Uutisia lapsiystävällisen tien varrelta

Tuusulalaiset lapset ja nuoret haluavat ja osaavat vaikuttaa – yhteiskokouksessa pohdittiin unelmien harrastuksia ja vapaa-aikaa

19.04.2024

Tuusulan koulujen oppilaskuntien hallitusten yhteiskokousta vietettiin 12.4. pohtien lasten ja nuorten mahdollisuutta vaikuttaa heille itselleen tärkeisiin asioihin. Erityisenä aiheena oli lasten ja nuorten itse valitsema tavoite saavutettavammista harrastus- ja vapaa-ajanmahdollisuuksista laadinnassa olevaan Tuusulan Lapsiystävällinen kunta -työn toimintasuunnitelmaan. Kokouspäivään osallistui reilut 40 lasta ja nuorta yhdessä koulujensa aikuisten kanssa, ja sen aikana käytiin monia antoisia keskusteluja.  

Lue lisää

Tuusulalaiset lapset ja nuoret haluavat edistää saavutettavampia harrastus- ja vapaa-ajanmahdollisuuksia osana Lapsiystävällinen kunta -työtä

02.04.2024

Tuusulalaiset lapset ja nuoret pääsivät valitsemaan heille tärkeän tavoitteen Tuusulan Lapsiystävällinen kunta -työn toimintasuunnitelmaan. Alkuvuonna toteutetussa äänestyksessä eniten ääniä sai tavoite saavutettavammista harrastus- ja vapaa-ajanmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Lasten varhaiskasvatuksen kerhoihin ilmoittautuminen Tuusulassa

12.03.2024

Tuusulan kunta järjestää maksutonta kerhotoimintaa 2–5-vuotiaille lapsille, joilla ei ole kunnallista tai yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa. Haku kerhoihin on avoinna. 

Lue lisää

Talvilomaviikon viettoa Tuusulassa

13.02.2024

Talvinen Tuusula tarjoaa koko perheelle mukavaa tekemistä talvilomaviikolle. Tuusulassa lomaa vietetään viikolla 8. Vilkaise vinkkimme loman viettoon niin sisä- kuin ulkokohteissakin! 

Lue lisää

Pertun koulun oppilaiden kokemuksia Yrityskylä-päivästä – oppeja osana Tuusulan Agenda2030 -kokonaisuutta

19.01.2024

Tuusulan kunnan perusopetuksessa tutustutaan työelämään osana Agenda2030-opintokokonaisuutta. Työelämään luotsaavia oppeja saadaan NYTin Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden kautta. Kuulemme nyt, miten Yrityskylä-päivä sujui Pertun koulun valinnaismedia-kurssin 6. luokan oppilailta. 

Lue lisää

Kohtaamisia Educa-tapahtumassa 26.–27.1. – tule Tuusulan osastolle 6p60

16.01.2024

Tuusulan kunta on näytteilleasettajana Pohjoismaiden suurimmassa opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educassa. Tapahtuma järjestetään 26.–27.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää

Tekemistä joululomalle talvisessa Tuusulassa 

21.12.2023

Tuusulan koulujen oppilaat ja opiskelijat ovat päässeet ansaitun joululoman viettoon. Lomapäivien aikana on mukava ulkoilla lähiluonnossa kelien salliessa eri talviliikuntalajeja harrastaen tai piipahtaa vaikkapa museoissa tai sisäliikuntapaikoissa. 

Lue lisää

Lasten ja nuorten toiveet ja tarpeet kunnanhallituksen tietoon

29.11.2023

Lapsiystävällinen kunta -alkukartoituksessa toteutettiin laaja lasten ja nuorten kuuleminen, jonka tulokset julkistettiin Lasten oikeuksien päivänä 20.11. Maanantaina 27.11. lapset ja nuoret veivät kuulemisen tulokset kunnanhallituksen tietoon.

Lue lisää

Lasten oikeudet esillä luottamushenkilöiden iltakoulussa

24.11.2023

Käynnissä olevan Lapsen oikeuksien viikon viettoon on liittynyt paljon tapahtumia. Keskiviikkoiltana 22.11. toteutui tilaisuus, jossa tuusulalaiset luottamushenkilöt kokoontuivat lasten oikeuksien ja UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -työn äärelle.

Lue lisää

Hyvinvointia Tuusulan peruskouluihin ProKoulu-toimintamallin avulla

24.11.2023

Syksystä 2023 alkaen kaikissa Tuusulan perusopetuksen kouluissa on käytössä ProKoulu-toimintamalli, jonka tavoitteena on vahvistaa ala- ja yläkouluikäisten oppilaiden positiivista käyttäytymistä kouluissa. Malli on jo tuonut tullessaan Tuusulan kouluille yhtenäisempiä toimintakulttuureita sekä hyvinvointia niin oppilaille kuin henkilöstöllekin.

Lue lisää


1 2 3