Hyvinvoiva Kellokosken koulu

Kellokosken koulu on Tuusulassa toimiva yhtenäiskoulu, joka aloitti hallinnollisesti toimintansa 1.8.2015. Samalla Kellokosken yläkoulu, Ruukin koulu ja Linjamäen koulu lakkasivat olemasta erillisinä kouluina. Uudisrakennuksen rakentaminen koulujen väliin alkoi syksyllä 2016, ja kevättalvella 2018 vietettiin upean uudisrakennuksen avajaisia. Linjamäen koulun toiminta päättyi kesäkuussa 2021. 

Kellokosken koulun tiloissa toimii esiopetusryhmiä. Samassa rakennuksessa toimiva Tuusulan lukion Kellokosken toimipiste tarjoaa mainiot mahdollisuudet jatko-opintoihin. Yhteensä koulukeskuksessa työskentelee 1019 oppilasta ja opiskelijaa eskareista lukiolaisiin: alakoulussa 496 oppilasta, joista 42 eskarilaista, yläkoulussa 392 ja lukiossa 131 opiskelijaa. Henkilökuntaa on lähes 100.

Kellokosken koulun toiminta-ajatuksena on luoda lapsille ja nuorille edellytykset kasvaa vastuuntuntoiseksi kansalaiseksi turvallisessa ja yksilön erilaisuuden hyväksyvässä kouluyhteisössä. Toiminnassa otetaan huomioon Kellokosken kylän ominaispiirteet. Koulumme arvot ovat turvallisuus, vastuullisuus, yhteisöllisyys sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Lukuvuonna 2021 -2022 koulumme toiminnan teemoina ja painopistealueina ovat hyvinvointi sekä osallisuuden lisääminen. Lisäksi Kellokosken koulu on KiVa-koulu, Liikkuva koulu ja Prokoulu. Kellokosken koulun visio 2025 on Hyvinvoiva Kellokosken koulu.


 

Kellokosken koulu pohjapiirustus