A

Palvelut senioreille

Tapahtumia senioreille

Pääkirjastossa järjestetään toimintaa senioreille parillisten viikkojen keskiviikkoina. Ohjelmassa on mm. kirjailijavieraita, kulttuuria, taidetta, opastusta ja tietoiskuja. Senioreille kohdennettua ohjelmaa kehitetään osallistujien toiveiden mukaan.

Vapaa pääsy, ei ikärajaa! Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä tapahtumiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella kerralla on kahvitarjoilu.

Kevään 2018 tapaamiset keskiviikkoisin klo 10-12:

10.1.     Kirjailijavieraana Päivi Storgård. Storgård kertoo tilaisuudessa uudesta kirjastaan presidenttien puolisoista.

24.1.     Aikuisten satutunti. Kirjaston henkilökunta lukee ääneen novelleja.

7.2.       Elokuvanäytös: Saattokeikka.

21.2.     Jarna Uusitalo Verohallinnosta kertoo eläkeläisiä koskevista verotusasioista ja sähköisistä palveluista.

21.3.      Vieraana kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja kuntakehityslautakunnan puheenjohtaja Mika Mäki-Kuhna.

4.4.        Japani - maa ja kulttuuri. Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen luennoi.

18.4.      Elokuvanäytös: Inside Llewyn Davis.

2.5.        Aikuisten satutunti. Kirjaston henkilökunta lukee ääneen novelleja.

16.5.      Kirjailijavieraana Selja Ahava.

Tervetuloa mukaan!

Aika:  Parillisten viikkojen keskiviikot klo 10-12
Paikka:  Tuusulan pääkirjasto, kokoustila Einari (2. kerros)
Osoite: Autoasemankatu 2, 04300 Tuusula
Yhteyshenkilö: Riikka Mustajärvi

Hankeraportti: Seniorien kirjastoklubi


Jokelan kirjaston Torstaitreffit


Jokelan kirjastossa järjestetään toimintaa senioreille kerran kuussa torstaiaamuisin kello 10-12. Ohjelmaa kehitetään osallistujien toiveiden mukaan. Kokoontumispaikkana toimii Jokelan kirjaston uusi monitoimitila Vinkkeli.

Vapaa pääsy, ei ikärajaa! Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä tapahtumiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella kerralla on kahvitarjoilu.

Kevään 2018 tapaamiset:

15.2. Tuusulan vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta: Jokelan historia Tuusulan museon kokoelmien valossa sekä katsaus Virtuaali-Tuusulaan, jonka avulla esitellään Tuusulan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

22.3. Heli Taponen: Syvärentouttava sointukylpy äänimaljoilla. Sointukylpy kestää reilun tunnin sisältäen alustuksen, soittelun ja palautumisen.

26.4. Aikuisten satutunti ja kirjavinkkejä kevääseen. Kirjaston henkilökunta lukee ääneen novelleja ja suosittelee hyvää luettavaa.

24.5. Kirjailijavieraana Anneli Kanto: Punikit ja lahtarit 1918. Anneli Kanto kertoo kansalaissotaa käsittelevistä romaaneistaan, joissa sodan molemmat osapuolet saavat äänensä kuuluviin.

Tervetuloa mukaan!

Aika: Kerran kuussa torstaisin klo 10-12

Paikka: Jokelan kirjasto, Keskustie 20, 05400 Jokela

Yhteyshenkilö: Sylva Aejmelaeus


Enter ry:n tietotekniikkaopastukset pääkirjastossa

Enter ry:n vertaisopastajat ja kirjaston henkilökunta auttavat tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä pääkirjaston kokoustila Laurassa kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin. Mukaan voi ottaa oman laitteen tai käyttää kirjaston tabletteja tai tietokoneita. Vapaa pääsy, ei ajanvarausta.

Kevään 2017 opastuspäivät torstaisin klo 12-14:

11.1.
25.1.
8.2.
22.2.
22.3.
5.4.
19.4.
3.5.
17.5.


Enter ry:n tietotekniikkaopastukset Jokelan kirjastossa

Enter ry:n tietotekniikkaopastukset alkavat keväällä 2018 myös Jokelan kirjastossa. Enter ry:n vertaisohjaaja auttaa tietokoneen, android-puhelimen, android-tabletin ja erilaisten tietokone- ja mobiilisovellusten (sähköposti, VR-mobiili, Facebook, Whatsapp) käytössä. Mukaan voi ottaa oman laitteen tai käyttää kirjaston tietokonetta.

Opastukset joka tiistai klo 13-15. Kevään ensimmäinen opastus on 9.1.18. Henkilökohtainen opastuu kestää 1 tunnin ja siihen varataan aika Jokelan kirjastosta numerosta 040 314 4040. Palvelu on maksuton.


Celia-kirjaston palvelut

Lue lisää Celia-kirjaston palveluista lukemisesteisille.


Kirjaston kotipalvelu

Lue lisää kirjaston kotipalvelusta.