Ohjeistus tapahtuman järjestäjälle

15.5. Kalle Särkkä

Suistamon Sähkö Monion avajaisviikolla. Kuva: Kalle Särkkä

Monion tapahtuman järjestäjän vastuulla on huolehtia siitä, että kaikki järjestelyt sekä tarpeelliset luvat ja ilmoitukset on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Myös tapahtuman markkinointi kuuluu tapahtumanjärjestäjän vastuisiin.

Teknikko tapahtumissa

Monion salien teknisen tuotannon voi hankkia yhteistyökumppaniltamme Krapin Pajalta.

Krapin Pajan yhteyshenkilö: Mika Hakkarainen, tekniikka@tuusulanjarventapahtumat.fi 

Tapahtuman lipunmyynti

Tapahtuman järjestäjä vastaa itse tapahtuman lipunmyynnistä. Yhteistyökumppanimme Lippupisteen kanssa voi tehdä erillisen sopimuksen tapahtuman lipunmyynnistä.

Lippupisteen yhteyshenkilö: Esa Vedenkannas, esa.vedenkannas@lippu.fi

Tapahtuman markkinointi

Tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman markkinoinnista.

Monion logoja löytyy Tuusulan kunnan Flicrkistä.

Yksi hyvä tapa levittää sanaa tapahtumasta, on ilmoittaa se Tuusulan tapahtumakalenteriin tapahtumat.tuusula.fi. Tapahtumakalenterista tapahtumat nousevat myös Monion uutiskirjeeseen. Ohjeet tapahtumakalenterin käyttöön löytyvät osoitteesta: www.tuusula.fi/tapahtumakalenteri

Moniolla on käytössään Facebook-sivu ja Instagram-tili. Jos haluat tapahtumastasi tiedon näihin kanaviin, olethan yhteydessä Moniomestariin (sakke.kovalainen@tuusula.fi) tai viestintään (viestinta@tuusula.fi). 

Moniomestari voi viedä Monion infonäytöille Moniossa järjestettävien tapahtumien mainoksia. Mainoksen voi tehdä PowerPointin oletusmittoihin (1 280 x 720), ja sen voi toimittaa osoitteeseen sakke.kovalainen@tuusula.fi. 

Hyviä markkinointikanavia ovat myös muun muassa paikallislehdet Keski-Uusimaa, Helsingin Sanomien Menovinkki (Menokone), yleisesti sosiaalinen media ja ilmoitustaulut. Vinkkejä on koottu tapahtumajärjestäjän oppaaseen.

Järjestyksenvalvonta ja turvallisuus

Tapahtuman järjestäjä vastaa itse järjestyksenvalvonnasta ja tapahtuman turvallisuudesta. Suositus on yksi (1) järjestyksenvalvoja 100 ihmistä kohden. Jos järjestyksenvalvojia tarvitaan enemmän, ainakin yhdellä on oltava järjestyksenvalvojakortti. Tuusulan kunnan omien tilaisuuksien turvallisuudesta vastaa Securitas. 

Securitaksen yhteyshenkilö: Jarno Pohjanoksa, jarno.pohjanoksa@securitas.fi

Järjestyksenvalvontaa voi tiedustella myös muun muassa urheiluseuroilta ja muilta yhdistyksiltä.

Vaatesäilytys

Tapahtuman järjestäjä vastaa itse vaatesäilytyksen järjestämisestä. Monion ensimmäisessä kerroksessa on 285 naulakkopaikkaa. Toisesta kerroksessa löytyy lukittavia lokeroita ja lisää naulakkopaikkoja.

Luvat

Tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman luvista, kuten Teoston luvista.

Väliaikatarjoilun järjestäminen, tarjoilut tapahtuman yhteydessä

Tapahtumanjärjestäjän tulee itse hankkia tarjoilut tilaisuuteen.

Lukio ja kulttuuritalo Monion keittiön ja kahvilan toiminnasta sekä tilojen käytöstä vastaa Tuusulan kunnan Ruokapalvelut -yksikkö, eivätkä keittiö- ja kahvilatilat ole tapahtumajärjestäjien käytettävissä.

Päivätapahtumaan koulun toiminta-aikana voi kysyä tarjoilut Monion keittiöstä sähköpostitse tai puhelimitse: tilauksetmonio@tuusula.fi tai 040 314 4365.

Ilta- tai viikonloppuaikaan järjestettävään tilaisuuteen tarjoilut voi hankkia Ravintola Kerholta. Tarjouspyynnöt tulee tehdä sähköpostitse monio@kerho.fi vähintään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Ruokapalvelut ja Deli pH7/Ravintola Kerho ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Tapahtuman vieras voi valita toivomansa tarjoilut etukäteen ostaessaan ta­pahtumaan lippua Lippupisteestä.

Huom! Jos tapahtumassasi on ruoka- tai kahvitarjoilua, varaa myös Tupa-auditoriosyvennys.

Monion luokkatiloihin tarjoiluja ei voi viedä.

Poikkeustapaukset

Yhdistykset, järjestöt ja muut yhteisöt voivat hoitaa tarjoilua tai myyntiä edellä mainituista järjestelyistä poiketen, tietyin ehdoin. Asiasta tulee kuitenkin sopia Monion keittiön kanssa.

Monion oman kahvilan aukioloajat

Monion oma kahvila on auki osan tapahtumista yhteydessä. Lisätiedot voi kysyä sähköpostitse tai puhelimitse: tilauksetmonio@tuusula.fi tai 040 314 4365.

Tieto aukiolosta on hyvä laittaa tapahtumakalenteriin, kun kirjaa sinne oman tapahtumansa: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI

 

Monion-avajaiset-37

Lisää materiaalia

Tuusulan kunnan laatimaan tapahtumajärjestäjän oppaaseen on koottu tietoa tapahtuman järjestämisestä Tuusulassa.