Kirjaston aineistot

Kirjat ja muut aineistot

Kirjastosta voi lainata kauno- ja tietokirjojen lisäksi lehtiä, elokuvia, äänikirjoja, musiikkia ja paljon muuta. Valikoimaa on sekä lapsille että aikuisille.

Kirkes-kirjastojen aineistoa voi hakea verkkokirjastossa kirkes.finna.fi. Kirjoita hakusana hakukenttään.


Lehdet

Tuusulan kirjastoihin tilataan vuosittain n. 300 eri lehteä. Lehtiosastoilta löytyvät maan suurimmat sanomalehdet ja maakuntalehdet sekä Tuusulan ympäristön paikallislehdet. Sanomalehtiä ei lainata.

Laajassa aikakauslehtivalikoimassa on kiinnostavaa luettavaa jokaiselle. Aikakauslehtiä voi lainata 2 viikon laina-ajalla. Uusinta numeroa ei lainata, mutta sitä voi lueskella kirjastossa.

Lehtiluettelosta löydät vuosittain Tuusulan kunnankirjastoon tilattavat lehdet.

E-lehdet


Pikalainat

Tuusulan kirjastoista voi lainata suosituimpia kirjoja ja uusia elokuvia pikalainoina.

Pikalainojen laina-aika on 7 vuorokautta, eikä niitä voi varata tai uusia. 

Kirjasto haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden lukea uusimpia kirjoja myös ilman kuukausien jonotusaikaa.
Pikalainahyllyssä olevan kirjan, dvd:n tai blu-rayn saa lainaan vain käymällä paikanpäällä kirjastossa. Pikalainat löytyvät erikseen merkitystä hyllystä, oranssilla merkillä varustettuina. 

Pikalainojen myöhästymismaksut: 0,50 e / kpl / päivä.


Muut lainattavat aineistot

Kirjastosta voi lainata

  • energiankulutusmittareita (mittaa sähkölaitteiden energiankulutusta)
  • liikuntavälineitä (jalkapalloja, koripalloja, frisbeegolf-settejä, kahvakuulia, tasapainolautoja, jumppakeppejä, jumppakuminauhoja ja punnerruskahvoja)
  • lautapelejä.
Energiankulutusmittareiden laina-aika on 4 viikkoa. Liikuntavälineiden ja lautapelien laina-aika on 2 viikkoa, eikä niitä voi varata tai uusia.
 

Selkokirjat

Tuusulan kirjastoista voi lainata selkokielellä kirjoitettuja kirjoja. Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokieli on suunnattu ihmisille, joilla on vaikeuksia lukea ja/tai ymmärtää yleiskieltä.

Tuusulan kirjaston kokoelmista löytyy yli 300 selkokirjaa.


Käsikirjasto

Kunnankirjaston joka toimipisteessä on käsikirjasto, jonka hakuteoksia voi käyttää paikan päällä. Käsikirjaston aineistoa ei anneta kotilainaan.


Kirjanvaihtopiste

Tuusulan pääkirjaston kirjanvaihtopiste löytyy lehtisalista. Kirjanvaihtopisteeseen voi tuoda omia, luettuja tai muuten vain kiertoon valmiita hyväkuntoisia kirjoja, ja sieltä saa viedä mennessään uutta ja kiinnostavaa lukemista. 

Kirjanvaihtopisteen säännöt ovat yksinkertaiset: tuo kirja, vie kirja! Jos olet poikkeamassa kirjastossa ja näet kirjanvaihtopisteessä kiinnostavan teoksen, voit toki ottaa sen mukaasi heti ja tuoda toisen tilalle vaikka seuraavalla kirjastokäynnillä. 

Vaihtopisteeseen tuotavien kirjojen tulee olla siistejä ja hyväkuntoisia.

Lisätietoja pääkirjaston asiakaspalvelusta p. 040 314 3444.


Hankintatoivomus

Jos haluamaasi teosta ei löydy kirjastosta, voit jättää hankintaehdotuksen kirjastolle.
Hankintaehdotusta jättäessäsi huomioi: tekijänoikeusseikkojen takia vain osa markkinoilla olevista dvd- ja blu-ray-levyistä voidaan hankkia kirjastoon. Aineiston tulo kirjastoon kestää tavallisesti 1-6 kuukautta.