Tuusulanjärven ulkoilupalvelut

Matkaluistelu ja hiihto

Tuusulanjärvellä ylläpidetään talvisin matkaluistelurataa ja latuja. Ylläpidossa tehdään kuntayhteistyötä, järven pohjoispäässä aurauksista vastaa Järvenpään kaupunki ja eteläpäässä Tuusulan kunta. Olosuhteet vaihtelevat järvellä joka talvi ja kaikki reittimerkinnät ovat ohjeellisia. Järven talviylläpito edellyttää teräsjäältä vähintään 15cm kantavuutta (mönkijä, moottorikelkka) ja 25cm (pientraktori ja lisäkalusto). Tiedotamme järven olosuhteista tällä sivulla.

Ratojen lähtöpaikat

Gustavelundista (Kirkkotie 36)

Retkiluistimet ja vuokravälineet

Yksityishenkilöt:
Sportuna Oy
040 582 1061 tai
0400 425 218

Ryhmät:
Gustavelund Tuusula
(myyntipalvelu)
(09) 273 7555

Kalastus

Pilkki- ja mato-onginta on sallittua kaikille ilman kalastuksenhoitomaksua. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat myös harrastaa viehekalastusta maksutta. Muut kalastusta harrastavat tarvitsevat erillisen läänikohtaisen luvan. Viehekalastus maksaa 18-64-vuotiaille valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi läänin viehekalastusmaksun tai vesien omistajan luvan.

Soutuveneiden vuokraus touko-lokakuussa

Museo Halosenniemestä
Halosenniementie 4-6
Tiedustelut:
040 314 3466
Ei ennakkovarauksia

Gustavelundista (Sportuna Oy)
Kirkkotie 36
Tiedustelut:
040 582 1061 tai
0400 425 218
Ennakkovaraukset:
https://aurinkolautta.24varaus.fi/

Vuokrahinnat:
5€/2h
10€/4h
15€/6h

Hae omaa venepaikkaa tästä!

Kirkkoveneiden kotisatama on Gustavelundissa. Elämyksellisiä kirkkoveneretkiä voit varata  Gustavelund Tuusula myyntipalvelusta, (09) 273 7555.

Tuusulanjärvellä on 10 km/h nopeusrajoitus moottoriveneellä ajaessa. Tuusulan puolella ei ole yleistä uimarantaa.

Sarvikallion virkistysalue

Sarvkallion virkistysalueen laelta näet kulttuurimaisemaan, joka on tehnyt vaikutuksen kultakauden taiteilijoiden ajoista lähtien. Virkistysalueen ylläpidosta vastaa Uudenmaan virkistysalueyhdistys UUVI ry., jolla on hallinnassaan kymmeniä virkistysalueita eri puolilla Uusimaata.

Alueen sivut:
www.uuvi.fi/sarvikallio

Lähetä viesti Uuville:
uuvi@uuvi.fi

Tuusulanjärven ympärilenkki

Kierrä Tuusulanjärvi ja piipahda samalla upeissa kulttuurikohteissa. Voit tutustua järven ympäri -kierrokseen matkailukartan avulla. Voit myös ladata kierroksellesi mukaan Citynomadi -mobiilisovelluksen, joka opastaa sinua halutessasi. Löydät ohjeita sovelluksesta täältä.

Tuusulanjärven kehittämisprojekti

Matkailu

Tutustu tarkemmin Tuusulanjärven matkailutarjontaan Visit Tuusulanjärvi -sivustolla.