Jokelan kehittämisverkoston ydintiimi

Kehittämisverkostojen ydintiimiläisten intohimona oman asuinympäristön kehittäminen.

Tammikuun 2022 asukaslehdessä on esitelty Tuusulan viiden kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtajat. Verkkojulkaisussa esitellään myös ydintiimien muut jäsenet. Seuraavana vuoden 2022 ensimmäiseen asukaslehteen ja verkkojulkaisuun pohjautuva Jokelan ydintiimin esittely.

Jokelan ydintiimi

Ilari Roihuvuo on Jokelan kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtaja, rakennusinsinööri ja tuore kasvo kehittämisverkostossa: hän liittyi mukaan vasta pari kuukautta sitten. Roihuvuot ovat asuneet Jokelassa jo vuodesta 2005 alkaen ja perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kaksi teini-ikäistä lasta. Ilari Roihuvuo on ollut aktiivisesti mukana seurakunnan nuorisokahvilatyössä ja urheiluseuratoiminnassa. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat golf ja vaeltaminen.

”Oman alueen kehittäminen tuntuu mielekkäältä. Haluamme ydintiimissä kuunnella kyläläisten ideoita ja tarjota heille mahdollisuuden vaikuttamiseen ja yhteisöllisyyteen. Tärkeä tavoitteemme on lisätä verkoston tunnettuutta, sillä toiminta ei ole kyläläisille vielä kovin tuttua.”, Roihuvuo pohtii.


Kari Marjeta toimi työurallaan kouluttajana ja kuljettajana. Eläkeläisen lähipiiriin kuuluu vaimon lisäksi kolme aikuista lasta sekä viisi lastenlasta, ja harrastuksiin luonto ja metsästys. Marjeta on ollut kehitysverkostotoiminnassa mukana jo pidempään. Hän hehkuttaa oman ydintiimin aktiivisuutta.

”Hyvä että tällainen ruohonjuuritason kehitys- ja tiedotusryhmä on olemassa. Asukkaille on ehkä helpompi tuoda ideoitaan esiin ydintiimin tutulle kylähullulle”, Kari Marjeta naurahtaa.


Brändi- ja viestintäpäällikkö Maiju Nupponen harrastaa ratsastusta ja ulkoilua. Kotijoukkoihin kuuluu mies ja kolme lasta. Nupponen on kotoisin pienestä Iitin kylästä, jossa yhteisöllisyys rakentui luonnostaan.

”Hienoa, että Tuusula haluaa tukea osallisuutta toiminnassaan. Erityisesti nyt korona-aikana moni on jäänyt todella yksin, joten toivon tiimimme voivan edistää kohtaamisia ja alueen toimivuutta entisestään”, Maiju Nupponen toteaa.


Jan Enlund työskentelee seniorkonsulttina ja viettää vapaa-aikaansa koirien, musiikin, lukemisen ja liikunnan parissa.

”Haluan olla mukana rakentamassa turvallista matalan kynnyksen yhteisöä, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Toivon, että asukkaat kertovat meille rohkeasti ajatuksiaan, ideoitaan ja toiveitaan”, Enlund miettii.


Kuljetuspäällikkö Juha Partanen harrastaa luonnossa liikkumista ja penkkiurheilua. Hän asuu Jokelassa vaimonsa kanssa, ja arvostaa alueen luontoa sekä rauhallista ja turvallista asuinympäristöä.

”Haluan olla kehittämässä asuinaluettani ja osaltani vaikuttaa siihen, että saamme säilytettyä kotipaikkakuntamme palvelut kaikille vauvasta vaariin”, Partanen toteaa.


Koko ikänsä Jokelassa asunut Emmi Sirniö työskentelee vastuulaboranttina. Hänen perheeseensä kuuluu mies, neljä lasta ja koira. Vapaa-aika kuluu perheen yhteisten ulkoilujen ja luottamustehtävien parissa.

”Haluan vaikuttaa konkreettisesti oman kylän asioihin ja olla mukana luomassa yhteisöllisyyttä. Yhdessä voimme tehdä jokaisen arjesta hieman mukavampaa”, Sirniö toteaa.


Mira Lehtinen työskentelee johtavana asiantuntijana. Hänen kotijoukkoihinsa kuuluu puoliso, kaksi lasta sekä koira, ja harrastuksiin liikunta monessa muodossaan, luottamustoimet ja käsityöt.

”Olen asunut Jokelassa lähes koko ikäni ja on hienoa olla mukana alueen kehittämisessä. Pidän tärkeänä, että jokaisella kuntalaisella on mahdollisuus tehdä työtä yhteisen hyvinvoinnin eteen”, Lehtinen miettii.


Lisäksi Jokelan ydintiimissä toimii mukana Rita Komulainen ja Kati Turunen.