Kirjastokortti

Ilmoittautuminen kirjaston asiakkaaksi

Kirjastokortin saa kirjastossa. Kortin saadakseen täytyy esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus. Voit täyttää kirjastokorttihakemuslomakkeen etukäteen ja tuoda sen mukanasi kirjastoon. Kirjastot ja aukioloajat Samalla uusi asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Kirkes-kirjastojen käyttösäännöt

Kirjastokorttihakemus, yli 15-vuotiaat (pdf)

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kirjastokortilla voi käyttää kaikkien Kirkes-kirjastojen, eli Tuusulan, Järvenpään, Keravan ja Mäntsälän kirjastopalveluita.

Tunnusluku (PIN)

Tunnusluku on kirjastokorttiin liitettävä nelinumeroinen salasana. Tarvitset tunnuslukua, kun lainaat automaatilta tai kirjaudut verkkokirjastoon. Myös kirjaston e-aineistoihin kirjautuminen vaatii tunnusluvun. Tunnusluvun saa kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi.

Lapsiasiakkaat

Alle 15-vuotias tarvitsee täysi-ikäisen takaajan, joka on vastuussa lapsiasiakkaan lainoista.  Takaajalla tulee olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus.
Alle 15-vuotiaan huoltaja voi pyytää lapsen kirjastokorttiin tunnusluvun, jonka avulla lapsen kortin voi liittää omaan tiliin verkkokirjastossa.

Kirjastokorttihakemus, alle 15-vuotiaat (pdf)


Yhteisökortti

Päiväkoti, koulu tai muu laitos voi saada yhteisökortin. Kortilla voi lainata vain yhteisökäyttöön tarkoitettua aineistoa. Kortti pitää olla mukana, kun asioi kirjastossa.

Kirjastokorttihakemus, yhteisö (pdf)

Yhteisökortin saaminen edellyttää vastuuhenkilön nimeämistä. Yhteisökortin vastuuhenkilönä voi toimia kuka tahansa kyseisessä laitoksessa työskentelevä henkilö. Mikäli korttia väärinkäytetään tai sillä lainataan aineistoa henkilökohtaiseen käyttöön, vastuuhenkilö on vastuussa mahdollisista maksuista ja aineistokorvauksista.

Yhteisökortilla lainatun aineiston laina-aika on 6 viikkoa.

Yhteisökortit ovat määräaikaisia, niiden voimassaoloaika on yksi vuosi myöntöpäivästä. Tämän jälkeen korttia ei voi käyttää ennen kuin yhteystiedot ja vastuuhenkilön tiedot on tarkastettu ja kortti aktivoitu uudelleen.


Ilmoita osoitteenmuutos kirjastoon

Kirjasto ei saa tietoa osoitteenmuutoksesta postilta tai maistraatilta. Jokainen kirjastonkäyttäjä on vastuussa siitä, että omat yhteystiedot ovat ajantasalla. Tee osoitteenmuutos paikan päällä kirjastossa.

Kadonneesta kirjastokortista voi ilmoittaa kirjastoon sähköpostitse tai puhelimitse.

 

Päivitetty 8.9.2023