Markalla merkkareita

www.markallamerkkareita.fi -verkkosivusto ja lainattava opetuspaketti

Hyvilla Oy:n mainoskuva lasten neulehaalarista vuodelta 1971. Hyvinkään kaupunginmuseon kuvakokoelma. Kuvaaja Petrelius, Ulla Finnilä

Markalla merkkareita (www.markallamerkkareita.fi) -verkkosivusto vie seikkailemaan 1970-luvun Suomeen, jolloin raha oli markka ja sillä saattoi ostaa kioskilta sitkeitä makeisia nimeltään Merirosvoraha eli merkkari. Verkkosivustolta löydät tietoa, tarinoita, tehtäviä, valokuvia ja muuta mukavaa lapsuuteen 70-luvulla liittyvää. Tarinoiden taustalla on muistelukeräykseen vastauksena saatuja kertomuksia.

Sivusto on toteutettu yhteistyössä Hyvinkään kaupunginmuseon, Järvenpään taidemuseon, Keravan museon, Mäntsälän museotoimen, Nurmijärven museon ja Tuusulan museon kanssa.

Markalla merkkareita lainattavaamateriaaliaLainattava opetuspaketti varhaiskavatuksen ja alaluokkien käyttöön

"Markalla merkkareita" -opetuspakettiin liittyvän laukun voivat Keski-Uudenmaan päiväkodit ja koulut lainata hankkeen museoista elokuusta 2018 alkaen. Laukku sisältää retkeilyaiheisen leikittävän kokonaisuuden, jonka avulla voi eläytyä 70-luvun telttaretkeen. Laukun tarpeistoa voi käyttää vapaan leikin innoittajana, mutta se sisältää myös tarpeistoa ja tehtäviä, joiden kautta voi tutustua ohjatummin 70-lukuun. Laukun ja nettisivuston sisällöt tukevat toisiaan, mutta niitä voi käyttää myös erikseen. Laukkua lainataan 2-3 viikoksi kerrallaan.

Tiedustelut Tuusulassa museoamanuenssi Jaana Koskenrannalta.