A

Tuusulanjärvi

Matkaluistelurata ja ladut

TI 3.4.

Matkaluisteluradan ylläpito on lopetettu.

PE 30.3.

Matkaluistelurata aurattu. Epätasaisuuksia reitillä.

PE 23.3.

Matkaluistelurata aurattu mönkijällä.

TI 20.3.

Ladut ajettu.

MA 19.3.

Järven jäästä otetuista koepaloista (ao. kuvat) näkyy selkeästi auringon säteilyn vaikutus eli jään tikkuuntuminen. Kaikki työ raskaammalla kalustolla (traktorit) lopetetaan turvallisuussyistä.

Tuusulanjärvi 2018 17 Tuusulanjärvi 2018 18

Tiedotamme Tuusulanjärven olosuhteista myös Tuusulan vapaa-aikapalveluiden facebook-sivuilla

Tuusulanjärvellä ylläpidetään talvisin matkaluistelurataa ja latuja järven pohjoispäässä (Järvenpään kaupunki) ja eteläpäässä (Tuusulan kunta). Olosuhteet vaihtelevat järvellä joka vuosi ja kaikki reittimerkinnät ovat ohjeellisia. Järven talviylläpito edellyttää teräsjään kantavuutta vähintään 15cm (mönkijä, moottorikelkka) ja 25cm (pientraktori ja lisäkalusto). Tiedotamme järven olosuhteista tällä sivulla.

Retkiluistimet ja vuokravälineet

Gustavelund Tuusula, (09) 273 751
Majatalo Onnela, 040 966 0944

Lähtöpaikat

Gustavelundista (Kirkkotie 36)
Onnelasta (Rantatie 34)
Kirkkorannasta
(Kirkon vierestä)

Kalastus

Pilkki- ja mato-onginta on sallittua kaikille ilman kalastuksenhoitomaksua. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat myös harrastaa viehekalastusta maksutta. Muut kalastusta harrastavat tarvitsevat erillisen läänikohtaisen luvan. Viehekalastus maksaa 18-64-vuotiaille valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi läänin viehekalastusmaksun tai vesien omistajan luvan.

Veneily

Soutuveneen (2 kpl) voi vuokrata museo Halosenniemen lipunmyynnistä 040 314 3466. Hinta 7,5 €/h, seuraavat tunnit 5 €. Ei ennakkovarauksia. Kirkkoveneitä vuokraa Keravan Urheilijat ry. Veneiden kotisatama on Gustavelundissa, josta vuokrattavissa myös soutuveneitä. Tuusulanjärvellä on 10 km/h nopeusrajoitus moottoriveneellä ajaessa. Tuusulan puolella ei ole yleistä uimarantaa.

Tuusulanjärven ympärilenkki

Kierrä Tuusulanjärvi ja piipahda samalla upeissa kulttuurikohteissa. Voit tutustua järven ympäri -kierrokseen matkailukartan avulla. Voit myös ladata kierroksellesi mukaan Citynomadi -mobiilisovelluksen, joka opastaa sinua halutessasi. Löydät ohjeita sovelluksesta täältä.

Matkailu

Tutustu tarkemmin Tuusulanjärven matkailutarjontaan Visit Tuusulanjärvi -sivustolla.