Uudet tilat kasvaa, oppia ja harrastaa

Yhteisöllinen Tuusula tarjoaa parhaat mahdolliset eväät asukkaidensa elämään. Keskeisillä paikoilla sijaitsevat modernit ja monikäyttöiset kampukset kutsuvat kaikenikäisiä tuusulalaisia yhteen oppimaan ja harrastamaan.

Rakennamme uusia päiväkoteja ja kouluja, jotta voimme tarjota terveelliset ja turvalliset tilat kasvulle, oppimiselle ja harrastamiselle. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat muuntautuvat harrastamisen paikoiksi ja kuntalaisten yhteisiksi olohuoneiksi.

Rakentaminen on jo alkanut vuonna 2021. Päiväkoti Martta Wendelin aloitti toimintansa 2022 ja lukio ja kulttuuritalo Monio vuonna 2023. Käynnissä on Tuusulanjärven kampuksen, Riihikallion kampuksen, Rykmentinpuiston kampuksen sekä Peltokaaren päiväkodin rakentaminen. Myöhemmin rakennetaan vielä Lahelan kampus ja Jokelan koulukeskus.

Päiväkoti Martta Wendelin

Martta Wendelin -päiväkoti on alusta asti lapsia ja heidän turvallista arkeaan varten suunniteltu, monipuolinen tila, joka muuntautuu iltaisin ja viikonloppuisin helposti myös harrastamisen areenaksi. Päiväkodin sisustuksessa on hyödynnetty tunnetun Martta Wendelinin taidetta.

Lukio ja kulttuuritalo Monio

Monion myötä Tuusula saa uuden, monipuolisemman lukion ja samalla kaivatun kulttuuritalon. Saman katon alle ovat muuttaneet lukion lisäksi Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto. Muuntuvia tiloja voidaan käyttää konserttien ja muiden tapahtumien järjestämiseen.

Tuusulanjärven kampus

Tuusulanjärven kampus tarjoaa oppimista ja kasvua tukevat, turvalliset ja terveelliset tilat varhaiskasvatukselle, esiopetukselle, perusopetukselle ja ruotsinkieliselle opetukselle. Iltaisin ja viikonloppuisin kampus voi toimia alueen yhteisöllisen elämän keskuksena, jossa voi harrastaa ja jonne voi kokoontua yhteen.

Riihikallion kampus

Riihikallion kampus tuo eteläiseen osaan Tuusulaa kaikille asukkaille yhteisen olohuoneen. Kampus palvelee sekä alueen lapsia ja nuoria koko heidän koulutaipaleellaan että muita alueella asuvia. Yhtenäiskoulun toiminta-aikojen ulkopuolella tiloja voivat hyödyntää erilaiset toimijat kuten seurat, yhdistykset, kansalaisopistot tai kunnan nuorisopalvelu.

Rykmentinpuiston kampus

Rykmentinpuiston kampuksessa yhdistyvät oppiminen, kulttuuri ja urheilukeskuksen läheisyyden ansiosta liikkumisen ilo. Kampus palvelee niin lapsia, nuoria ja heidän opettajiaan kuin asukkaitakin. Kampus kokoaa yhteen myös alueen erityisoppilaat. Rykmentinpuiston kampus on Tuusulan kunnan ensimmäinen elinkaarihanke.

Ajankohtaista palveluverkkouudistuksessa

12.4.2024

Tuusulan kunta kehittää palveluverkkoaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti ja seuraavana on valmistumassa Tuusulanjärven kampus, jossa toiminta käynnistyy elokuussa 2024. Vuonna 2025 valmistuvat Riihikallion ja Rykmentinpuiston kampukset. Kuluvan kuun aikana pohditaan yhdessä Ruotsinkylän koulun huoltajien kanssa koulun mahdollisuutta siirtyä osaksi Riihikallion kampusta.

12.4.2024
26.3.2024

Tuusulan laajan palveluverkkouudistuksen tähän saakka mittavin investointi, Rykmentinpuiston kampus, on suunnilleen rakentamisaikansa puolivälissä. Suuren rakennuksen ulkoasu saa vähitellen lopulliset muotonsa, kun koulun seinä- ja kattoelementtejä asennetaan paikoilleen ja päiväkodin rakenteet alkavat kohota perustuksilta.

26.3.2024
21.3.2024

Byggandet av Tusby träsk campus är redan på slutrakan. Verksamheten i de nya lokalerna inleds i augusti 2024. Du kan bekanta dig med det nya campuset på rundvandringar som ordnas 9.4 kl. 16–18. Anmäl dig före 8.4!

21.3.2024
21.3.2024

Tuusulanjärven kampuksen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja loppusuora jo häämöttää. Toiminta käynnistyy uusissa tiloissa elokuussa 2024. Tulevaan kampukseen on mahdollista tutustua tutustumiskierroksilla, joita järjestetään 9.4. kello 16–18 välisenä aikana. Ilmoittaudu mukaan 8.4. mennessä!

21.3.2024
8.2.2024

Historialliseen Rykmentinpuistoon on rakenteilla kampus, jonne sijoittuu niin sisälle kuin ulos ajatuksia herätteleviä taideteoksia. Teoksissa on viitteitä antiikin ajasta ja vahva yhteys ympäröivään luontoon. Toiminnan on määrä käynnistyä kampuksella syyslukukauden 2025 käynnistyessä.  

8.2.2024