Uudet tilat kasvaa, oppia ja harrastaa

Yhteisöllinen Tuusula tarjoaa parhaat mahdolliset eväät asukkaidensa elämään. Keskeisillä paikoilla sijaitsevat modernit ja monikäyttöiset kampukset kutsuvat kaikenikäisiä tuusulalaisia yhteen oppimaan ja harrastamaan.

Rakennamme uusia päiväkoteja ja kouluja, jotta voimme tarjota terveelliset ja turvalliset tilat kasvulle, oppimiselle ja harrastamiselle. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat muuntautuvat harrastamisen paikoiksi ja kuntalaisten yhteisiksi olohuoneiksi.

Rakentaminen on jo alkanut ja ajoittuu vuosiin 2021–2026. Valmistunut päiväkoti Martta Wendelin aloitti toimintansa 1.8.2022, ja käynnissä on lukio ja kulttuuritalo Monion sekä Tuusulanjärven kampuksen rakentaminen. Tulossa on myös Riihikallion monitoimikampus, Rykmentinpuiston monitoimikampus, Lahelan monitoimikampus ja Jokelan koulukeskus.

Päiväkoti Martta Wendelin

Martta Wendelin -päiväkoti on alusta asti lapsia ja heidän turvallista arkeaan varten suunniteltu, monipuolinen tila, joka muuntautuu iltaisin ja viikonloppuisin helposti myös harrastamisen areenaksi. Päiväkodin sisustuksessa on hyödynnetty tunnetun Martta Wendelinin taidetta.

Lukio ja kulttuuritalo Monio

Monion myötä Tuusula saa uuden, monipuolisemman lukion ja samalla kaivatun kulttuuritalon. Saman katon alle ovat muuttaneet lukion lisäksi Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto. Muuntuvia tiloja voidaan käyttää konserttien ja muiden tapahtumien järjestämiseen.

Tuusulanjärven kampus

Tuusulanjärven kampus tarjoaa oppimista ja kasvua tukevat, turvalliset ja terveelliset tilat varhaiskasvatukselle, esiopetukselle, perusopetukselle ja ruotsinkieliselle opetukselle. Iltaisin ja viikonloppuisin kampus voi toimia alueen yhteisöllisen elämän keskuksena, jossa voi harrastaa ja jonne voi kokoontua yhteen.

Riihikallion kampus

Riihikallion kampus tuo eteläiseen osaan Tuusulaa kaikille asukkaille yhteisen olohuoneen. Kampus palvelee sekä alueen lapsia ja nuoria koko heidän koulutaipaleellaan että muita alueella asuvia. Yhtenäiskoulun toiminta-aikojen ulkopuolella tiloja voivat hyödyntää erilaiset toimijat kuten seurat, yhdistykset, kansalaisopistot tai kunnan nuorisopalvelu.

Rykmentinpuiston kampus

Rykmentinpuiston kampuksessa yhdistyvät oppiminen, kulttuuri ja urheilukeskuksen läheisyyden ansiosta liikkumisen ilo. Kampus palvelee niin lapsia, nuoria ja heidän opettajiaan kuin asukkaitakin. Kampus kokoaa yhteen myös alueen erityisoppilaat. Rykmentinpuiston kampus on Tuusulan kunnan ensimmäinen elinkaarihanke.

Ajankohtaista palveluverkkouudistuksessa

15.9.2023

Tuusulasta 20.9.2023 alkava kolmepäiväinen EU-päättäjien Metsäakatemia on jo kolmas Suomen ja Ruotsin yhteistyössä järjestämä kurssi. Sen aikana käydään korkean tason vuoropuhelua ajankohtaisista metsäkysymyksistä EU:n keskeisten päättäjien ja metsätalouden sidosryhmien välillä.

15.9.2023
15.9.2023

Vad skall Tusby träsk campusets gymnastiksal heta? Har du ideer till namn för mötesrum eller kabinett? Spela och tipsa!

15.9.2023
15.9.2023

Mikä nimeksi Tuusulanjärven kampuksen liikuntasalille? Onko sinulla ehdotusta neuvottelutilan tai kabinetin nimeksi? Pelaa ja ehdota!

15.9.2023
23.8.2023

Rakenteilla olevan Riihikallion kampuksen työmaalla vietettiin tiistaina 22.8. peruskiven muuraustilaisuutta. Riihikallion kampuksen uudisrakennus otetaan käyttöön elokuussa 2025 ja kokonaisuus pihoineen on valmis elokuussa 2026. Muuraustilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen.

23.8.2023