• Kotitalous

Puutarha, kotitalous

PUUTARHA 

710301
Keväinen kranssi kuivakukista ja luonnonmateriaaleista, 12 €
Etelärinne 
Pe 17.2.23
Klo 17.30-20.30
Floristi Suvi Vähäsaari
Sidotaan kaunis, kevään sävyissä oleva kranssi rankatekniikalla. Kranssi sidotaan kuivakukista ja luonnonmateriaaleista metallirenkaaseen siten, että osa renkaasta jää näkyviin. Kuivakukkakranssi on kestävä ja kaunis koriste, jonka voit ripustaa oveen tai seinälle. Opettajalle maksettava materiaalimaksu 25€ sisältää tarvittavat materiaalit, työvälineitä voi lainata opettajalta.

710303
Kukkakimppu, 14 €
Etelärinne 
Su 12.3.23
Klo 10.00-14.00
Floristi Suvi Vähäsaari
Opetellaan kukkakimpun sidonnan perusteet. Kukat käsitellään alusta alkaen itse ja niistä sidotaan kaunis kimppu spiraalitekniikalla. Kimppu sidotaan käyttäen sesongin kauneimpia kukkia ja erilaisia leikkovihreitä. Opettajalle maksettava materiaalimaksu 35€ sisältää tarvittavat materiaalit. Työvälineitä voi lainata opettajalta. Voit ottaa mukaan oman maljakon, johon voit suunnitella oman kimppusi.

710305
Leikkokukkien viljely, 12 €
Etelärinne 
Pe 17.3.23
Klo 17.30-20.30
Floristi Suvi Vähäsaari
Tule opiskelemaan leikkokukkien viljelystä omalla pihalla tai parvekkeella. Tutustutaan suosituimpien leikkokukkina käytettävien kukkien viljelyn perusteisiin ja opitaan, miten pääset alkuun omien kukkien kasvatuksessa. Käymme läpi kukkien esikasvatusta, niiden tarvitsemia kasvuolosuhteita ja hyvän kasvun edellytyksiä. Lopuksi istutetaan kukkia, kylvetään siemeniä ja otetaan pistokkaita kotiin vietäväksi. Opettajalle maksettava materiaalimaksu 20€ sisältää tarvittavan materiaalin. Voit ottaa mukaan muistiinpanovälineet.

710307
Keväinen kranssi tuoreesta materiaalista, 12 €
Etelärinne 
Pe 31.3.23
Klo 17.30-20.30
Floristi Suvi Vähäsaari
Sidotaan kaunis kranssi ulkokäyttöön rankatekniikalla. Kranssi sidotaan käyttäen monipuolisesti eri leikkovihreitä sekä sipulikukkia. Opettajalle maksettava materiaalimaksu 25€ sisältää tarvittavat materiaalit. Työvälineitä saa lainata opettajalta.


KOTITALOUS
 Makkarakurssi (2), sivulle 35

Ruoanvalmistuskurssit pidetään Hyökkälän koulun kotitalousluokassa K-porras. Kurssimaksuihin sisältyvät materiaalit. Ota mukaan esiliina, sisäkengät ja rasia mahdollisia kotiin viemisiä varten. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-allergiat toimistoon viikko ennen kurssin alkua.  

810201
Makumatka Georgiaan, 29 €
Hyökkälän koulu, K-porras 
La 4.2.23
Klo 11.00-14.45
Irina Tregub
Georgialainen ruoka on monipuolista, mehevää ja täyteläistä. Ruoissa käytetään paljon mausteita ja yrttejä, kuten aromikasta korianteria tai khmeli-sunelia, joka on georgialainen perinteinen mausteseos. Valmistamme mm. Imeruli hatsapuria, pinaatti- ja punajuuriphalia (kasvispalleroita), pähkinäistä baje-kastiketta sekä chahohbili -kanamuhennosta.

810203 Hygieniapassi, 50€  
Hyökkälän koulu, A-porras
Ke 8.2.23
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Kurssi-iltaan sisältyy luento-osuus testissä vaadittavista osa-alueista (mikrobiologia, elintarvikkeiden turvallinen käsittely, työntekijän henkilökohtainen hygienia, puhtaanapito, omavalvonta ja lainsäädäntö). Illan päätteeksi tehdään ruokaviraston hygieniapassitesti, joka sisältyy kurssin hintaan. Opetus ja testi on suomen kielellä, testi tarvittaessa myös englanniksi tai ruotsiksi, ilmoita toimistoon jos haluat tehdä testin englanniksi tai ruotsiksi.  Ota mukaan virallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, henkilökortti), jolla todistetaan oma henkilöllisyys tenttitilanteessa. Opettaja tarkistaa tentit illan aikana, joten saat tietää tuloksen heti. Virallinen todistus hyväksytystä hygieniapassin suorittamisesta lähetetään kurssilaisille postitse, todistus kuuluu kurssin hintaan. Lisätietoa  www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/

810205
Laskiainen lasten kanssa, 14 €/osallistuja
Hyökkälän koulu, K-porras 
La 18.2.23
Klo 11.00-14.00
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Pulla eli nisu eli vehnänen kuuluu vahvasti osaksi laskiaista. Valmistamme mm. perinteisiä hillo- ja/tai mantelimassapullia sekä suklaisia nutellapullia yhdessä lasten kanssa. Yksi aikuinen/lapsi, molemmat ilmoittautuvat kurssille.

810207
Ihana intialainen ruokakulttuuri, 28 €
Hyökkälän koulu, K-porras
Ke 1.3.23
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Lähde ruokamatkalle mausteiden maailmaan ja tule nauttimaan intialaisen ruokakulttuurin mauista. Valmistamme yhdessä noutopöydän maittavista kasvis- ja liharuoista, jälkiruokaa tai leipää unohtamatta.

810209
Taivaallinen Thaimaan keittiö, 30 €
Hyökkälän koulu, K-porras
To 9.3.23
Klo 17.00-20.45
KM, KtaO Hanna Fräntilä
Sopivasti tulisuutta ja maukkaita makuja sisältävä thaimaalainen keittiö esittäytyy illan aikana erilaisten pää- ja lisäkeruokien muodossa, jälkiruokaa unohtamatta. Osin eksoottiset raaka-aineet ja mausteet takaavat maittavan illan hyvän ruoan parissa. 

810211
Turkkilaisia kasvisruokia, 28 €
Hyökkälän koulu, K-porras
La 18.3.23
Klo 11.00-14.45
Irina Tregub
Turkkilaisessa keittiössä käytetään paljon linssejä, bulguria, munakoisoa, kikherneitä ja saksanpähkinöitä. Maustamme ruokaa sumakilla, mintulla, juustokuminalla sekä chilillä. Valmistamme mm. Köfte -linssipyöryköitä, pyörtynyttä imaamia (imam bayildi), joka on klassinen turkkilainen munakoisoruoka, tomaatti-saksanpähkinäsalaattia sekä kokoamme pienen meze- eli alkupalapöydän. 

810213
Piirakoita maailmalta, 27 €
Hyökkälän koulu, K-porras
La 22.4.23
Klo 11.00-14.45
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen
Maailman piirakkakulttuuri on runsas ja mausteinen. Piirakat viehättävät paitsi täytteillään niin myös rapeilla ja maukkailla kuorillaan. Calzone piilottaa sisäänsä herkullisen kasvistäytteen ja hatsapuri puolestaan runsaan juustotäytteen. Valmistamme myös intialaisia samosoja ja gallettea.

810215
Amerikan leivonnaisia lasten kanssa , 15 €/osallistuja  Hyökkälän koulu, K-porras
La 13.5.23 
Klo 11.00-14.00 
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Leivotaan Amerikan herkkuleivonnaisia! Muun muassa bagel, brownies, New York Cheesecake ja cookies eli amerikkalaisia klassikkoleivonnaisia. Yksi aikuinen/lapsi, molemmat ilmoittautuvat kurssille. Ilmoittautuminen 12.4.23 klo 13.00 alkaen.

810217
Makkarakurssi, 30 € 
Hyökkälän koulu, K-porras
La 20.5.23
Klo 11.00-15.30  
KM, KtaO Hanna-Mari Salminen 
Opit kotitekoisen makkaran valmistuksen perusperiaatteen. Valmistamme muun muassa lammas-, broileri- ja chorizomakkaraa. Tutustumme raakamakkaroiden teon saloihin, valmistamme massat, täytämme niillä suolta ja kypsennämme makkarat keittäen ja paistaen. Valmistamme myös makkaroiden kaveriksi sopivia lisäkkeitä. Lopuksi herkuttelemme yhdessä tuoreilla makkaroilla. Ilmoittautuminen 12.4.23 klo 13.00 alkaen.