• Kotitalous

Puutarha, kotitalous

♦PUUTARHA

710302
Bohokranssi, 12
Etelärinne
Ke 15.9.21
Klo 18-20.15
Floristi Tiina Kettunen
Tehdään metallirenkaaseen trendikäs boho-tyylinen kranssi kuivakukista ja vihreistä oksista. Ota mukaan sivuleikkurit. Materiaalimaksu 20 euroa (maksetaan opettajalle kortti/MobilePay/käteinen) sisältää kaiken tarvittavan kranssiin.

710304
Jouluinen asetelma, 19 €
Etelärinne
La 4.12.21
Klo 10.00-14.00
Floristi Tiina Kettunen
Tule tekemään kukkakoriste juhlapöytään. Asetelma tehdään täysin maatuvaan asetelmapohjaan kukkia ja vihreitä käyttäen. Ensin tutustutaan asetelman perusperiaatteisiin, sen jälkeen jokainen tekee omaan astiaansa sopivan kestävän kukkakoristeen. Tarvitset mukaasi reunallisen astian kooltaan max 10x20 cm. Materiaalimaksu 30 euroa (maksetaan opettajalle kortti/MobilePay/käteinen) sisältää pohjan, kukat ja vihreät yhteen asetelmaan.


♦KOTITALOUS 

Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän koulun kotitalousluokassa, katso kartta s.X Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit. Ota mukaan esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiinviemisiä varten. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-allergiat toimistoon viikko ennen kurssin alkua. 

810202
Syksyn luonnon superfoodit, luento
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Einari
To 23.9.21
Klo 17.30-19.45
Kirjailija, yrttikouluttaja Satu Hovi
Pakurikääpä, mustikka, tyrni… Luonnonyrteistä saat makua ruokiin, jaksamista arkeen ja voimaa terveyden ylläpitämiseen. Luennolla tutustutaan Suomen luonnossa kasvaviin sellaisiin kasveihin ja marjoihin, jotka auttavat ihmistä ylläpitämään jaksamista, hyvinvointia ja terveyttä. Luennolta saat vinkkejä niiden käytöstä jokapäiväisessä ravinnossa.

810204
Dumplingsit, momot ja kesäkääryleet, 28
Hyökkälän koulu, K-porras
To 30.9.21
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Höyrytämme, keitämme ja käärimme ihania Aasian herkkuja kaikkien kurssilaisten maisteltavaksi. Dumplingsit ja momot ovat erilaisilla täytteillä täytettyjä taikinanyyttejä eri puolilta Aasiaa. Lisäksi käärimme herkullisia kesärullia sekä valmistamme monenmoisia dippikastikkeita. Tule viettämään herkullinen ilta! 

810206
Makumatka animaatioiden maailmaan lasten kanssa 15 €/osallistuja
Hyökkälän koulu, K-porras
La 2.10.21
Klo 11.00-14.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Valmistamme herkullisia makeita ja suolaisia herkkuja animaatioiden hengessä. Esimerkiksi Kulkurin ja Kaunottaren spagettia, Muumimamman pannukakkuja ja vaapukkamehua, Rémyn Ratatouillea sekä huurteisia kuppikakkuja. Tule viettämään herkullinen ilta animaatioiden innoittamien herkkujen parissa. Kurssi on tarkoitettu yhdelle aikuiselle ja lapselle, molemmat ilmoittautuvat kurssille.

810208
Herkulliset kulhoruoat, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
Pe 15.10.21
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Kulhoruoka viittaa tapaan tarjota ateria yhdestä kulhosta. Kulhoruoan koostamisessa tyyli on vapaa. Valmistamme mm. hawaijilaisen poke-kulhon, Bidimbap-kulhon Etelä-Koreasta sekä kasvispainotteisen buddhakulhon. Jälkiruoaksi valmistamme smoothiekulhon.

810210
Makumatka Turkkiin, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
La 13.11.21
Klo 11.00-14.45
Irina Tregub
Turkkilaisesta ruoasta monelle tulee ensimmäisenä mieleen kebab, mutta Turkista löytyy paljon muitakin herkkuja. Kurssilla tutustumme mm. turkkilaisiin keittoihin (çorba), valmistamme Piyaz-papusalaattia, teemme Köfte-lihapyöryköitä ja leivomme gözleme-piiraita muutamalla täytteellä.

810212
Kaikenlaiset kastikkeet, 28 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
To 18.11.21
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Erilaisilla kastikkeilla saat kruunattua aterian. Tummia kastikkeita suositaan yleensä korostamaan lihan makua ja vaaleita kastikkeita kalaruokia maustamaan. Valmistamme erilaisia kastikkeita herkullisine lisukkeineen, esimerkiksi perinteistä pippurikastiketta, hollandaisekastiketta, punaviinikastiketta ja bearnaisekastiketta sekä erilaisia makealle suunnattuja kastikkeita kuten sabayon- ja vaniljakastiketta.

810214
Venäläinen juhlapöytä ja juhlaperinteitä, 30 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
To 2.12.21
Klo 17.00-20.45
Irina Tregub
Tutustutaan, miltä venäläinen uuden vuoden ja joulun pöytä näyttää ja valmistetaan mm. Olivier-salaattia (venäläistä salaattia) ja silliä turkin alla, jotka kuuluvat jokaiseen juhlaan. Salaattien lisäksi kokoamme pienen zakusta-pöydän. Pääruoaksi valmistamme stroganoffia ja jälkiruoaksi leivomme perinteisen piirakan, jota nautimme sbitenin (vanha venäläinen juoma) kera.

810216
Leivontakurssi lasten kanssa 15 €/osallistuja 
Hyökkälän koulu, K-porras
La 4.12.21
Klo 11.00-14.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Leivotaan yhdessä jouluisia suolaisia ja makeita herkkuja kurssilla maisteltavaksi. Lisäksi jokainen kurssilainen saa oman piparkakkutaikinan kotiin viemisiksi. Kurssi on tarkoitettu yhdelle aikuiselle ja lapselle, molemmat ilmoittautuvat kurssille.