Kulttuuritapahtumat

Tuusulassa järjestetään vuosittain monia, jo vakiintuneen aseman saavuttaneita kulttuuritapahtumia. Tapahtumia järjestää niin kunnan kulttuuriyksikkö kuin useat yhdistyksetkin. Suuri osa tapahtumista tehdään yhteistyössä.

Kulttuurin ja taiteen harrastamiseen on Tuusulassa erinomaiset mahdollisuudet. Kulttuuriyhdistysten yhteystiedot löytyvät Yhdistysrekisteristä.
 

VUOSITTAISIA TAPAHTUMIA TUUSULASSA

YLEISEN KULTTUURITOIMINNAN OMA TAPAHTUMATUOTANTO

Skidiviikko on lasten oma kulttuuriviikko vuosittain maaliskuussa, noin viikolla 12.
Koululaisten kesäkursseja järjestetään nuorisotaloilla kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikoilla.
K9-kulttuurikortit jaellaan ysiluokkalaisille syyskuun jakelukiertueella.
Syysskidi on Skidiviikon pikkuserkku. Lastenkulttuuri juhlii marraskuussa isänpäivän tienoilla lukuisten yhteistyökumppanien kanssa.
3.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään itsenäisyyspäivän kynnyksellä.

Lisätietoja lastenkulttuurin tapahtumista: lastenkulttuuri p. 040 314 3435.

Tuusulan itsenäisyyspäivän juhla
Tuusulan kunnan itsenäisyyspäivän päiväjuhlaa vietetään vuoroin kussakin kuntakeskuksessa, Jokelassa, Kellokoskella ja Hyrylässä.
Juhla on tarkoitettu jokaiselle kuntalaiselle. 6.12.2019 juhla pidetään Kellokoskella.
Lisätietoja Tuusulan yleinen kulttuuritoimi p. 040 314 3436.

 Elo12-7076

KULTTUURI MUKANA YHTEISTYÖTAPAHTUMISSA

Kesäillan musiikkia -konserttisarja
Perinteinen konserttisarja kesäkuun keskiviikkoiltoina Tuusulan kirkossa. Järjestäjinä Tuusulan seurakunta ja Tuusulan yleinen kulttuuritoimi.
Lisätietoja www.tuusulanseurakunta.fi

Klaavolantien kyläjuhla Tuusula-viikolla. Kotiseututapahtuma Ilmatorjuntamuseon ja Klaavolan talon pihapiireissä. Järjestäjinä Tuusulan yleinen kulttuuritoimi, Tuusulan museo, Ilmatorjuntamuseo, Tuusula-Seura ja Tuusulan seurakunta. Lisätietoja Klaavolantien kyläjuhla.

Tuusula-viikko
Tuusulan kunnan virallinen juhlapäivä on 22.7.
Tuusula-päivän ympärillä on paljon kotiseutuhenkisiä tapahtumia eri puolilla Tuusulaa. Tästä tapahtumakokonaisuudesta syntyy Tuusula-viikko. Ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset sekä Tuusulan kunta.
Lisätietoja Tuusulan yleinen kulttuuritoimi p. 040 314 3436, 040 314 3435. Lisätietoja Tuusula-viikko.

Tuusulan Taiteiden Yö
Elokuinen taidetapahtuma Tuusulan Rantatien ja Kirkkotien kulttuurimaisemissa. Parisenkymmentä tapahtumapistettä tarjoavat musiikkia, kuvataidetta, teatteria, tanssia sekä ohjelmaa lapsille. Tuusulan Taiteiden Yötä vietetään aina elokuun toisena perjantaina.
Järjestää Tuusulan Taiteiden Yö ry. Lisätietoja www.taiteidenyo.fi 

Riku Niemi Orchestran Saapuvat konsertit palvelutaloissa lokakuussa.

Nukketeatterikiertue kirjastoissa joulukuussa.

Tuomaasta Nuuttiin
Tuomaan päivänä 21.12. koko perheen joulun voi aloittaa tunnelmallisesti Tuusulan kirkon ja Työläiskotimuseon mäellä, Jokelan tiilitehtaan pihamaalla sekä Kellokosken Männistön ja kirkon alueella. Tapahtuman järjestävät tuusulalaiset kotiseutu- ja kulttuuriyhdistykset.
Lisätietoja Tuusulan yleinen kulttuuritoimi p. 040 314 3436.

Heina24-8061


MUITA TAPAHTUMIA VUOSITTAIN TUUSULASSA

Kirjastokarnevaalit
Tuusulan kirjastoissa huhtikuussa. www.tuusula.fi/kirjasto
 
Montturock
Koko perheen yhteinen rock-tapahtuma Hyrylän kesäteatterin Montussa. Hyryläntie, Tuusula. Tapahtuma järjestetään perinteisesti ensimmäisenä sunnuntaina koulujen päättymisen jälkeen. Lisätietoja www.montturock.fi.

Tuusula Brass
Isojen orkestereiden kesäinen jazz-tapahtuma, jota isännöi Tuusulanjärvi Big Band. Tapahtuman pitopaikkana on Krapin paja, Rantatie 2. Lisätietoja www.tjbb.fi 

Meidän Festivaali
Tuusulanjärven historiallisissa maisemissa kamarisävel koskettaa elävän musiikin ja kulttuurimatkailun ystäviä kesäisin. Pekka Kuusiston vieraina monenlaisten soivien ilmaisutapojen huiput ja yleisö kohtaavat. Konsertteja järjestetään Tuusulan ja Järvenpään taiteilijakodeissa ja konserttipaikoissa.
Lisätietoja www.meidanfestivaali.fi

kulttuuri-5

Lisää kulttuuritapahtumia löytyy Tapahtumakalenterista.