Kaikukortin käyttöönotto Tuusulan Opiston opetuksessa

Tuusulan kunta on ottanut käyttöön ns. Kaikukortin. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Maksuton kortti on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ja se on henkilökohtainen.

Kaikukortilla on mahdollista opiskella Tuusulan opistossa syyskaudesta 2023 alkaen toistaiseksi. Kaikukortilla voi ilmoittautua yhdelle Tuusulan Opiston kurssille/lukukausi. Kaikukortilla osallistuminen on maksutonta, kurssin mahdolliset materiaalimaksut pitää kaikukorttilaisen maksaa itse. Kaikukorttilaisten määrä on rajattu yhteen kurssia kohti. Mikäli kurssilla on tilaa, useampikin kaikukorttilainen voi tulla mukaan. Yhdellä kaikukortilla voi opiskella useilla kursseilla, jos kurssin osallistujamäärä ei ole tullut täyteen viikkoa ennen kurssin alkamista, eikä Tuusulan opiston rehtori päätä kyseisen kurssin osalta toisin.

Kaikukortilla opiskeltaessa Tuusulan Opiston kurssille voi ilmoittautua normaalisti opiston kotisivuilla, puhelimitse tai käymällä Tuusulan Opiston toimistossa (1.8.2023 alkaen Moniossa, Pataljoonantie 6, Tuusula). Kaikukortin numero tulee ilmoittaa Tuusulan Opiston toimistoon pääsääntöisesti viikkoa ennen kurssin alkua
(puh 040 3143415tai 040 3143418).    

Kaikukortin käytön ulkopuolelle voidaan rajata osa Opiston opetuksesta.  Päätös näistä kursseista tehdään opintokausittain ja niistä tiedotetaan Opiston kotisivuilla muun kaikukortti-informaation yhteydessä. Tällaisia kursseja ovat esimerkiksi taiteen perusopetuksen opintojaksot, musiikin yksilöopetus ja tietyt erikoiskurssit.

Lisätietoja kaikukortin myöntämisestä Tuusulan kunnan www-sivut

Kaikukortilla ei voi opiskella Vapaa–aikapalveluiden kursseilla.