Yhteystiedot

Pääkirjasto: 
lapset.kirjasto(at)tuusula.fi
puh. 040 314 3444

Jokelan kirjasto:
jokelankirjasto(at)tuusula.fi
puh. 040 314 4040

Kellokosken kirjasto:
kellokoskenkirjasto(at)tuusula.fi
puh. 040 314 4245

Kirjastoauto: 
kirjastoauto(at)tuusula.fi
puh. 040 314 3447

Tuusulan varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Taika Kultsu.

Palvelut varhaiskasvatukselle

Kirjaston varhaiskasvatukselle tarjoamat palvelut ovat osa Taika Kultsua eli Tuusulan varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Satumatkat
Taaperotuokiot
Kirjastokinot
Kirjastoretki esikoululaisille
Kirjastopyörä kylään!
Satudiplomi
Nukketeatteri Kikatus
Aineistopaketit
Näyttelyt
Kirjastokortti varhaiskasvatusryhmälle
Poistokirjat

 

Satumatkat

Satumatka on elämys lorujen, satujen ja kertomusten parissa. Se soveltuu erityisesti yli 3-vuotiaille lapsille. Kesto on noin 30 minuuttia.  

Kevätkauden aikataulu julkaistaan joulukuussa ja syyskauden heinäkuussa.

Kaikkia varhaiskasvatusryhmiä pyydetään ilmoittautumaan kirjastolle etukäteen. 

Järjestämme satumatkoja myös tilauksesta. Ottakaa yhteyttä kirjastoon, niin sovitaan aika. 

 

Taaperotuokiot

Taaperotuokio on hetki lorujen, leikkien ja laulujen parissa. Se soveltuu 1-3 –vuotiaille. Kesto on noin 20 minuuttia. 

Taaperotuokioita järjestetään pääkirjastolla ja Jokelassa. Päiväkotiryhmien tulee varata oma, ryhmäkohtainen aika.

 

Kirjastokinot 

Jokelan kirjasto järjestää kirjastokinon eli elokuvanäytöksen kerran kuussa.

Suositusikä: yli 3-vuotiaat. Kesto on noin 30 minuuttia. 

Kevätkauden aikataulu julkaistaan joulukuussa ja syyskauden heinäkuussa.

Kaikkia varhaiskasvatusryhmiä pyydetään ilmoittautumaan kirjastolle etukäteen.  

Pääkirjastossa ja Kellokosken kirjastossa kirjastokinot järjestetään varhaiskasvatusryhmille tilauksesta. 

Kirjastoauto järjestää kesäkuussa elokuvanäytöksiä päiväkodeilla. Jos haluatte elokuvanäytöksen päiväkodille, ottakaa yhteyttä kirjastoautoon. 

 

Kirjastoretki esikoululaisille

Esiopetusryhmille järjestetään kirjastoretkiä, joiden aikana tutustutaan kirjastoon, sen palveluihin ja lukemiseen. Kirjastoretkiin kuuluu myös pieni satumatka ja satudiplomin esittely. Varaa aika kirjaston henkilökunnalta.


Kirjastopyörä kylään!

Päiväkodit voivat pyytää kirjastopyörän kylään touko-kesäkuussa ja elo-syyskuussa. Kirjastopyörän voi varata jos päiväkoti sijaitsee noin kolmen/neljän kilometrin säteellä pääkirjastosta. Vierailu sisältää myös satumatkan ja mahdollisuuden lainata aineistoa. Varaa aika kirjaston henkilökunnalta.

 

Satudiplomi

Satudiplomi on tarkoitettu varhaiskasvatusryhmien lukuharrastuksen tukemiseen. Myös perheet voivat suorittaa Satudiplomin. Satudiplomin saa, kun lukee tai kuuntelee kymmenen kirjaa. Kirjat saa päättää itse tai valita valmiista kirjavinkeistä.

Tee luetuista kirjoista vapaamuotoinen koontilista tai voit tulostaa lomakkeen ja täyttää sen. Ryhmät saavat yhteisen Satudiplomin. 

Varhaiskasvatusryhmät voivat pyytää myös satumatkan suoritettuaan Satudiplomin. Varaa aika kirjaston henkilökunnalta.

Finna satudiplomi 1  Finna satudiplomi 2  Finna satudiplomi 3  Finna satudiplomi 4  Finna satudiplomi 6  Finna satudiplomi 5  Finna satudiplomi 7  Finna satudiplomi 8

Satudiplomin voi tehdä myös pelaamalla Seppo-peliä. Pelin nimi on Takun ja Jekun merirosvoseikkailu ja voit pelata sitä osoitteessa https://play.seppo.io/. Voit pelata peliä puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Valitse Kirjaudu pelaajana ja laita koodi F31E1F.  Kirjoita ryhmän nimi ja ota talteen pelaajatunnus. Pelaajatunnuksen avulla voit palata peliin  aina kun haluat.

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

 

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Pellavan päiväkodissa suoritettiin Satudiplomia. 

 

Nukketeatteri Kikatus

Kirjastoauto Kirrellä on oma nukketeatteri. Saat lisätietoa kirjastoauton henkilökunnalta.

 

Aineistopaketit 

Varhaiskasvatusryhmät voivat pyytää aineistopaketin tietystä aiheesta. Aineisto voi olla kirjoja, pelejä, musiikkia, elokuvia tai lehtiä. Toiveet pitää esittää mielellään kaksi viikkoa ennen kuin aineisto tarvitaan. Jos päiväkodillasi käy kirjastoauto, otathan huomioon kirjastoauton aikataulut. 

 

Näyttelyt 

Varhaiskasvatusryhmät voivat pitää näyttelyitä kirjastoissa. Näyttelyaika on enintään kuukausi. Varaa näyttelyaika hyvissä ajoin.

Päiväkodin henkilökunta vastaa näyttelyn pystytyksestä ja purkamisesta. Kirjasto voi tarvittaessa auttaa näyttelyn markkinoinnissa.

Päiväkoti voi myös pitää näyttelyn avajaiset kirjaston tiloissa. Sopikaa avajaiset kirjaston henkilökunnan kanssa. Avajaiset tulee pitää kirjaston aukioloaikana. Päiväkoti vastaa kustuista ja tarjoiluista. 

 

Kirjastokortti varhaiskasvatusryhmälle 

Varhaiskasvatusryhmä voi saada yhteisökortin kirjaston asiakaspalvelusta tai kirjastoautosta. Yhteisökortilla voi lainata vain yhteisökäyttöön tarkoitettua aineistoa. Laina-aika on 6 viikkoa. 

Yhteisökortille pitää aina nimetä vastuuhenkilö. Vastuuhenkilö voi olla kuka tahansa kyseisessä laitoksessa työskentelevä henkilö. 

Yhteisökortti on määräaikainen ja sen voimassaoloaika on yksi vuosi. Kun kortti on mennyt vanhaksi, yhteystiedot ja vastuuhenkilön tiedot tarkastetaan ja kortti aktivoidaan uudelleen. 

 

Poistokirjat 

Päiväkodit voivat saada kirjaston poistokirjoja, esimerkiksi askarteluun. Jos haluat poistokirjoja ota yhteyttä kirjastoon. Myös kirjastoauto voi tuoda poistokirjoja päiväkodeille.