Kellokosken kehittämisverkoston ydintiimi

Kehittämisverkostojen ydintiimiläisten intohimona oman asuinympäristön kehittäminen.

Tammikuun 2022 asukaslehdessä on esitelty Tuusulan viiden kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtajat. Verkkojulkaisussa esitellään myös ydintiimien muut jäsenet. Seuraavana vuoden 2022 ensimmäiseen asukaslehteen ja verkkojulkaisuun pohjautuva Kellokosken ydintiimin esittely.

Kellokosken ydintiimi

Kyösti Lehtonen toimii Kellokosken kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtajana. Nyt jo eläkkeellä oleva diplomi-insinööri toimi työurallaan mm. hätäkeskuslaitoksen kehitysjohtajana. Lehtosella on kolme aikuista lasta ja hän asuu vaimonsa kanssa Kellokoskella.  

”Olen aina tykännyt touhuta yhteisten asioiden parissa ja halunnut vaikuttaa asioihin”, Kyösti Lehtonen kertoo. 

Lehtosella onkin vaikuttava lista erilaisia luottamustehtäviä esimerkiksi urheiluseuratoiminnassa ja jääkiekkoliitossa. Kehittämisverkostossa hän on ollut mukana toiminnan alusta alkaen eli jo neljän vuoden ajan.


 

Mari Vesan perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta. Hänen vapaa-ajan aktiviteetteihinsa lukeutuvat lasten kanssa ulkoilu ja puuhailu sekä puutarhatyöt.

”Haluan tuoda lasten ja nuorten näkökulmaa mukaan oman asuinalueeni kehittämiseen. Toivoisin että heitä saataisiin myös osallistettua mukaan”, Mari Vesa toteaa.


Eläkeläinen Veijo Viiru toimi työurallaan muovimekaanikkona ja oppisopimuskouluttajana. Hän on aina ollut kiinnostunut yhteisöllisistä asioista ja harrastaa yhdistystoimintaa, liikuntaa ja asuntovaunumatkailua. Viirun perheeseen kuuluu vaimo, kissa sekä aikuinen poika lapsineen.

”Tiimimme on motivoitunut viemään asioita eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa”, Veijo Viiru toteaa.


Ildikó Szigethy työskentelee valtiolla erityisohjaajana ja harrastaa kuntosalilla käymistä, uintia, hevosia ja lukemista. Hänen perheeseensä kuuluu kolme pientä rescue-koiraa. Reilut 30 vuotta Tuusulassa asunut Szigethy arvostaa kotikyläänsä:

”Kellokoski on osa minua, osa lapsuuttani ja nuoruuttani. Kylän kehittäminen sen asukkaiden näköiseksi on minulle tärkeää”, hän kertoo.


Yliopisto-opiskelija Hilpi Lyytikäinen on asunut Kellokoskella lähes koko ikänsä ja osallistunut alueen toimintaan ja tapahtumiin lapsesta asti.

”Näkökulmaani rikastaa perheemme kolmen sukupolven asuminen kylällä. Monenlaiset palvelut ja niiden säilyminen myös Pohjois-Tuusulassa on erittäin tärkeää. Toivon, että eri ikäiset asukkaat saadaan mukaan kehittämään omaa kylää”, Lyytikäinen toteaa. 


Lisäksi Kellokosken ydintiimiin kuuluu Antti Seppälä, Sirpa Pöllönen ja Tapani Mattila.