Museovierailut ja opastukset

Tuusulan museon kohteista Halosenniemi ja Taiteilijakoti Erkkola ovat avoinna ympäri vuoden. Historiallisen rakennuksen ohella vierailija voi tutustua kohteiden kiinnostaviin näyttelyihin.  Aleksis Kiven kuolinmökkiin on avoinna kesäkautena. Kohteisiin voit tutustua tarkemmin niiden verkkosivuilla tai visittuusula.fi -sivustolla.  

Jokaisessa kohteessa on oppaita, joiden kanssa voi keskustella vierailun aikana. Ryhmien on mahdollista myös tehdä opastusvarauksia museokohteisiin.   

Vierailijoita Taiteilijakoti Erkkolassa. Kuva Kari Kohvakka

Vierailijoita Taiteilijakoti Erkkolassa. Kuva Kari Kohvakka

Opastukset ryhmille

Opastusvarauksen yhteydessä kannattaa kertoa ryhmän toiveista ja mahdollisista liikuntarajoitteista. Opastukset tulee varata vähintään viikkoa ennen suunniteltua vierailua.

Huomaathan, että maksullinen opastus tulee perua viimeistään 7 päivää ennen vierailua. Peruuttamatta jääneistä varauksista veloitamme 50 € peruutusmaksun (sis. alv 24%).

Halosenniemen opastusvaraukset >>

Erkkolan opastusvaraukset >>

Aleksis Kiven kuolinmökin varaukset >>

Avoimet yleisöopastukset

Sunnuntaisin museokohteissa on kaikille avoimia yleisöopastuksia, jotka kuuluvat pääsylipun hintaan. Yleisöopastuksille ei tarvitse varata paikkaa etukäteen. 

Halosenniemi

Yleisöopastukset ympäri vuoden sunnuntaisin suomeksi klo 13 ja englanniksi klo 14. Touko-elokuussa myös keskiviikkoisin klo 14.

Erkkola

Yleisöopastus ympäri vuoden sunnuntaisin klo 15.

Aleksis Kiven kuolinmökki

Yleisöopastus kesäkaudella ulkosalla sunnuntaisin klo 14. Säävaraus.

Päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmien opastukset

Lasten ja nuorten vierailujen yhteydessä suosittelemme opastusta. Varauksen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan ryhmän ikäjakauman, osallistujien lukumäärän ja mahdolliset oppimishaasteet. Varaustilanteessa voi esittää myös toiveita opastuksen sisällöistä ja laajuudesta. Päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille suosittelemme Halosenniemen teemaopastusta Tupatöllin salaisuus

Laajempia opetuspalveluita tarjoamme Tuusulan kouluille ja varhaiskasvatuksen toimijoille. Museon opetuksen -sivulta löytyvät myös laajat kaikille avoimet aineistot, Pekka Halosen ideapankki ja Aleksis Kiven tarina. Ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia opetukseen.

Tuusulan oppilaitokselle opastukset ovat pääasiassa maksuttomia. Muiden kuntien ja kaupunkien ryhmiltä perimme opastusmaksun.

Nuoria vierailulla Halosenniemessä. Kuva Kaapo Kamu

Nuoria vierailulla Halosenniemessä. Kuva Kaapo Kamu