Teatteri Pensas tarjoilee esityksiä isoille ja pienille 23.7.

16.07.2014 klo 14.05

Teatteri Pensas pysähtyy perinteisellä kesäkiertueellaan jälleen myös Tuusulassa. Uimahallin nurmialueella nähdään keskiviikkona 23.7. kaksi esitystä: koko perheelle suunnattu Ahmatti klo 14.00 sekä improvisaatioteatteriin pohjautuva esitys Yleisön armoilla klo 17.00. Molempiin esityksiin on vapaa pääsy.
(Sateen sattuessa esitykset siirtyvät Taidekeskus Kasarmin (Jääkärinpolku 2) tiloihin.)

Teatteri Pensas on omaleimainen, vaeltava ammattiteatteri, joka on kiertänyt Suomea ja muutakin maailmaa jo yhtenätoista kesänä. Repertuaariin on kuulunut niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin klassikkoteoksia sekä uusia kantaesityksiä. Heinäkuussa Teatteri Pensas kiertää Helsingistä aina Utsjoelle asti ja pystyttää teatterin katsomoineen toreille ja puistoihin.

Ahmatti on näytelmä rohkeudesta ja rakkaudesta

Ahmatti on Pipsa Longan käsikirjoittama näytelmä, joka kertoo tarinan tyhjentyneestä Kaipuun kaupungista ja kahdesta lapsesta, jotka joutuvat taistelemaan hirvittävää pelikonetta Ahmattia vastaan pelastaakseen muut lapset ja päiväkodin. Näytelmä käsittelee pelkoa ja pelihimoa, rohkeutta ja rakkautta sekä itsensä turhaksi ja toisinaan taas tärkeäksi tuntemista. Näytelmä sisältää paljon elävää musiikkia, jonka on Pensaan esitystä varten säveltänyt Juhani Valkama.

Voittojen maksimointiin hinnalla millä hyvänsä tähtäävä, päiväkoteja ja ihmisiä napsiva Ahmatti on kaikessa absurdiudessaan karmaisevan totta. Luvassa on kielellisesti ja musiikillisesti rikas ja raikas esitys, jossa riittää katsottavaa ja kuunneltavaa kaiken ikäisille, lupaa näytelmän ohjaaja Jenni Bergius.

Vuorovaikutuksesta syntyy materiaalia näyttämölle

Yleisön armoilla -esityksessä yleisö pääsee improvisaatioteatterin hengessä vaikuttamaan esityksen kulkuun ehdottelemalla esimerkiksi tapahtumapaikkoja, tunnetiloja tai laulun aiheita. Neljä näyttelijää ja muusikko heittäytyvät tyhjän päälle ja toteuttavat toiveita.

Esitystoiminnan lisäksi olennaista Teatteri Pensaan kiertueilla on myös eri paikkakuntiin ja niiden asukkaisiin tutustuminen. Tämän tuloksena on syntynyt vuosien saatossa lukuisia merkittäviä hetkiä ja ainutlaatuisia kohtaamisia, joista osa on päätynyt myös uudeksi näytelmämateriaaliksi.

Teatteri Pensaan esitykset ovat osa Tuusula-viikon ohjelmaa. Esitykset tuo kuntaan Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut.

Pensas_Ahmatti_kuv_EraKahyaoglu
Teatteri Pensas: Ahmatti. Kuvaaja: Era Kahyaoglu


Lisätietoja Tuusula-viikosta:
Tapahtumakalenteri
www.facebook.com/tuusulankulttuuri
Kunnan kulttuuripalvelut p. 040 314 3435, 040 314 3436

Lisätietoja Teatteri Pensaasta: www.pensas.org

Takaisin