A

Pääkirjasto

Pääkirjasto

Autoasemankatu 2
04300 Tuusula

040 314 3444 neuvonta (ei tekstiviestejä)
040 314 3441 lainaus/palautus (ei tekstiviestejä)
kirjasto(at)tuusula.fi

Avoinna:
ma-to 9-20
pe 9-18
aatot 9-16
la 9-15
su suljettu
Poikkeavat aukioloajat

Kesäaukioloajat 3.6.-12.8.2018
ma-to 9-19
pe 9-18
aatot 9-16
la-su suljettu

Arkisin itsepalvelu klo 9-10. Lehtisali avataan arkisin klo 8.

Itsepalveluaikana kirjastossa voi palauttaa aineistot automaattiin, lainata automaatista, noutaa varaukset, käyttää tietokoneita, tulostaa ja ottaa kopioita (maksu jätetään kopiokoneen vieressä olevaan lippaaseen). Kirjaston asiakaspalvelu avautuu klo 10. Sen jälkeen voi hoitaa maksut ja kaikki muut kirjastoasiat, jotka vaativat henkilökunnan apua.

Kirjaston tilat

Pääkirjasto toimii kolmessa kerroksessa. Katutasolla sijaitsevat lasten ja aikuisten lainausosastot, lehtisali ja asiakkaiden käytössä olevat tietokoneet ja muut laitteet. Sieltä löytyvät kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, CD-levyt sekä DVD-levyt.

Käsikirjasto ja lukusaliLasikattoinen lukusali ja käsikirjasto sijaitsevat kirjaston toisessa kerroksessa. Siellä ovat taide-, musiikki- ja liikuntakirjat sekä nuotit.
Yläkerrasta löytyvät lisäksi satuhuone Laura ja kokoustila Einari sekä Tuusula-piste, jossa on kunnan pöytäkirjoja sekä Tuusula-seuran aikakirjat.

Pohjakerroksessa on avovarasto, jonne asiakkaat voivat vapaasti mennä etsimään lainattavaa. Varaston suljetussa osassa säilytetään kotiseutukokoelmaa, jonka aineistoon asiakkaat voivat tutustua kirjastossa.

Pääkirjaston esteettömyystiedot.