Oppitunnit verkossa

Etäoppitunneilla lisätään museo-opetuksen saavutettavuutta alueellisesti laajassa kunnassa. Oppitunnit on kehitetty opettajien toiveesta. Myös jatkossa otamme vastaan ideoita oppituntien aiheiksi. 

Tarjolla ovat seuraavat kokonaisuudet: Arkkitehtuurin löytöretki, Tuusula 11 000-1000 bp  ja Mistä se siihen tupsahti - julkinen taide ja kestävän kehityksen ihanteita.    

Oppitunnit ovat maksuttomia Tuusulassa toimiville oppilaitoksille.

Tiedustelut

Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen (a) tuusula.fi

Yleisötyön amanuenssi Harri Nyman p. 040 314 3474, harri.nyman (a) tuusula.fi

Arkkitehtuurin löytöretki

Mitä utelias katse voi löytää arkkitehtuurista? Tutustumme Halosenniemen hirsilinnan ja oman koulun arkkitehtuuriin yllättävistä näkökulmista.

Oppitunnin yhteisen osion jälkeen oppilaat pääsevät tekevät itsenäisiä tehtäviä. Niiden aikana katsellaan koulua yllättävistä kuvakulmista ja etsitään kiinnostavia yksityiskohtia. Oppitunnin lopussa on teidän vuoronne esitellä löytämienne yksityiskohtien TOP10.

Opettajalle lähetetään ennen oppituntia selkeät ohjeet ja ideoita, miten aiheeseen voi valmistautua. 
 
Etäoppitunnista erilainen versio esiopetusikäisille.

Ajankohta: lukukausien aikana
Kohderyhmä: alakoulu; sisältö modifioidaan luokka-asteelle sopivaksi; esiopetukselle oma sisältö
Kesto: 45 min/koulut; esiopetusikäisille 30 min 
Varaukset ja tiedustelut: Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen, p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen@tuusula.fi

Tuusula 11 000-1000 bp (before present)

Tuusulan esihistoria avautuu mielenkiintoisella tavalla. Oppitunnin TOP5 on 1) ensimmäiset asukkaat olivat hylkeenpyytäjiä, 2) uhrilahja Tuusulanjärven haltijoille, 3) vasarakirveskansa saapuu, 4) kallioylängön rautakautiset hautarauniot ja 5) keitä olivat Tuusat?

Kokonaisuutta täydentävä jälkikäteistehtävä on vapaaehtoinen. Siinä houkutellaan etsimään muinaisjäännösrekisteristä lähimpänä kotiasi sijaitsevat arkeologiset kohteet ja käymään paikan päällä. 

Kohderyhmä: 5. luokka; myös 4. ja 6. luokille
Kesto: 60 minuuttia
Varaukset ja tiedustelut: Yleisötyön amanuenssi Harri Nyman, p. 040 314 3474, harri.nyman (a) tuusula.fi

Mistä se siihen tupsahti: julkinen taide ja kestävän kehityksen ihanteita

etäoppitunti + videoita

Julkinen taide ihastuttaa ja vihastuttaa. Toisille se on innostuksen lähde ja toisille kallis ympäristön menoerä. Enemmistö suomalaisista toivoo asuinympäristöönsä taidetta, mutta millaista sen pitäisi olla? Onko yhdeksän metrinen auringonkukka arkeeni sopivaa taidetta?

Oppitunnilla tutustumme Rykmentin puiston taideteoksiin ja pohdimme niihin kiinnittyviä merkityssisältöjä. Keskustelun kautta rakennamme moniäänisen tulkinnan ja pohdimme taiteen arvoa osana omaa elämäämme.
 
Kohderyhmä: yläkoulu, lukio + 5. ja 6. luokille
Kesto: 60 minuuttia + taideteosvideot
Ajankohta: lukukausien aikana
Varaukset ja tiedustelut: Museolehtori Susanna Hemmilä-Peltonen p. 040 314 3468, susanna.hemmila-peltonen (a) tuusula.fi