Kotitalous, puutarha

Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän koulun kotitalousluokassa, katso kartta .Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit, ellei toisin mainita. Ota mukaasi esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiinviemisiä varten. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-allergiat toimistoon viikko ennen kurssin alkua. 

810204
Herkullisia välipaloja lasten kanssa, 15 €/osallistuja

Hyökkälän koulu, K-porras
To 10.9.20
Klo 17.00-20.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Valmistetaan herkullisia ja ravitsevia välipaloja yhdessä lapsen kanssa. Osa ruoista on sellaisia, jotka voi valmistaa illalla jääkaappiin ja osan koululainen voi valmistaa itse koulun jälkeen. Pöytään katetaan mm. smoothieita, välipalapatukoita, tuorepuuroa sekä kauraleipäsiä kaikkien kurssilaisten maisteltaviksi. Lapsen suositusikä 7-14 vuotta. Muista ilmoittaa myös lapsi mukaan kurssille. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät.

810206
Oktoberfestin pitopöytä, 26 €

Hyökkälän koulu, K-porras
Ke 23.9.20
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Syksy on Oktoberfestin aikaa, jota vietetään joka vuosi Münchenissä syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun. Olut on pääosassa, mutta yhtä tärkeää on myös oluen kanssa nautittava ruoka. Kurssilla emme nauti olutta vaan keskitymme tarjottaviin. Osassa ruoista hyödynnämme olutta ruoanvalmistuksessa. Pöytään katetaan mm. oluella kruunatut lihapullat, sak-salaista perunasalaattia, pretzeleitä sekä omenastruudelia kaikkien kurssilaisten maisteltavaksi. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Muista ilmoittaa ruoka-allergiat toimistoon ennen kurssin alkua.

810208
Louisianan keittiö, 28 €

Hyökkälän koulu, K-porras
To 8.10.20
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Louisianan suurimmassa kaupungissa New Orleansissa jazz-muusikoiden iloinen improvisointi näkyy myös keittiössä, jossa jokaisen kokin käsiala saa maistua. Alueen omaleimainen ruokakulttuuri jakautuu Cajun- ja kreolikeittiöön, mutta nykyisin puhutaan yleisemmin Louisianan keittiöstä. Alueen ruokakulttuuri on muotoutunut monien kulttuurien kohtaamisesta ja vaikutteita on mm. Ranskan, Espanjan, Afrikan ja Karibian keittiöistä. Valmistamme mm. herkullista jambalayaa, gumboa, papukeittoa sekä leipävanukasta. Ota mukaan esiliina, muovirasia sekä sisäkengät.

810210
Halloween-herkkuja lasten kanssa, 15 €/osallistuja

Hyökkälän koulu, K-porras
To 22.10.20
Klo 17.00-20.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Syksyn hauskinta ja hurjinta juhlaa vietetään lokakuun lopussa. Tule viettämään hauska lei-vontailta herkullisten ja hurjien halloween-herkkujen parissa yhdessä lapsen kanssa. Miltä kuulostaa halloween-kuppikakut, hurjat halloween-cookiet tai muumionakit? Lapsen suositusikä on 7-12 vuotta. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Muista ilmoittaa ruoka-allergiat toimistoon ennen kurssin alkua.

810212
Makumatka eteläamerikkalaiseen keittiöön, 26 €

Hyökkälän koulu, K-porras
Pe 30.10.20
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Sukella paahteisen Etelä-Amerikan maailmaan ja koe sen hurmaavat maut. Etelä-Amerikan ruokakulttuuriin ovat jättäneet jälkensä alkuperäisväestö sekä eurooppalaiset valloittajat. Valmistamme tuttuja herkkuja kuten tortilloja, guacamolea sekä salsoja, mutta myös muita herkkuja kuten molea, chimichurrikastiketta, quesadilloja. Tehdään yhdessä ruokamatka Etelä-Amerikan aurinkoon. Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Muista ilmoittaa ruoka-allergiat toimistoon ennen kurssin alkua.

810214
Dim sumit, dumplingsit, momot ja kesärullat, 26 €

Hyökkälän koulu, K-porras
Pe 13.11.20
Klo 17.00- 20.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Höyrytämme, keitämme ja käärimme ihania Aasian herkkuja kaikkien kurssilaisten maistel-tavaksi. Dumplingsit, dim sumit ja momot ovat erilaisilla täytteillä täytettyjä taikinanyyttejä eri puolilta Aasiaa. Lisäksi käärimme herkullisia kesärullia sekä valmistamme monenmoisia dippikastikkeita. Tule viettämään herkullinen ilta! Ota mukaan esiliina, muovirasia ja sisäkengät. Muista ilmoittaa ruoka-allergiat toimistoon ennen kurssin alkua.

810216
Venäläinen arkiruoka, 26 €

Hyökkälän koulu, K-porras
La 3.10.20
Klo 11.00-15.30
HuK Irina Tregub
Erilaiset keitot ovat Venäjällä todella suosittuja ja niitä syödään lähes päivittäin. Keskustelemme erilaisista keitoista ja valmistamme kaalikeittoa, joka lienee vanhin ja perinteisin. Opimme tekemään pelmenejä ja teemme muita ruokia, jotka kuuluvat jokaisen venäläisen perheen ruokavalioon.