Tuusulanjärven ulkoilupalvelut

Ylläpitouutiset:

19.3.2019

Matkaluisteluradan ylläpito on lopetettu kevään 2019 osalta. Kiitoksia kaikille liikkujille!

Jää on edelleen verrattain paksua mutta sen kantavuus heikkenee kovaa vauhtia. Emme suosittele jäällä liikkumista Tuusulanjärvellä. Jäällä liikkuminen edellyttää nyt erityistä tarkkaavaisuutta, turvavälineitä ja tietoa jääolosuhteista.

Seuraa jään kantavuuteen liittyviä ilmiöitä Tuusulanjärvellä:
https://fi-fi.facebook.com/jaahavaintomiehet/ 

Ympäristöministeriön havainnot:
http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_ja_ennusteet/Jaanpaksuus

Rata-alue talvella 2019

Tuusulanjärvellä ylläpidetään talvisin matkaluistelurataa ja latuja järven pohjoispäässä (Järvenpään kaupunki) ja eteläpäässä (Tuusulan kunta). Olosuhteet vaihtelevat järvellä joka vuosi ja kaikki reittimerkinnät ovat ohjeellisia. Järven talviylläpito edellyttää teräsjään kantavuutta vähintään 15cm (mönkijä, moottorikelkka) ja 25cm (pientraktori ja lisäkalusto). Tiedotamme järven olosuhteista tällä sivulla.

Retkiluistimet ja vuokravälineet

Gustavelund Tuusula, (09) 273 751

Lähtöpaikat

Gustavelundista (Kirkkotie 36)
Kirkkorannasta
(Kirkon vierestä)

Kalastus

Pilkki- ja mato-onginta on sallittua kaikille ilman kalastuksenhoitomaksua. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat myös harrastaa viehekalastusta maksutta. Muut kalastusta harrastavat tarvitsevat erillisen läänikohtaisen luvan. Viehekalastus maksaa 18-64-vuotiaille valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi läänin viehekalastusmaksun tai vesien omistajan luvan.

Veneily

Soutuveneen (2 kpl) voi vuokrata museo Halosenniemen lipunmyynnistä 040 314 3466. Hinta 7,5 €/h, seuraavat tunnit 5 €. Ei ennakkovarauksia. Kirkkoveneitä vuokraa Keravan Urheilijat ry. Veneiden kotisatama on Gustavelundissa, josta vuokrattavissa myös soutuveneitä. Tuusulanjärvellä on 10 km/h nopeusrajoitus moottoriveneellä ajaessa. Tuusulan puolella ei ole yleistä uimarantaa.

Tuusulanjärven ympärilenkki

Kierrä Tuusulanjärvi ja piipahda samalla upeissa kulttuurikohteissa. Voit tutustua järven ympäri -kierrokseen matkailukartan avulla. Voit myös ladata kierroksellesi mukaan Citynomadi -mobiilisovelluksen, joka opastaa sinua halutessasi. Löydät ohjeita sovelluksesta täältä.

Sarvikallion virkistysalue

Tuusulan kunta ja Uudenmaan virkistysalueyhdistys ovat laatineet Sarvikallion alueelle kehittämissuunnitelman. Voit ladata suunnitelman alla olevasta linkistä.

Muutostöitä alueella tehdään elo-jouluun 2018 aikana. Työt jatkuvat keväällä 2019.

Sarvikallion kehittämissuunnitelma 2018

Lisätietoja ja kysymykset:

Uudenmaan virkistysalueyhdistys
tapio.lepikko@uudenmaanliitto.fi

Tuusulan kunta
risto.kanerva@tuusula.fi

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
mia.honkanen@tuusula.fi

Tuusulanjärven kehittämisprojekti

Matkailu

Tutustu tarkemmin Tuusulanjärven matkailutarjontaan Visit Tuusulanjärvi -sivustolla.