Pääkirjasto

Pääkirjasto

Autoasemankatu 2
04300 Tuusula

040 314 3444 neuvonta (ei tekstiviestejä)
040 314 3441 lainaus/palautus (ei tekstiviestejä)
kirjasto(at)tuusula.fi

Avoinna:
ma-to 9-20
pe 9-18
aatot 9-16
la 9-15
su suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Arkisin itsepalvelu klo 9-10. Lehtisali avataan arkisin klo 8.

Itsepalveluaikana kirjastossa voi palauttaa aineistot automaattiin, lainata automaatista, noutaa varaukset, käyttää tietokoneita, tulostaa ja ottaa kopioita (maksu jätetään kopiokoneen vieressä olevaan lippaaseen). Kirjaston asiakaspalvelu avautuu klo 10.

Kirjaston tilat

Pääkirjasto toimii kolmessa kerroksessa. Katutasolla sijaitsevat lasten ja aikuisten lainausosastot, lehtisali, ryhmätyötila ja asiakkaiden käytössä olevat tietokoneet ja muut laitteet. Tästä kerroksesta löytyvät kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat ja DVD-levyt.

Käsikirjasto ja lukusaliLasikattoinen lukusali sijaitsee kirjaston toisessa kerroksessa. Siellä ovat taide-, musiikki- ja liikuntakirjat, nuotit ja CD-levyt. Yläkerrassa ovat lisäksi satuhuone Laura ja kokoustila Einari sekä Tuusula-piste, jossa on kunnan pöytäkirjoja sekä Tuusula-seuran aikakirjat.

Pohjakerroksessa on avovarasto, jonne asiakkaat voivat vapaasti mennä etsimään lainattavaa. Pohjakerroksesta löytyy myös käsikirjasto. Varaston suljetussa osassa säilytetään kotiseutukokoelmaa, jonka aineistoon asiakkaat voivat tutustua kirjastossa.

Katso myös pääkirjaston esteettömyystiedot.