Taideaineet

Avoin_ateljee_4

Taiteen kautta voidaan ilmaista monia asioita, joista muuten on vaikea keskustella. Eri taidelajeilla on mahdollisuus kehittää näkemyksellisyyttä ja ennen kaikkea pukea tunteet ja ajatukset sanoiksi, kuviksi tai musiikiksi. Taiteen harrastaminen kehittää luovuutta, vahvistaa persoonallisuutta ja antaa valmiuksia itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn.
Kurssit on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille.

Muistathan ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Vain riittävä opiskelijamäärä takaa kurssin käynnistymisen. Opiskelijat hankkivat tarvittavat kurssimateriaalit itse. Jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai ne voidaan hankkia yhteisesti, on se mainittu kurssin kohdalla. Lisätietoa kursseista antaa taideaineiden opettaja Jari Järnström p. 0403143413 tai jari.jarnstrom@tuusula.fi
Koko lukuvuoden jatkuville pitkille kursseille on ilmoittauduttu jo syksyllä. Kysy mahdollisia vapaita paikkoja.

 

KIRJALLISUUS JA KIRJOITTAMINEN

130207                     
Lukupiiri vierailee naapurissa - Kirjoja Ruotsista ja ruotsalaisuudesta, 18 €
Tuusulan pääkirjasto, kokoushuone Laura
La 12.1., 16.2., 23.3. ja 27.4.19
Klo 10.15-12.30
FM Kaisa Lepistö-Salojärvi
Keväällä 2019 lukupiiri lähtee tutustumismatkalle naapuriin ja pohtii ruotsalaisuuden olemusta. Lukulistalla on totta kai dekkareita mutta myös uutuuksia esim. Sara Stridsbergiltä, Jonas Hassen Khemiriltä ja Linn Ullmanilta.
Opiskelija hoitaa itse kirjojen varauksen. Kirjalistan saat opiston nettisivuilta tai toimistosta.

 

 
110605
Kirjoittamisen 7 salaisuutta, 22 €
Opisto
La ja su 26.-27.1.19
Klo 10.00-16.00
FM, kirjailija ja kouluttaja Mertzi Bergman
Haluatko oppia kirjoittamaan luovemmin, kiinnostavammin ja merkityksellisemmin? Kuuluuko kirjoittaminen työhösi tai onko se sinulle tärkeä harrastus? Oletko valmis oppimaan & oivaltamaan sanojen voiman ja vaikuttavuuden? Kirjoittamisen 7 salaisuutta -kurssilla saat käytännön työkaluja, teet harjoituksia ja löydät innoitusta. Vahvistat käytännön kirjoittajaosaamista ja omaa, ainutlaatuista ääntäsi. Syvennät myös kirjoittajan itsetuntemustasi ja hyödynnät paremmin omia vahvuuksiasi. Kurssilla sekä inspiroidutaan, tehdään lyhyitä harjoituksia ja opitaan yhdessä. Kurssilla käymme läpi seuraavat kirjoittamisen 7 salaisuutta: ideat, keskittyminen, kiinnostavuus,  rohkeus, tarinat, näkökulmat ja palaute. Työskentelemme kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. 

                                                                                                                                                                                                                                      Nitta_Järvinen                                    

PIIRUSTUS, MAALAUS JA SEKATEKNIIKAT

110303
Avoin ateljee, 34 €
Opisto
Ma 14.1.-8.4.19
Klo 17.45-20.45
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Avoimessa ateljeessa on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti valitsemallaan tekniikalla opettajan ohjauksessa. Kurssilla on rauha syventyä omiin maalauksiin (akvarelli-, akryyli-, pastelli- tai öljyvärimaalaus), piirustuksiin tai muilla tekniikoilla toteutettaviin töihin. Ateljee tarjoaa tilaa, aikaa, ajatuksia ja vapautta toteuttaa itseään. Tietoiskuja  materiaali-, väri- ja sommitteluopista.

110305
Avoin ateljee, 31 €
Opisto                                                                                                                                                                                                                                                      
Ti 22.1.-9.4.19                                                                                                                                                                                                                                     
Klo14.45-7.45                                                                                                                                                                                                                                                                  
KuM, taidemaalari Jari JärnströmLeena_Stellberg
Sama sisältö kuin kurssilla 110303.

110307
Avoin ateljee aloittelijoille, 31 €
Opisto
Ti 22.1.-9.4.19
Klo 18.00-21.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Aloita piirtämisen ja maalaamisen harrastus. Osallistumiseen et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja! Avoimessa ateljeessa on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti valitsemallaan tekniikalla opettajan ohjauksessa. Opastusta kunkin yksilöllisiin tarpeisiin materiaalihankinnoissa. Käydään läpi materiaali-, väri- ja sommitteluopin keskeisiä asioita.

110309                                                                                                                                                                                                                                                         
Elävän mallin piirustuskurssi, 70 €
Opisto
Ke 16.1.-10.4.19
Klo 17.45-20.45
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Piirretään alastonta mallia, mutta tarvittaessa tehdään tutkielmia kasvoista, käsistä sekä puetusta mallista. Harjoitukset vaihtelevat nopeista muutaman minuutin mittaisista pikapiirroksista (croquis) kahden illan tutkielmiin (2 x 3 tuntia). Piirretään erilaisilla piirtimillä kuten lyijykynällä, hiilellä, pastelliliidulla, bambukynällä ja siveltimellä. Ihmisen vartalon piirtämisen avulla opitaan viivan erilaista vaihtelevuutta, sommittelua sekä kehitetään valööritajua – niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitaan myös kaikenlaisissa muissa aiheissa. Sopii kaikille, jotka haluavat kehittää ja ylläpitää piirustustaitoaan. Paperit ja piirustusvälineet sisältyvät kurssimaksuun.

110311
Öljyvärimaalaus, 34 €
Hyökkälän koulu, A-porras
To 31.1.-2.5.19 (ei 18.4.)
Klo 17.15-20.15
Taidemaalari Mika Vesalahti
Tule oppimaan öljyväritekniikan monipuolisuutta! Laajenna ilmaisuasi ja teknisiä taitojasi. Perusmaalausta, mutta myös erikoistekniikoita. Mahdollisuus maalata myös akryyliväreillä. Opimme samalla sommittelua, värioppia ja taidehistoriaa. Omia ja annettuja aiheita. Lukukauden aikana maalataan vähintään kolme maalausta yhteisten teemojen mukaan. Mahdollisuus myös elävän mallin maalaamiseen. Opetus on yksilöllistä, kunkin kurssilaisen tiedoista ja taidoista lähtevää. Sopii aloittelijoille ja pidempään harrastaneille. 

110313
Klassisen maalaustaiteen peruskurssi, 50 €
Opisto
To 17.1.-11.4.19
Klo 10.00-13.00
TaM Dmitri Zudov
Flaamilaisen ja italialaisen öljyvärimaalauksen salaisuuksien aarrearkku aukeaa. Herätämme henkiin vanhojen maalarimestarien värimaailman selvittämällä heidän erikoistekniikoitaan maalien käytössä ja valon käsittelyssä. Perehdytään erilaisiin öljyvärimaalaustekniikoihin kuten kolmivaiheiseen ja  alla prima -maalaustekniikkaan. Perehdytään myös muotokuvamaalaamiseen tutkien ja kopioiden vanhojen mestareiden muotokuvia alkuperäisen tekniikan mukaan. Lopussa harjoitellaan maalauksen erikoistekniikoiden käyttöä muotokuvamaalauksessa omavalintaisen valokuvan pohjalta. Sopii aloittelijoille sekä piirustusta ja maalausta aiemmin harrastaneille.

110315
Kuvataidekurssi, 34 €
Kellokosken koulu, A 6
To 16.1.-11.4.19
Klo 18.00-21.00
Kuva-artesaani Keimo Lehtonen
Kurssilla opiskellaan piirustus- ja maalaustekniikoita. Piirustustekniikoista tutustutaan lyijykynään ja hiileen, maalaustekniikoista pastelliin sekä akvarelli-, akryyli- ja öljyvärimaalaukseen. Akvarelli- ja öljyvärimaalaukseen tarvitaan mahdollisimman hyvät ja laadukkaat välineet, jotta opetus ja oppiminen tuottaisivat parhaan mahdollisen tuloksen. Materiaalihankinnat voidaan tehdä yhteisostona, josta sovitaan kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla.
Henkilökohtaisessa ohjauksessa tehdään asetelmia ja taidehistoriallisia tutkielmia sekä mallityöskentelyä. Tutustutaan materiaali-, sommittelu- ja värioppiin sekä käydään yhteisiä
palautekeskusteluja. Sopii myös vasta-alkajille. 

110317
Action Painting 1, 52 €
Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48
La ja su 16.-17.3.19
Klo 10.00-16.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Kurssille osallistuminen ei edellytä piirustustaitoa, vaan avointa mieltä heittäytyä värien vietäväksi.  Sen sijaan, että maalia lisättäisiin maalauspohjalle varovaisin siveltimen vedoin, Action paintingissä (toimintamaalaus) maalia roiskitaan, kaadetaan ja lisätään spontaanisti monin eri tavoin. Niin kuin tyylin nimi jo kertoo, Action painting korostaa maalaamisen aktia. Työskennellään akryyliväreillä, jotka ovat vesiliukoisia ja nopeasti kuivuvia maaliaineita, jotka mahdollistavat nopean ja spontaanin työskentelytavan. Kurssilla inspiroidutaan musiikista, joka toimii alitajunnan avaajana maalaustyöskentelyssä. Kurssimaksu sisältää käytettävät maalausmateriaalit ja maitopurkkikartonkia maalauspohjaksi.  Jos haluat työskennellä muille pohjille, ota mukaan akryylimaalaukseen sopivia kangaspahvi- tai pinkopohjia. Maalauspohjat voivat olla eri kokoisia, voit ottaa mukaan myös 1-3 isoa pohjaa (esim. 100 x 80 cm tai 120 x 100 cm). Tarvittaessa lisätietoja maalauspohjista antaa jari.jarnstrom@tuusula.fi. Ota mukaan siveltimiä, suojakäsineitä, hengityssuojain ja eväät.

110319
Action Painting 2, 52 €
Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48
La ja su 30.-31.3.19
Klo 10.00-16.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Sama sisältö kuin kurssilla 110317

110321
Akvarelli- ja akryylimaalauksen viikonloppukurssi, 25 €
Kellokosken koulu, A 12
La ja su 2.-3.3.19
Klo 10.00-16.00
Posliininmaalaaja Marjo PeltokoskiMaisemamaalausta_Halosenniemessä_1
Kokeillaan eri tekniikoita ja maalaustyylejä sekä tutustutaan mm. värioppiin. Aiempaa maalauskokemusta ei tarvita. Kurssilaiset voivat tuoda omia valokuviaan tai maalata mielenmaisemiaan, kukkia ja eläimiä. Kokeillaan internetistä löytyviä ideoita maalaustyöskentelyyn. Opettajalla on malleja ja maalauskirjoja, joista voi myös hakea vaikutteita omaa työhönsä. Kurssimateriaalin voi ostaa opettajalta. Työvälineet ovat käytössä kurssin ajan. Voit halutessasi tuoda omat maalausvälineesi.


110323
Maisemamaalauskurssi Halosenniemessä, 40 €
Halosenniemi
Ti-pe 4.-7.6.19
Klo 11.00 - 17.00
KuM, taidemaalari Jari Järnström
Tällä kurssilla kuvataan Tuusulan kulttuurimaisemia Halosenniemessä. Ulkoilmamaalausta ja luonnostelua öljy-, akryyli-, pastelli- tai akvarellitekniikoin henkilökohtaisessa ohjauksessa.  Omat maalausvälineet, luonnosteluvälineet, maalaustelineet ja mahdolliset istuimet (myös eväät) mukana. Mikäli sinulla ei ole kenttämaalaustelinettä, ilmoita siitä opistolle ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin aikana tutustumme Halosenniemen museon näyttelyyn.
Ilmoittautuminen alkaa 10.4.19 klo 11.00

 

 

TAIDEGRAFIIKKA

110325
Metalligrafiikka, perinteiset menetelmät, 70 €
Opisto
La ja su 26.-27.1., 23.-24.2. ja 6.-7.4.19
Klo 10.00-16.00Heidi_Pajamäki
Taidegraafikko, taidemaalari Hannu Hyrske
Tutustutaan klassisiin metalligrafiikan menetelmiin kuten kuivaneulaan, kaiverrukseen, mezzotintoon, etsaukseen, akvatintaan ja pehmeäpohjaan sekä perehdytään taidegrafiikan kehystämiseen. Kurssimaksu sisältää osan kurssilla käytettävistä materiaaleista.

 

110327
Monotypia, 50 €
Lasten ja kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48nuorten
La ja su 23.-24.3. ja 4.-5.5.19
Klo 10.00-16.00
Kuvataiteilija Maritta Meckelborg
Monotypia on kuin taidegrafiikan action painting. Työskentelyprosessi on intensiivinen ja inspiroiva. Monotypiat, jotka ovat painettuja maalauksia ja piirustuksia, eivät muistuta jäljeltään mitään muuta grafiikan tekniikkaa. Maalaamisen ja piirtämisen lisäksi kuva voidaan tehdä laatalle telaamalla, liottamalla, värejä tiputtamalla tai roiskimalla jne., teknisten variaatioiden määrä riippuu tekijän kekseliäisyydestä. Offset-pellit saa käyttöön kurssin ajaksi. Hintaan kuuluvat värit, yksi syväpainopaperi ja tarvittavat välineet. Paperia voi tarvittaessa ostaa opettajalta
8 € / arkki.

                                                                                                                                                                                                                                                                                   

POSLIININMAALAUS

Posliininmaalauskursseilla maalataan ja koristellaan posliinia erilaisin tekniikoin, esimerkiksi jäljentäen tai vapaasti maalaten. Maalaamme kodin käyttöesineitä, koriste-esineitä tai vaikka kaakeleita. Harrastuksen aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta kuvataiteesta.

 

110329
Posliininmaalaus 1, 36 €
Kellokosken koulu, A 12
Ma 14.1.-8.4.19
Klo 16.30-18.45
Posliininmaalaaja Marjo Peltokoski

 

110331
Posliininmaalaus 2, 36 €
Kellokosken koulu, A 12
Ma 14.1.-8.4.19
Klo 18.45-21.00
Posliininmaalaaja Marjo Peltokoski

 

110333
Posliininmaalaus vesiliukoisilla väreillä, 36 €
Opisto
Ti 15.1.-9.4.19
Klo 17.30-20.00
Posliininmaalaaja Marika Tihula


110335
Posliininmaalaus, 36 €
Opisto
Ke 16.1.-10.4.19
Klo 10.00-12.30
Posliininmaalaaja Marika Tihula

 

KERAMIIKKA

Keramiikan kurssimaksuun sisältyy 10 kg savea, lasitteet ja värit. Kurssit on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneelle.

 

110337
Päiväkeramiikka, 65 €
IMG_3686
Opisto         
To 17.1.-11.4.19
Klo 14.30-17.30
Keramiikkamuotoilija AMK Marja Andersson
Opiskellaan ja syvennetään keramiikan perustekniikoita ja tutustutaan erilaisiin tapoihin käsitellä ja koristella keraamista pintaa. Käyttöesineitä ja veistoksia valmistetaan mm. dreijaamalla, käsin rakentamalla ja muottien avulla. Kurssit sopivat kaikentasoisille.

110339
Iltakeramiikka, 65 €
Opisto
To 17.1.-11.4.19                
Klo 18.00-21.00
Keramiikkamuotoilija AMK Marja Andersson
Sama sisältö kuin kurssilla 110337.                                                                                                                                                                                                        


110341
Rakukurssi, 50 €
Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Rykmentintie rak. 48
La ja su 9.-10.3.19
Klo 9.00-14.00
Polttopäivä la 6.4.19 klo 9.00-16.00
TaM, keraamikko Päivi Takala
Rakukurssilla valmistetut esineet poltetaan perinteisellä raku-menetelmällä. Esineet saavat upean mustat ja säihkyvät värinsä tulesta ja savusta. Voit tehdä sekä perinteistä että naked rakua.

 

TAIDEHISTORIA

130209
Italian selän takana – Pohjois-Euroopan renessanssi, 26 €
Opisto
To 17.1.-11.4.19
Klo 13.30-15.00
TaM Dmitri Zudov
Koomista kyllä, termi "Pohjois-Euroopan renessanssi" pitää sisällään niinkin eteläisiä maita kuin Espanja ja Ranska! Kuinka kummassa näin on päässyt käymään ja mikä osuus tässä kaikessa onkaan kuuluisalla Gentin alttaritaululla, tuolla mysteerinomaisesti kadonnutta Paratiisin Kulkue -osaansa takaisin kaipaavalla suurenmoisella taideaarteella?
1400-luvun alussa Italiassa virinnyt taidesuuntaus "il Rinascimento" valloitti 1500-luvulla koko Euroopan. Tämä "uudelleen syntynyt" taide-, tieto- ja filosofiasuuntaus perustui goottilaisten eleiden hylkäämiseen sekä Antiikin Kreikan ja Rooman ihanteiden uudelleen löytämiseen. Italian ulkopuolella asustavat taiteilijat sen sijaan tähysivät täysin vastakkaiseen ilmansuuntaan ja kiinnostuivat vanhan goottilaisen taiteen tyylin kehittämisestä.Kuvataiteilijan näkökulmasta kerrottu persoonallinen luentosarja tarkastelee Pohjois-Euroopanrenessanssin viehättävän monimutkaista syy-seurausvyyhteä eri taiteilijoiden elämäntarinoiden ja teosten kautta, tervetuloa nauttimaan herkullisen monimuotoisesta taidekattauksesta!
Luentojen aiheet:
1.   Jan van Eyck
2.   Robert Campin ja Rogier van der Weyden  
3.   Dierick Bouts ja Petrus Christus 
4.   Hans Memling ja Hugo van der Goes 
5.   Jan Provoost ja Gerard David  
6.   Hieronymus Bosch
7.   Albrecht Dürer 
8.   Albrecht Altdorfer ja Matthias Grünewald
9.   Sebald Hans Beham ja Hans Baldung
10.  Lucas Cranach 
11.  Hans Holbein 
12.  Pieter Brueghel



MUUT TAIDEKURSSIT


110343
Ikonimaalauksen päiväkurssi, 40 €
Opisto
Ma 14.1.-8.4.19
Klo 12.00-15.00                       
Ikonimaalari Päivi Hynynen
Tule maalaamaan oma ikoni! Samalla saat itsellesi harrastuksen, jonka parissa voit rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Opetellaan ikonimaalauksen perustietoja ja -taitoja. Maalattavaan ikoniin ja siinä oleviin pyhiin henkilöihin tutustutaan etukäteen. Ikonimaalaus vaatii kärsivällisyyttä sekä jonkin verran piirustustaitoa. Vasta-alkaja maalaa ensin kasvomaalausharjoituksen munatemperatekniikalla akvarellipaperille. Tämän jälkeen hän piirtää ja maalaa pienen rintakuvaikonin Jumalanäidistä. Ota mukaan lyijykynä, kumi, viivoitin ja paperia. Muut kurssilaiset saavat maalata mieleisestään aiheesta. Opettajalla on myytävänä maalaustarvikkeita, esim. aloittelija voi ostaa ns. aloituspakkauksen, jonka hinta on noin 55 € (sisältää ensimmäisen pohjustetun ikonilaudan).

119803
Tiffany- ja lyijylasikurssi, 38 €
Opisto, alakerran neuvotteluhuone D 2
Ma 14.1.-8.4.19
Klo 18.00-21.00
Opettaja Lauri Airikkala
Tiffany- ja lyijylasikurssi aloittaville ja jatkaville harrastajille. Aluksi jokainen valmistaa lasityön perustekniikalla ja tämän jälkeen voi jatkaa uusiin töihin. Ensimmäiselle kerralle mukaan mielellään lyijylasityöhön tarkoitettu lasiveitsi, mutta muukin kelpaa, sanomalehtiä, pihtejä, suojalasit ja -käsineet ja vaikkapa rikkinäisiä ikkunalasinpaloja tms. Lisätietoa välineistä ja niiden testausta ensimmäisellä kerralla.

119805
Taideretki Turkuun, 40 € Huom! Aikataulu muuttunut! Lähtö Hyrylästä klo 8.30!
La 13.4.19
Klo 8.30-18.30
Päätoimiset opettajat Jari Järnström (kansalaisopisto) ja Laura Nurro (lasten ja nuorten kuvataidekoulu)
Teemme tilausbussilla ekskursion Turkuun. Bussi lähtee Hyrylän linja-autoasemalta klo 9.00. Tutustumme retkipäivän aikana Turun taidemuseoon, Aboa Vetus & Ars Novaan (historian ja nykytaiteen museo), Turun taidehalliin, Wäinö Aaltosen museoon ja muutamiin taidegallerioihin. Tarkempi aikataulu taideretken ohjelmasta lähetetään ilmoittautuneille viikkoa ennen matkaa. Retki tehdään yhteistyössä Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulun kanssa.


Kuvat: Nitta Järvinen, Leena Stellberg, Heidi Pajamäki ja Marleena Ansio

 


 


 

 

 

 

 Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu_logo_high res

 

 

TUUSULAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU
www.tuusula.fi/lastenjanuortenkuvataidekoulu

LASTEN JA NUORTEN KUVATAITEEN PERUSOPETUS
Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu tarjoaa 5-20-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden opiskella kuvataiteita pitkäjänteisesti. Kuvataidekoulun opintoihin ovat tervetulleita kaikki kuvataiteesta kiinnostuneet lapset ja nuoret. Aiempia opintoja kuvataidekoulussa ei vaadita. Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa opetus on monialaista ja tasolta toiselle tavoitteellisesti etenevää kuvataiteen opetusta. Opetus on laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta ja se pohjautuu valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin.


Opetuksessa huomioidaan oppilaan ikäkausi, omat taipumukset ja kiinnostuksen kohteet. Opintojen tavoitteena on kasvattaa oppilaita nauttimaan taiteista ja innostaa heitä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä antaa valmiuksia taidealojen jatko-opintoihin.


Kuvataidekoulun opintoihin kuuluvat Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat), Perusopinnot 1-4 (6-14-vuotiaat) ja Syventävät opinnot (15-20-vuotiaat).Kaikkien ikäryhmien opinnoissa kuvataiteisiin tutustutaan monipuolisen työskentelyn kautta. Opinnoissa painotetaan tekemisen ja oivaltamisen iloa sekä itseilmaisun moninaisia tapoja.
Kuvataidekoulun opetussuunnitelmaan sekä opintojen tavoitteisiin ja sisältöihin voi tutustua kuvataidekoulun nettisivuilla www.tuusula.fi/lastenjanuortenkuvataidekoulu.


Lisätietoja kuvataidekoulun opinnoista antaa kuvataidekoulun päätoiminen opettaja Laura Nurro (laura.nurro@tuusula.fi).
Kevätlukukaudella kuvataidekoulun varhaisiän ryhmillä on 15 ja perusopintojen sekä syventävien opintojen ryhmillä 18 opetuskertaa.


Kuvataidekoulun kevätlukukauden opinnot alkavat viikolla 2 eli ma 7.1.19.


Taiteen perusopetuksen opintojen lisäksi kuvataidekoulu tarjoaa kevätlukukaudella 2019 lasten ja nuorten keramiikkakurssin sekä kesäkursseja.
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen Kuvataidekoulun vapaille paikoille alkaa 2.1.19 klo 14.00. Lasten ja nuorten kesäkursseille ilmoittautuminen alkaa 10.4.19 klo 11.00
Kuvataidekoulussa opiskelevat saman perheen lapset ovat oikeutettuja -10% sisaralennukseen. Vapaaoppilaspaikoista voi tiedustella rehtori Timo Rusaselta p. 040 314 3414

Koko lukuvuoden jatkuville pitkille kursseille on ilmoittauduttu jo syksyllä. Kysy mahdollisia vapaita paikkoja 2.1.19 klo 14 alkaen.
Kuvataidekoulun opettajat: Venla Heiskanen (kuvataideopettaja TaK), Tiia Karjalainen (kuvataideopettaja, teollinen muotoilija, TaM), Verna Kuntsi (kuvataideopettaja TaM), Maritta Meckelborg (kuvataiteilija, kuvataideopettaja) ja Laura Nurro (keraamikko AMK, kuvataideopettaja TaM).

Hyrylän opetuspiste (Rykmentintie rak. 48)

Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat), 38 €
110345  to   klo 16.00-17.00  Verna Kuntsi
110347  to   klo 17.00-18.00  Verna Kuntsi

 

Perusopinnot 1 (6-7-vuotiaat), 101 €
110349  ma klo 18.15-19.45 Tiia Karjalainen
110351  ti    klo 16.00-17.30 Laura Nurro
110353  to   klo 17.30-19.00 Tiia Karjalainen

 

Perusopinnot 2 (8-10-vuotiaat), 101 €
110355  ma  klo 16.00-17.30 Laura Nurro
110357  ti     klo 16.00-17.30  Verna Kuntsi
110359  ke     klo 18.15-19.45 Maritta Meckelborg
110361  to    klo 16.00-17.30 Tiia Karjalainen
110363  to    klo 18.00-19.30  Verna Kuntsi

 

Perusopinnot 3  (11-12-vuotiaat), 124 €
110365  ma  klo 16.00-18.15 Tiia Karjalainen
110367  ti     klo 17.30-19.45 Verna Kuntsi

 

Perusopinnot 4 (13-14-vuotiaat), 124 €
110369  ma klo 17.30-19.45 Laura Nurro
110371  ke klo 16.00-18.15 Maritta Meckelborg
110373  pe klo 16.15-18.30 Venla Heiskanen

 

Syventävät opinnot (15-18-vuotiaat), 124 €
110375  ti klo 17.30-19.45 Laura Nurro
110377  pe klo 16.15-18.30 Tiia Karjalainen

 

Kellokosken opetuspiste (Koulutie 7 A 6)

Varhaisiän kuvataidekasvatus (5-vuotiaat), 38 €
110379  ti klo 17.00-18.00 Tiia Karjalainen

 

Perusopinnot 1  (6-7-vuotiaat), 101€
110381  ti klo 15.30-17.00 Tiia Karjalainen

 

Perusopinnot 2 (8-10-vuotiaat), 101€
110383  ti klo 18.00-19.30 Tiia Karjalainen

 

Perusopinnot 3 (11-12-vuotiaat), 101€
110385  ke klo 16.00-18.15 Tiia Karjalainen

 

Perusopinnot 4 (13-14-vuotiaat) ja Syventävät opinnot (15-18-vuotiaat), 124 €
Yhdistelmäryhmä:
110387  ke klo 18.15-20.30 Tiia Karjalainen

 

 

110389
Lasten ja nuorten keramiikkakurssi 8-13-vuotiaat, 30 €
Hyrylän opetuspiste, Rykmentintie rak. 48
La 19.1., 26.1. ja 9.2.19
Klo 10.00-15.00
Opettaja Tiia Karjalainen
Tule syventymään keramiikan ihmeelliseen maailmaan! Kolmen kerran keramiikkakurssilla tutustutaan erilaisiin käsinrakennustekniikoihin sekä dreijaukseen. Työt viimeistellään värillisillä savilietteillä maalaten ja lasitetaan halutulla tavalla. Ota eväät mukaan!

Kuvataidekoulun kesäkursseille voi ilmoittautua 10.4.19 klo 11.00 alkaen
.

 

Kuvataidekoulun kesäkurssit 8-13-vuotiaille, 58 €

Tervetuloa kesäkuvikseen! Kuvataidekoulun kesäkursseilla työskennellään monipuolisesti kivojen kuvistehtävien parissa. Kursseilla mm. piirretään ja maalataan ja tehdään rakentelutöitä. Kursseilla työskennellään sisällä sekä ulkona kuvataidekoulun lähiympäristössä. Ota eväät mukaan!


110391
Hyrylän opetuspiste, Rykmentintie rak. 48
Ma-pe 3.-7.6.19
Klo 10.00-15.00
Opettajat Verna Kuntsi ja Satu Sipilä

 

110393
Hyrylän opetuspiste, Rykmentintie rak. 48
Ma-pe 10.-14.6.19
Klo 10.00-15.00
Opettaja Maritta Meckelborg


110395
Kellokosken opetuspiste, Koulutie 7 A 6
Ma-pe 3.-7.6.19
Klo 10.00-15.00
Opettaja Tiia Karjalainen

110397
Kellokosken opetuspiste, Koulutie 7 A 6
Ma-pe 10.-14.6.19
Klo 10.00-15.00
Opettaja Tiia Karjalainen