Taideseikkaillaan Halosenniemessä

Hauskojen YouTubessa julkaistujen nukketeatterivideoiden kautta Halosenniemi ja sen asukkaat käyvät lapsille tutuiksi. Puutarhuri Onervalla ja hänen pörröisellä lemmikkijäniksellään Nöpöllä on huima määrä tarinoita kerrottavanaan. Vierailevina tähtinä ovat esimerkiksi mahtihauki, Klaavolan kissa ja jännittävä kaappikello. Jokaisen esityksen lopuksi on aiheeseen sopiva tehtävä.

Nukketeatterisarjan kolmas osa on valmistunut. Sarjaan on luvassa jatkoa vielä toukokuun aikana. Esitykset on käsikirjoittanut ja ne esittää Susanna Hemmilä-Peltonen. Videot on kuvannut ja editoinut Lassi Kivikangas. Tehtävät on suunnitellut Aino Malminen.

Taideseikkailujen pääasiallinen kohderyhmä ovat 5–8-vuotiaat lapset. Kannattaa kuitenkin olla avoin ikähaitarin kanssa esimerkiksi osa 2: Joulupuuhia sopii mainiosti jouluun virittymiseen myös alakoulun isommillekin oppilaille – ehkä myös aikuisille.

Lisätietoja esityksestä

Aino Malminen, p. 040 314 3468, aino.malminen(a)tuusula.fi

Taideseikkaillaan Halosenniemessä: Osa 1: Lastenrattaat puutarhassa

Ensimmäisessä esityksessä lapset tutustuvat Halosenniemen puutarhuriin ja hänen pitkäkorvaiseen apuriinsa. Onervan ja Nöpön tarinat ruokkivat lasten mielikuvitusta ja etenkin Nöpön tarina Pekka Halosen nuoruusvuosien kolttosista laittaa pohtimaan eläinten tunteita.

Esitys kestää reilut 10 minuuttia ja sen lopussa esitellään myös tehtävä, jossa pienet taiteilijat saavat vapauttaa oman luovuutensa. Tulosta Lastenrattaat_teoskuva oman taideteoksesi pohjaksi. 

 

Taideseikkaillaan Halosenniemessä: Osa 2: Joulupuuhia

Toisessa esityksessä hirsilinnan ovet avautuvat ja lapset pääsevät kyläilemään taiteilija Pekka Halosen kotimuseossa. Yläkerrassa Onerva ja Nöpö käärivät ihanan punaisia omenoita silkkipapereihin joulukuusta varten. Onneksi heillä on aikaa kertoa meille tarinoita Halosten perheen jouluvalmisteluista. Lastenhuoneessa puuhailee myös tonttutyttö himmeliaskarteluissa. Näin teet himmelin mehupilleistä.

Esitys kestää noin 15 minuuttia. 

Taideseikkaillaan Halosenniemessä – Osa 3: Jäljet lumessa

Kolmannessa esityksessä Onerva päättää kokeilla ulkona maalaamista taiteilija Pekka Halosen innoittamana. Maalausretken aikana lumesta löytyvät salaperäiset jäljet. Kuka kumma on liikuskellut Halosenniemellä? Salaperäinen muukalainen huolestuttaa erityisesti Nöpö-jänistä. Videon lopussa saamme myös askarteluvinkin tuttuun tapaan.

Esitys kestää noin 13 minuuttia. 

Katso esitys