A

Pääkirjasto

Pääkirjasto

Autoasemankatu 2
04300 Tuusula

09 8718 3444 neuvonta
09 8718 3441 lainaus/palautus
kirjasto(at)tuusula.fi

Avoinna 5.6.-13.8.: ma-to 9-19, pe 9-18, aatot 9-16, la-su suljettu.
Poikkeavat aukioloajat

Arkisin itsepalvelu klo 9-12. Lehtisali avataan arkisin klo 8.

Itsepalveluaikana kirjastossa voi palauttaa aineistot automaattiin, lainata automaatista, noutaa varaukset, käyttää tietokoneita, tulostaa ja ottaa kopioita (maksu jätetään kopiokoneen vieressä olevaan lippaaseen). Kirjaston asiakaspalvelu avautuu klo 12. Sen jälkeen voi hoitaa maksujen maksamiset ja kaikki muut kirjastoasiat, jotka vaativat henkilökunnan apua.

Kirjaston tilat

Pääkirjasto toimii kolmessa kerroksessa. Katutasolla sijaitsevat lasten ja aikuisten lainausosastot, lehtisali ja asiakkaiden käytössä olevat tietokoneet ja muut laitteet. Sieltä löytyvät kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat, CD-levyt sekä DVD-levyt.

Käsikirjasto ja lukusaliLasikattoinen lukusali ja käsikirjasto sijaitsevat kirjaston toisessa kerroksessa. Siellä ovat taide-, musiikki- ja liikuntakirjat sekä nuotit.
Yläkerrasta löytyvät lisäksi satuhuone Laura ja kokoustila Einari sekä Tuusula-piste, jossa on kunnan pöytäkirjoja sekä Tuusula-seuran aikakirjat.

Pohjakerroksessa on avovarasto, jonne asiakkaat voivat vapaasti mennä etsimään lainattavaa. Varaston suljetussa osassa säilytetään kotiseutukokoelmaa, jonka aineistoon asiakkaat voivat tutustua kirjastossa.

Pääkirjaston esteettömyystiedot.