Kotitalous

lunch-2148346__340Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän ja Kellokosken koulujen kotitalousluokissa, katso kartat yhteystiedot kohdasta. Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit, ellei toisin mainita. Ota mukaasi esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiinviemisiä varten. Muista ilmoittaa ruoka-allergiat toimistoon ennen kurssin alkua.

 

810202
Kalankäsittelyn perustaidot, 30 €
Hyökkälän koulu, K-porras
La 21.9.19
Klo 11.00-15.30
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Hyväksi kalankäsittelijäksi oppii harjoittelemalla. Opettelemme perkaamista, suomustamista ja fileointia, keskustelemme kalasta raaka-aineena sekä valmistamme maistuvia ruokia herkullisten lisäkkeiden kera. Pohdimme myös mitä perkeistä voisi tehdä. Käsiteltävät kalat valikoituvat saatavuuden mukaan. Tule opettelemaan kuinka luonnistuu fileointi, kylki- ja selkäruotojen sekä nahan poistaminen. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Jos sinulla on, niin ota mukaasi fileointiveitsi, iso leikkuulauta ja kalapiikki.

 
810204
Herkullisia välipaloja lapsen kanssa, 15 €/osallistuja  Huom! Kurssipaikka on siirtynyt Hyökkälästä Riihikallion kouluun!
Hyrylän koulukeskus, Sahatie 1
To 3.10.19
Klo 17.00-20.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Valmistetaan helppoja ja ravitsevia välipaloja yhdessä lapsen kanssa. Pöytään katetaan mm. smoothieita, tuorepuuroa sekä välipalakeksejä kaikkien kurssilaisten maisteltaviksi. Lapsen suositusikä 7-14 vuotta. Muista ilmoittaa myös lapsi mukaan kurssille. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät.

 
810206
Herkutellaan pizzalla, 26 €
Hyökkälän koulu, K-porras          Kurssi peruttu!
Pe 25.10.19
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Pizzasta sanotaan, että vähemmän on enemmän. Tule selvittämään onko väitteessä perää. Valmistamme maukkaita pizzoja laadukkaista raaka-aineista, pohjat ja tomaattikastikkeet itse tehden. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät.


810208
Sushikurssi, 28 €
Hyökkälän koulu, K-porras
To 31.10.19
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Tutustumme japanilaisen keittiön tunnetuimpaan ruokalajiin eli sushiin. Lähdetään liikkeelle riisin keittämisestä ja edetään erilaisten sushien valmistamiseen. Valmistamme susheja sekä kala -että kasvistäytteillä. Tule viettämään herkullinen ilta sushien parissa.  Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät.


810210
Lähi-idän kasvisbrunssi, 26 €
Hyökkälän koulu, K-porras
To 7.11.19
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Tervetuloa herkuttelemaan Lähi-idän hengessä valmistettavalle brunssille! Illan aikana valmistamme monipuolisen kattauksen erilaisia brunssille sopivia herkkuja. Lähi-idän keittiö yhdistelee monenlaisia ruokakulttuureita Euroopan, Aasian ja Afrikan maista ja hurmaa runsailla mausteilla ja raikkailla mauillaan. Valmistamme mm. herkullisia dippejä, falafel-pyöryköitä sekä bulgursalaattia. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät.


810212
Leipää vanhan ajan tapaan, juurella leipoen, 18 €
Kellokosken koulu A 6, 2 kerros            
Ti 8.10.19                                   
Klo 18.00-21.00 
Kokki Johanna Tarima
Leivotaan leipää perinteisesti taikinajuurella. Lisäksi tehdään leipää hiivaa käyttäen sekä valmistetaan myös mallasleipää. Jokainen kurssilainen saa leipäjuuren kotiin vietäväksi, otathan mukaasi rasian sekä esiliinan. Kurssi-illan lopuksi juodaan teet ja maistellaan lämpimäisiä. Opintosetelikurssi! Kouluun ei saa mennä ulkokengillä, voit halutessasi ottaa sisäkengät mukaan.!

 
810214
Illallinen venäläiseen tapaan, 24 €
Kellokosken koulu
Ti 5.11.19                                           Kurssi peruttu!
Klo 17.30-20.30
Kokki Johanna Tarima
Tutustutaan rikkaaseen ja laajaan venäläiseen ruokakulttuuriin. Valmistetaan kolmen ruokalajin illallinen. Pääruokana on kanaa ja illallisen kruunaa suussa sulava pavlova. Tekemisen lomassa opitaan perusasioita venäläisestä keittiöstä ja sen perinteisiin vaikuttaneista seikoista. Opintosetelikurssi!

Opintosetelikursseiksi merkityt kurssit ovat ilmaisia tuusulalaisille eläkkeellä oleville tai senioriväestöön kuuluville. Senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä. Eläkkeellä olevilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai sairaseläkettä eivätkä ole ansiotyössä.