemme lihapullia Kaliningradin tapaan ja bashkirialaista tukmaskeittoa, leivomme udmurtialaisia perepetsipiirakoita ja maistamme kaukoitämäista salaattia. Piipahdamme myös Moskovaan ja maistelemme ns. jälkiruokienkuningatarta eli Gurjevin puuroa. On vaikea kuvitella venäläistä iltaa ilman teetä – kurssilla juomme teetä jakutialaiseen tapaan.

♦ PUUTARHA

710303
Kevätistutus ruukkuun, 14 €
Opisto 
Pe 3.4.20 
Klo 18.00-21.00 
Floristi Tiina Kettunen 
Ota käyttöön turhan panttina olevat kauniit ruukut ja tule tekemään persoonallinen kukkaistutus omaksi iloksi tai lahjaksi. Saat opastusta keväisen istutuksen sommitteluun terassia tai parveketta koristamaan. Ehdit tehdä yhden ison tai muutaman pienemmän kevätistutuksen. Käytämme keväisiä sipulikukkia, luonnonmateriaaleja sekä muita koristeita. Voit kerätä tarvittavat luonnonmateriaalit itse tai ostaa ne opettajalta, materiaalimaksu 15€. Kurssikirje tarvittavista materiaaleista ja tarvikkeista löytyy tästä linkistä, saat sen myös opiston toimistosta. 

710305
Kevätkranssi risuista, 16 € 
Opisto
La 4.4.20 
Klo 10.00-14.00 
Floristi Tiina Kettunen 
Tule tekemään keväinen kranssi luonnonmateriaaleista. Opettelemme tekemään tukevan ja kestävän kranssipohjan risuista ja/tai taipuisista oksista. Koristeluun sopivat hyvin keväiset sipulikukat tai pääsiäisaiheiset koristeet, kuten höyhenet, tiput ja munat.  Voit kerätä tarvittavat kranssimateriaalit itse tai ostaa ne opettajalta, materiaalimaksu 15€. Käyttämäsi kukat voit hakea kukkakauppiaaltasi. Kurssikirje tarvittavista materiaaleista ja tarvikkeista löytyy tästä linkistä, saat sen myös opiston toimistosta.