Pormestari Arto Lindberg

Pormestari Arto Lindberg

Tuusulan kunnan pormestarina toimii Arto Lindberg.

Pormestari on päätoiminen luottamushenkilö, joka johtaa kunnan hallintoa, taloutta ja muuta toimintaa. Pormestari toimii kunnanhallituksen puheenjohtajana ja vastaa kunnan poliittisesta johtamisesta yhdessä kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajien kanssa.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimii Ruut Sjöblom (kok) ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajina Jussi Salonen (TuPu) ja Mika Mäki-Kuhna (kok). Kunnanhallituksen varapuheenjohtajat toimivat kunnan keskeisten lautakuntien puheenjohtajina, Salonen kasvatus- ja sivistyslautakunnan ja Mäki-Kuhna kuntakehityslautakunnan.

Pormestarin ja muiden keskeisten luottamushenkilöiden tehtävät on määritelty kunnan hallintosäännössä.

Pormestarin valinta ja toimikausi

Valtuusto valitsee pormestarin valtuutettujen keskuudesta toimikaudekseen. Kesäkuun alusta 2017 toimikautensa aloittanut valtuusto teki pormestarivalinnan 1.6.2017 pitämässään kokouksessa.

Johtamisjärjestelmän uudistaminen

Pormestarimalliin siirtyminen on osa laajempaa poliittisen johtamisjärjestelmän uudistusta Tuusulassa. Tuusulan lautakuntarakenne muuttui uudistuksen seurauksena 1.6. Kunnassa toimii kuntakehityslautakunta, tekninen lautakunta, kasvatus- ja sivistyslautakunta, kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta sekä sosiaali- ja terveyslautakunta. Kunta on edelleen mukana seudullisessa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnassa ja kunnanhallituksen alaisena kunnallisena liikelaitoksena toimii Tuusulan vesihuoltoliikelaitos.

Kunnassa käynnistyivät kesäkuun 2017 alusta alueelliset kehittämisverkostot, joilla parannetaan asukkaiden osallistumismahdollisuuksia kunnan asioiden suunnitteluun ja toteutukseen. 

Tuusulaan valittiin 19.6. kansliapäällikkö, joka on kunnan johtava viranhaltija ja johtaa kunnan operatiivista toimintaa. Valtuusto nimesi tehtävään Harri Lipastin.

Lisää Arto Lindbergistä

Arto Lindberg, 53, on koulutukseltaan rakennusinsinööri. Lindberg on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Hän on toiminut sosialidemokraattien kunnanvaltuutettuna Tuusulassa vuodesta 1992. 

Pormestarin yhteystiedot

Sähköposti: arto.lindberg@tuusula.fi

Puhelin: 040 314 3101

Facebook

Twitter

Pormestarin blogi

Pormestarin blogissa pääset seuraamaan aitiopaikalta Tuusulan kunnan päätöksentekoa. Blogiin kirjoittavat pormestari Arto Lindbergin lisäksi kunnanhallituksen varapuheenjohtajat Jussi Salonen ja Mika Mäki-Kuhna.

Valokuva pormestarista

Lataa tästä painokelpoinen kuva pormestarista.

Arto1705-4460thumbnail

Kuva 1 

Arto1705-4659thumbnail

Kuva 2

Luottamushenkilöjohdon valokuvia

Ruut-6789thumbnail

Valtuuston puheenjohtaja Ruut Sjöblom

Jussi-6475thumbnail

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Jussi Salonen

Mika-6048thumbnail

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Mika Mäki-Kuhna