Kortteliolohuonetoiminta käynnistyi Kalliopohjasta 2017

Kuva: Kari Kohvakka

Hyrylässä Kalliopohjantiellä elää ikäihmisiä, joiden yksinäisyydestä Hyrylässä asuva kuntalainen oli huolestunut. Siksi Hyrylän kehittämisverkoston syksyn 2017 tilaisuuksissa alettiin suunnitella kerran viikossa kokoontuvaa ikäihmisten Kortteliolohuonetta. Kortteliolohuone voisi kokoontua kunnan omistamassa kerhotilassa Kalliopohjantie 5:ssä.

Tilakeskukselta saatiin lupa tyhjänä olleen kerhotilan käyttöön, minkä jälkeen kunta ja vapaaehtoiset laittoivat kerhotilan kuntoon. Tila sisustettiin lahjoituksina saaduilla huonekaluilla. Toiminnan käynnistämisessä on tehty laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa. Mukana on yksittäisten kuntalaisten lisäksi ollut mm. Tuusulan kunta, Tilakeskus, Tuusulan kirjasto ja Jokelan seurakunta, joka lahjoitti huonekaluja kortteliolohuonetta varten. Viikoittaisen Kortteliolohuoneen toiminta käynnistyi vuonna 2018.

Kortteliolohuone kokoontuu viikoittain torstaisin klo 13-15 vaihtelevan ohjelman merkeissä. Ohjelmassa on leppoisaa yhdessäoloa kahvikupposen ja mm. pelaamisen, lukemisen, juttelun ja askartelun merkeissä. Välillä mukana on vierailevia ohjelmanumeroita kuten tuolijumppaa, tietoiskuja tai neuvontaa kännykän käytöstä. Vapaaehtoiset suunnittelevat ohjelman yhdessä osallistujien kanssa, emännöivät tilaisuuksia ja siistivät tilan. Kävijöitä on ollut viikoittain 20-30 henkeä. 

Kunta tarjoaa tilan olohuoneen käyttöön ja kehittämisverkoston kautta huolehditaan kahvituksesta sekä toiminnan markkinoinnista.

Ikäihmisten olohuonetoimintaa on tarjolla Kalliopohjan lisäksi 15.1.2024 alkaen Riihikalliossa, Hyrylän keskustassa Mäntymäellä, sekä Jokelassa ja Kellokoskella. Olohuonetoimintaa järjestetään kerran viikossa kahden tunnin ajan kussakin paikassa. Kohtaamispaikkatoiminnasta ja olohuoneista saat enemmän tietoa Kohtaamispaikkoja ikääntyneille tuusulalaisille -sivulta. 

Mikäli sinä haluaisit lähteä emännöimään/isännöimään Ikäihmisten kortteliolohuonetta omalla asuinalueellasi, ota yhteyttä!

Lisätiedot
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen
minna.mielonen@tuusula.fi
040 314 3018