Seniorien kirjasto

Kirjastossa järjestetään tapahtumia senioreille.
Pääkirjaston senioritapaamiset


Pääkirjastossa järjestetään toimintaa senioreille parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 10-12. Ohjelmassa on mm. kirjailijavieraita, kulttuuria, taidetta, opastusta ja tietoiskuja. Senioreille kohdennettua ohjelmaa kehitetään osallistujien toiveiden mukaan.

Vapaa pääsy, ei ikärajaa! Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä tapahtumiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella kerralla on kahvitarjoilu.

Syksyn 2019 tapaamiset

4.9.         Kirjailijavieraana Risto Uimonen. Uimosen uusin teos ’Tulos tai ulos’ Sipilän hallituksen kiivaista vuosista pääministerin omasta näkökulmasta kerrottuna ilmestyy syyskuussa.

18.9.       Asuntomessut tulevat – Riikka Uusikulku kertoo asuntomessuista ja niiden vaikutuksesta Tuusulaan.

2.10.       Syksyn värit -runomatinea. Tuusulalaiset runoilijat Leena Markkanen ja Seija Kaipio.

16.10.     Elokuvanäytös: Suomen hauskin mies. 

30.10.     Aikuisten satutunti. Kirjaston henkilökunta lukee ääneen novelleja.

13.11.     ohjelma tarkentuu myöhemmin

27.11.     ohjelma tarkentuu myöhemmin

11.12.     ohjelma tarkentuu myöhemmin

Tervetuloa mukaan!

Aika:  Parillisten viikkojen keskiviikot klo 10-12
Paikka:  Tuusulan pääkirjasto, kokoustila Einari tai Laura (2. kerros)
Osoite: Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula
Yhteyshenkilö: Riikka Mustajärvi

Hankeraportti: Seniorien kirjastoklubi


Jokelan kirjaston Torstaitreffit


Jokelan kirjastossa järjestetään toimintaa senioreille kerran kuussa torstaiaamuisin kello 10-12. Ohjelmaa kehitetään osallistujien toiveiden mukaan. Kokoontumispaikkana toimii Jokelan kirjaston uusi monitoimitila Vinkkeli.

Vapaa pääsy, ei ikärajaa! Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä tapahtumiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella kerralla on kahvitarjoilu.

Syksyn 2019 tapaamiset

Syyskuussa ei torstaitreffejä kirjaston remontin viivästymisen vuoksi

31.10. Rouva Sana: Blogi on käyntikortti

Millainen käyttöliittymä blogi on, miksi sinun kannattaisi perustaa blogi ja miten blogataan? Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta? Haaveiletko omien ajatuksiesi kirjaamisesta? Onko sinulla jokin erityistaito, jota voisit esitellä muille? Tule mukaan kuuntelemaan ja poimimaan parhaat vinkit oman blogin perustamiseen ja blogiarkeen. Blogi on sosiaalisen median aikakaudella jokaisen ihmisen käyntikortti.

Blogin ja bloggaamisen merkityksestä on kertomassa sisällöntuottaja, toimittaja ja bloggaaja, joka työskentelee digimarkkinointiviestintään erikoistuneessa yrityksessään nimeltä Sisältötoimisto Rouva Sana. Rouva Sana on kirjoittanut myös viime keväänä ilmestyneen, yrittäjille ja asiantuntijoille suunnatun Bloggaajan käsikirjan. Lue lisää https://www.rouvasana.fi/

21.11. Veijo Hurskainen: Kielletyt kirjat Jokelassa.

Veijo Hurskainen kertoo tuoreessa Tuusula-Seuran vuosikirjassa julkaistavasta artikkelistaan Jokelan kirjaston kielletyistä kirjoista.

Valvontakomission määräyksestä 1944 maassa poistettiin 30 000 teosta kirjastoista neuvostovastaisina. Tuusulan kunnan kirjastoista poistettiin yhteensä 61 kirjaa. Niistä 46 kappaletta olivat Jokelan piirikirjastosta.

Vuonna -58 hyllyihin palautettiin 33 teosta Tuusulassa. Jokelassa kolmetoista kirjaa jätettiin edelleen ”myrkkykaappiin”. Kahdeksan takavarikoitua kirjaa oli lopullisesti hävitetty.

Muutama vuosi sitten pahvilaatikosta löytyneet 13 kirjaa voidaan jakaa lajeittain sotakuvauksiin (4), vallankumousta ja neuvostojärjestelmää arvosteleviin teoksiin (3) sekä fiktiivisiin romaaneihin (6). Näihin kirjoihin voi tutustua esityksen aikana sekä Jokelan kirjaston vitriininäyttelyssä 21.11.-10.12.

12.12. Juttua hunajan tuotannosta ja mehiläisistä

Jokelalainen mehiläishoitaja Ville Heinilä kertoo hunajan tuotannosta, mehiläistarhauksesta ja mehiläisten hoidosta. Ostomahdollisuus tilaisuuden jälkeen.

Tervetuloa mukaan!

Aika: Kerran kuussa torstaisin klo 10-12
Paikka: Jokelan kirjasto, Keskustie 20, 05400 Jokela
Yhteyshenkilö: Sylva Aejmelaeus


Enter ry:n tietotekniikkaopastukset

Enter ry on ikäihmisten tietotekniikkayhdistys

Pääkirjastossa

Enter ry:n vertaisopastajat ja kirjaston henkilökunta auttavat tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä pääkirjaston kokoustila Laurassa kaksi kertaa kuukaudessa. Mukaan voi ottaa oman laitteen tai käyttää kirjaston tabletteja tai tietokoneita. Vapaa pääsy, ei ajanvarausta.

Syksyn 2019 opastuspäivät

5.9., 19.9., 3.10., 17.10., 31.10., 14.11., 28.11. ja 12.12.2019

Aika: torstaisin klo 10-12
Paikka: Tuusulan pääkirjasto, kokoustila Laura (2. kerros)
Osoite: Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula

Jokelan kirjastossa

Enter ry:n vertaisohjaaja auttaa tietokoneen, android-puhelimen, android-tabletin ja erilaisten tietokone- ja mobiilisovellusten (sähköposti, VR-mobiili, Facebook, Whatsapp) käytössä. Mukaan voi ottaa oman laitteen tai käyttää kirjaston tietokonetta.

Opastukset jatkuvat syksyllä 2019 Jokelan kirjastossa 17.9. alkaen parillisten viikkojen tiistaina klo 11-13. Henkilökohtainen opastuu kestää 1 tunnin ja siihen varataan aika Jokelan kirjastosta numerosta 040 314 4040. Palvelu on maksuton.

Opastuspäivät:
1.10., 15.10., 29.10., 12.11. ja 26.11.

Kellokosken kirjastossa

Enter ry:n opastaja on Kellokosken kirjastolla klo 11-13. Varaa aika kirjaston asiakaspalvelusta 040 314 4245.

Opastuspäivät: ma 2.9., ti 1.10., ti 5.11. ja ti 3.12.


Celia-kirjaston palvelut

Lue lisää Celia-kirjaston palveluista lukemisesteisille.


Kirjaston kotipalvelu

Lue lisää kirjaston kotipalvelusta.