Vesi- ja jätevesilaskutus

Laskutus:

040 314 3578 tai

vesihuoltolaitos@tuusula.fi

Vesi- ja jätevesilaskutus koostuu perusmaksuista ja käyttömaksuista.

Tuusulan Veden asiakkaat saavat vuodessa pääsääntöisesti neljä laskua. Kolme niistä on arviolaskuja ja yksi ilmoitettuun vesimittarilukemaan perustuva tasaus- ja arviolasku.

Perusmaksu

Perusmaksu on kiinteistökohtainen vesimittarikokoon perustuva kiinteä maksu ja sitä laskutetaan sekä vedestä, että jätevedestä. Perusmaksuista kerätyt rahat käytetään vesihuoltoverkoston ylläpitoon ja kunnostukseen.

Käyttömaksu

Käyttömaksu perustuu kiinteistön käyttämään vesimäärään, joka mitataan kiinteistössä olevalla vesimittarilla. Myös jätevesimaksun perusteena on käytetty vesimäärä.

Arviolasku

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu vuosikulutusarvioon, joten mittarilukeman ilmoittamiseen asti saat pelkkiä arviolaskuja. Vanhoilla kuluttajilla arviolaskut muodostuvat aina edellisen vuosikulutuksen mukaisesti. Uusien liittyjien kulutus arvioidaan aluksi esim. kiinteistön asukasluvun mukaan.

Tasaus- ja arviolasku

Kerran vuodessa lähetämme asiakkaillemme vesimittarien itseluentakortit. Kun olet ilmoittanut mittarilukemasi, sinulle lähetetään tasaus- ja arviolasku. Siinä näkyvät ilmoittamasi edellinen ja uusi mittarilukema.

Tasaus- ja arviolaskulla veloitamme todellisen kulutuksen mukaisen vesimäärän. Veloitettavasta summasta vähennetään aiemmilla arviolaskuilla laskutetut maksut. Lisäksi veloitamme samalla laskulla ensimmäisen, uuteen mittarilukemaan perustuvan osan vuosiarviosta.

Tasaus- ja arviolasku perustuu oletukseen, että aiemmin erääntyneet laskut on maksettu. Jos aiemmin erääntyneitä laskuja on maksamatta, on ne maksettava tasaus- ja arviolaskun lisäksi.

Näin luet vesilaskuasi

Hinnat

Kts. hinnasto

Laskutusmuutokset

Yhteystietojen (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) muutokset eivät päivity järjestelmäämme automaattisesti, joten muistathan ilmoittaa meille mahdollisista muutoksista.

Myös kiinteistön oleellisista vedenkulutuksen muutoksista kannattaa ilmoittaa, jotta voimme huomioida asian tulevissa laskuissa.

Laskutusmuutoksista ilmoitat kätevästi nettilomakkeellamme: www.tuusula.fi/vesilaskutusmuutos.

Kiinteistön vaihtaessa omistajaa, tulee tehdä omistajanvaihtoilmoitus: www.tuusula.fi/vesiomistajanvaihto.

E-lasku

Voit tilata e-laskun perinteisen paperilaskun sijaan. E-laskun saat suoraan omaan verkkopankkiisi. Kun haluat liittyä e-laskun vastaanottajaksi, tee sopimus oman pankkisi kanssa. 

Miten e-lasku toimii?

  • Toimitamme laskun tiedot sähköisesti suoraan verkkopankkiisi.
  • Voit halutessasi omassa verkkopankissasi muuttaa maksutiliä tai aikaistaa eräpäivää.
  • Pankki maksaa laskun automaattisesti eräpäivänä tililtäsi (voit myös sopia pankkisi kanssa, että haluat hyväksyä laskun ennen sen maksua).
  • Pankit tarjoavat myös (yleensä maksullista) ilmoituspalvelua, jonka mukaan he ilmoittavat saapuneesta laskusta joko sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Vaihda e-laskuun

E-laskua käyttäessäsi vesilaskusi saapuu suoraan verkkopankkiisi, eikä lasku katoa postissa tai unohdu maksamatta muun postin sekaan. E-laskussa maksutiedot ovat valmiina, joten vältyt viitenumeron näppäilyltä ja kirjoitusvirheiltä. Siirry e-laskun käyttöön verkkopankissasi. Verkkopankkiin kirjautumista varten tarvitset pankkisi myöntämät henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Lisätietoja saat pankiltasi.

Yritysten laskut

Yritysasiakkaanamme voitte maksaa laskunne verkkolaskulla, mikäli käytössänne on sähköinen laskujen käsittelyjärjestelmä. Mikäli yrityksenne haluaa jatkossa vastaanottaa verkkolaskuja, ilmoitattehan laskutustietonne meille sähköpostitse.

Siirtolasku

Jos veloituslaskun summa on pienempi kuin 7,00€, maksu siirtyy seuraavaan laskuun. Jos hyvityslaskun summa on pienempi kuin 200,00€, maksu hyvitetään seuraavassa laskussa.

Hyvityslasku

Mikäli saat hyvityslaskun, pyydämme ilmoittamaan kyseisen laskun numeron sekä tilinumeronne maksun palautusta varten sähköpostitse.

Maksaminen ja maksun viivästyminen

Lasku on maksettava viimeistään eräpäivänä. Maksun viivästymisestä peritään korkolain mukaista viivästyskorkoa ja se laskutetaan erillisenä laskuna noin kerran vuodessa.

Jos tarvitset laskullesi maksuaikaa, ota meihin yhteyttä sähköpostitse ennen eräpäivää. Ilmoitathan viestissäsi ainakin laskun numeron.

Maksun viivästyessä (n. kaksi viikkoa eräpäivästä), siirtyy lasku Sarastia Kuntaperinnälle, joka hoitaa maksukehotukset ja perinnän. Maksukehotuksen veloitus on yksityisasiakkailta 5 €/lasku ja yritysasiakkailta 10 €/lasku.

Maksuvelvollisuuden laiminlyönti aiheuttaa veden toimituksen keskeyttämisen. Mikäli tonttivesijohdon sulkuventtiili joudutaan perimistoimenpiteenä sulkemaan, laskutamme tehdystä käynnistä voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti.