Usein kysytyt kysymykset rakentamisesta

Usein kysytyt kysymykset rakentamisesta -osiota päivitetään uuden rakennusjärjestyksen mukaiseksi.

Vanhat piirustukset

1. Mistä löytyy vanhojen rakennusten sähköpiirustuksia?

Tuusulan rakennusvalvonta ei ole arkistoinut sähköpiirustuksia. Sähkölaitoksiltakaan niitä ei todennäköisesti löydy. Jos tiedossa on sähkötöiden suunnittelija, niin häneltä voi tiedustella josko suunnitelmia olisi arkistoitu. Sähkösuunnitelmat olisi hyvä arkistoida muiden kiinteistön asiapapereiden yhteyteen, jotta ne myös kiinteistön omistajan vaihdon yhteydessä säilyisivät.

2. Kotoa ei löydy rakennuksen piirustuksia. Mistä saan ne?

Rakennusvalvontaviranomaisella on velvoite arkistoida lupa-asiapaperit. Jos rakennukselle on joskus haettu lupa, niin piirustukset mitä todennäköisimmin löytyvät kunnan arkistosta.

Mikäli tarvitset jostakin kohteesta pääpiirustuskopioita tai muita kopioita lupa-asiapapereihin liittyen, tulee sinun ottaa yhteyttä Tekniseen palvelupisteeseen. Jotta haettava aineisto löytyisi, tulee sinun tietää esim. haettavan kiinteistön osoite, kiinteistötunnus tai luvan hakijan nimi.

Rakennusvalvonnan lähiarkisto

Rakennusvalvonnan lähiarkistossa säilytetään rakennuslupia vuosilta 2007-2016. Näiden lupien arkistomateriaalia voit tiedustella Teknisestä palvelupisteestä puh. 040 314 3144. Kopioista peritään palvelutaksan mukainen maksu. Uudemmat luvat ovat sähköisesti Lupapiste.fi järjestelmässä.

Kunnantalon arkisto

Kunnantalon keskusarkistosta löytyvät kaikki vuotta 2007 vanhemmat rakennusluvat, mikäli rakennukselle on ylipäätään haettu lupaa. Näiden lupien arkistomateriaalia voit tiedustella Teknisestä palvelupisteestä puh. 040 314 3144. Kopioista peritään palvelutaksan mukainen maksu.