Markalla merkkareita

www.markallamerkkareita.fi -verkkosivusto ja lainattava opetuspaketti

Hyvilla Oy:n mainoskuva lasten neulehaalarista vuodelta 1971. Hyvinkään kaupunginmuseon kuvakokoelma. Kuvaaja Petrelius, Ulla Finnilä

Markalla merkkareita (www.markallamerkkareita.fi) -verkkosivusto vie seikkailemaan 1970-luvun Suomeen, jolloin raha oli markka ja sillä saattoi ostaa kioskilta sitkeitä makeisia nimeltään Merirosvoraha eli merkkari. Verkkosivustolta löydät tietoa, tarinoita, tehtäviä, valokuvia ja muuta mukavaa lapsuuteen 70-luvulla liittyvää. Tarinoiden taustalla on muistelukeräykseen vastauksena saatuja kertomuksia.

Sivusto on toteutettu yhteistyössä Hyvinkään kaupunginmuseon, Järvenpään taidemuseon, Keravan museon, Mäntsälän museotoimen, Nurmijärven museon ja Tuusulan museon kanssa.

Markalla merkkareita lainattavaamateriaaliaLainattava opetuspaketti varhaiskavatuksen ja alaluokkien käyttöön

Tuusulan päiväkodit ja koulut voivat lainata "Markalla merkkareita" -opetuspakettiin liittyvän laukun kirjastosta. Opetuspakettia lainataan kolmeksi viikoksi kerrallaan. Laukku sisältää retkeilyaiheisen leikittävän kokonaisuuden, jonka avulla voi eläytyä 1970-luvun telttaretkeen. Laukun tarpeistoa voi käyttää vapaan leikin innoittajana, mutta se sisältää myös tarpeistoa ja tehtäviä, joiden kautta voi tutustua ohjatummin 1970-lukuun. Laukun ja nettisivuston sisällöt tukevat toisiaan, mutta niitä voi käyttää myös erikseen. 

Tiedustelut ja lainaus: lapset.kirjasto(at)tuusula.fi