Koirapuistot ja koirien uimaranta

Koirapuistot tuusulassa

  • Puustellinmetsänpuiston koirapuisto (Rykmentin puistotie)
  • Tuuliviirinpuiston koirapuisto (Tuuliviirinpuisto)
  • Riihikallion koirapuisto (Haukantie)
  • Kellokosken koirapuisto (Carlanderintien ja Kaukolantien risteys)
  • Peltokaaren koirapuisto (Peltokaaren puistotie)

Koirapuistot

Koirapuistot ovat koirien ulkoiluun varattuja alueita, joissa koirat saavat juosta vapaasti ja tutustua muihin koiriin. Koirapuistossa jokainen koiranomistaja vastaa omasta koirastaan ja sen käytöksestä, jotta kaikille voidaan tarjota iloinen ja turvallinen - leikkihetki.

Tuusulan kunnan karttapalvelusta löydät tarkat sijainnit koirapuistoille. Tuusulassa karvakuonot pääsevät leikkimään vapaasti viidesssä aidatussa koirapuistossa Kellokosken Roinilassa, Jokelan Peltokaaressa sekä Etelä-Tuusulassa Puustellinmetsänpuistossa, Tuuliviirinpuistossa ja Riihikalliossa. Tuusulan uusin koirapuosto Puustellinmetsänpuiston koirapuisto on avattu käyttäjille. Puistossa kuitenkin tehdään viimeistelytöitä kevään 2024 aikana. 

Koirien uimaranta

Tuusulassa on yksi virallinen koirien uimaranta. Se sijaitsee Tuusulajärven rannalla osoitteessa Kotorannankuja 10. Koirien uittaminen on sallittua kaikkialla muualla, paitsi virallisilla uimarannoilla.

Jätösten kerääminen

Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan, joka pitää koiraa tilapäisesti huostassaan – esimerkiksi toimiessaan ulkoiluttajana – on pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Hoidetut alueet ovat esimerkiksi alueita, joilla nurmikot on leikattu, joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä. Myös koirapuistot ovat hoidettuja alueita.  

Lue lisää aiheesta Minilexin sivuilta:
Järjestyslaki velvoittaa keräämään koiran jätökset

Koirankakkapussien jakelu

Tuusulan jokaisessa kuntakeskuksessa on 4-6 koirankakkapussien jakelupistettä, joiden sijainti näkyy Tuusulan karttapalvelussa.

Lisätietoja

Palautetta puistojen kunnosta voi lähettää osoitteeseen puutarhuri@tuusula.fi.

Tutustu myös naapurikaupunkien Järvenpään ja Keravan koirapuistotarjontaan.