• Tuusulassa tehdään aktiivisesti yhteistyötä sisäilma-asioissa

Sisäilma-asiat

Tuusulassa tehdään aktiivisesti yhteistyötä sisäilma-asioissa eri toimijoiden kanssa käyttäjilleen terveiden ja turvallisten tilojen eteen.   

Olemme koonneet käyttöösi uudelle sisäilma-asiat -sivullemme Tuusulan kunnan kiinteistöjen sisäilmaan liittyviä toimintaohjeita ja tiedotteita sekä sisäilmakohteittaisia tietoja. Kerromme myös sivuillamme, kuinka ylläpidämme ja kehitämme kiinteistöjämme ja millaista yhteistyötä teemme eri toimijoiden kanssa parantaaksemme tilojamme käyttävien tilannetta kohdatessamme sisäilmaongelmia.

Tuusulan kunta uudistaa myös palveluverkkoaan. Tutustu palveluverkkosuunnitelmaamme vuosille 2018-2028.

Yleiset sisäilma-asiakirjat

Täältä apua ja ohjeita, miten toimia sisäilmakysymyksissä sekä muita yleisiä asiakirjoja.

Kunnan sisäilma-työryhmä

Kunnan sisäilmatyöryhmä koordinoi ja kehittää kunnan kiinteistöjen sisäilmatyötä.

Kohde-kohtaiset työryhmät

Ryhmät toimivat yhteistyöfoorumeina ja kehittävät kohdekohtaisia ratkaisuja.

Kiinteistöjen ylläpito

Kunnan kiinteistöjen ylläpidosta vastaa tilapalvelut.

Kehittäminen ja yhteistyö

Etenemme yhteistyössä kohti terveitä ja turvallisia tiloja.

Lisätietoa sisäilmasta

Täältä yleistä tietoa 
sisäilmasta
eri näkökulmista.

Freesi-sisäilmapalvelu lisää reaaliaikaista tietoa kiinteistöjen sisäilmasta

Vuonna 2018 pilottina Tuusulan kunnassa aloitettu IISY Oy:n Freesi-sisäilmapalvelu on saanut jatkoa myös kuluvana vuonna 2019. Freesi-sisäilmapalvelun mittalaitteet ovat olleet käytössä Hyrylän koulukeskuksessa, Hyökkälän koulussa, Kirkonkylän koulussa, Kolsan koulussa, Mikkolan koulussa, Paijalan koulussa, päiväkoti Mainingissa, Riihikallion koulussa, Ruotsinkylän koulussa sekä Vaunukankaan koulussa ja päiväkodissa.

Pilotista saatujen myönteisten kokemusten perusteella mittauspalvelua on päätetty jatkaa 36 kuukauden ajan ja laajentaa sen käyttöä lisäämällä seurattavia rakennuksia ja mittalaiteita, päivittämällä jo asennettuja laitteita sekä ottamalla mukaan Freesi-asiantuntijapalvelut mittauslaitteista saatavan hyödyn ja arviointien lisäämiseksi. Mittalaitteiden avulla olosuhdemittauksissa tarkastellaan tilojen paine-eroja, hiilidioksidimääriä, lämpötilaa ja kosteutta.

Digitaalisena täydentävänä osiona otetaan käyttöön palvelukokonaisuuteen sisältyvä FreesiCloudTM -ohjelmisto, joka edesauttaa kuntaa sisäilmastoasioiden johtamisessa, mittaustiedon tallentamisessa ja arkistoinnissa, sisäilmatilanteiden seurannassa ja analysoinnissa sekä tuottaa kohdekohtaiset sisäilmaraportit, joita erityisesti voidaan hyödyntää kunnan sisäilmatyöryhmän työskentelyssä sekä kohdekohtaisissa sisäilmatyöryhmissä. 

Lisätiedot Freesi-sisäilmapalvelusta:
Ritva Lappalainen, tilapalvelupäällikkö, p. 040 314 3550
Atso Vesa, kiinteistönhoitopäällikkö, p. 040 314 2246