Koulukuljetus

Tuusulan peruskoulun ala-asteen 1.-2. luokan oppilaille myönnetään koulukuljetus matkan rasittavuuden perusteella, mikäli koulumatka on yli 3 kilometriä. Matkat mitataan kunnan toimesta. 3.-6.-luokan oppilaille kuljetus myönnetään, jos matka on yli 5 kilometriä. Kuljetus myönnetään myös, jos koulumatka on todettu vaaralliseksi tai oppilaalla on lääkärinlausunto sairaudesta tai tapaturmasta, joka edellyttää kuljetusta.

Kuljetus tapahtuu HSL:n bussilla silloin, kun oppilaan asuinpaikka on bussireitin varrella ja muussa tapauksessa taksilla. Rusutjärven kuljetusoppilaille on lähetetty tiedot taksien kuljetusaikatauluista ja niiden muutoksista Wilman kautta. Bussien aikataulut löytyvät HSL:n nettisivuilta.

HSL:n bussikortti on voimassa lukuvuoden ajan. Oppilaan huoltajan on huolehdittava kesän aikana kortin lataamisesta Hyrylän kirjaston yhteydessä sijaitsevan Tuusinfon toimipisteessä.

 

Tärkeää kuljetuksiin liittyen

1. Tule pysäkille ajoissa (5 min. ennen määräaika). Taksi ei voi odottaa, koska aikataulu on tiukka.

2. Lähtökohta on, että myönnettyä koulukuljetusta ( bussi tai taksi) käytetään. Pyöräily tai kävely kouluun (sulan maan aikana) on mahdollista vain, jos huoltaja on toimittanut kouluun “Lupa koulumatkan kulkemisesta pyörällä tai jalkaisin” -lomakkeen. Tämän jälkeen koulun vakuutus ei ole voimassa koulumatkalla ja vastuu matkasta on huoltajalla. (Lomakkeita saa rehtorilta.) Koulukuljetus katkaistaan aina määräajaksi. Ei ole siis mahdollista käyttää esimerkiksi sateella taksia ja pyöräillä aurinkoisella kelillä. :-)

3. Koulukyydillä ei pääse kaverille kylään. Koulukyyti kuljettaa vain kodin ja koulun väliä. 

4. Jos oppilas on poissa koulusta, pitää kyyti perua ilmoittamalla suoraan Mr. Taxille (taksien numerot yllä). Jos oppilas ei käytä paluukyytiä koulusta kotiin, pitää kyyti perua viimeistään ilmoittamalla siitä kuljettajalle koulun pihalla.

5. Kuljetusaikataulut löytyvät Wilmassa olevan linkin kautta. Aikatauluja on seurattava aktiivisesti. Aikataulut saattavat hieman muuttua, vaikka lukujärjestysmuutoksia ei tulisikaan!

 

Taksien puhelinnumerot:

Mr. Taxi, keskus 09 760 760

Mr. Taxi 1:          040 940 1817

Mr. Taxi 2:          040 940 1822

Lisätietoa koulukuljetuksista Tuusulassa