A

Tuusulanjärvi

Matkaluisteluinfo:

KESKIVIIKKO 15.3.2017

Tuusulanjärven matkaluisteluradan ylläpito on lopetettu Järvenpäässä ja Tuusulassa. Vaikka järven jää kantaisikin vielä, matkaluisteluradan kunto on heikentynyt paikoin huonoksi ja aiheuttaa liikkujalle kaatumis- ja turvallisuusriskin.

Tuusulan reittiä pidetään auki välillä Kirkkoranta-Onnela-Taistelukoulu-Anttila-Kirkkoranta. Ylläpito höyläämällä ja raskaammalla kalustolla edellyttää teräsjäältä aina vähintään 25cm kantavuutta. Katso vieressä oleva ajankohtaistiedote, joka kertoo tilanteen päivityshetkellä.

Tuusulanjärven talviylläpidon periaate

Retkiluistimia voi vuokrata mm. seuraavista paikoista:

Majatalo Onnela, 040 966 0944
Gustavelund Tuusula
, (09) 273 751

Lähtöpaikat:

Gustavelundista (Kirkkotie 36)
Onnelasta (Rantatie 34)
Kirkkorannasta
(Kirkon vierestä)

MATKALUISTELURATA (333m)
Vanha kenttä, Moukarinkuja
(Kiripolku)

Ylläpito lopetettu.

  • Ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan, toimii hyvänä varaluistelupaikkana etenkin silloin, kun Tuusulanjärvelle ei ole edellytyksiä mennä.
  • Rata on tarkoitettu vain luisteluun, tarkista lähellä olevat pelikentät täältä.
  • Luisteluradalla pelaaminen ja lämiminen kielletty.

Tuusulan liikuntapalvelut ylläpitää yhdessä Järvenpään liikuntapalvelujen kanssa matkaluistelu-uraa ja jäälatua Tuusulanjärvellä. Tuusulan puoleinen reitti (5km) yhdistyy Järvenpään reittiin (6km) järven länsiosasta (Sarvikallion puolelta) kun perusreitit ovat valmiit ja resurssit sallivat. Ylläpito tapahtuu aina säävarauksella.

Lähtöpaikat: Gustavelundista, Anttilan ja Pappilan rannasta sekä Onnelasta.

TUUSULANJÄRVI KESÄLLÄ

Kirkkoveneitä vuokraa Keravan Urheilijat ry. Veneiden kotisatama on Gustavelundissa.

Soutuveneen (2 kpl) voi vuokrata museo Halosenniemen lipunmyynnistä 040 314 3466. Hinta 7,5 €/h, seuraavat tunnit 5 €. Ei ennakkovarauksia.
 
Pilkki- ja mato-onginta on sallittua kaikille ilman kalastuksenhoitomaksua. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat myös harrastaa viehekalastusta maksutta. Muut kalastusta harrastavat tarvitsevat erillisen läänikohtaisen luvan. Viehekalastus maksaa 18-64-vuotiaille valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi läänin viehekalastusmaksun tai vesien omistajan luvan.

  • Tuusulanjärvellä on 10 km/h nopeusrajoitus moottoriveneellä ajaessa.
  • Tuusulan puolella ei ole yleistä uimarantaa.