Tuusulan kulttuurilautakunnan avustukset ovat haussa 1.1.-15.1.2015

Tuusulan kunnan kulttuurilautakunnan vuoden 2015 tuotantotuet ja avustukset ovat haussa tammikuun puoliväliin saakka. Kulttuurilautakunnan avustuksia voivat hakea yksityiset taiteilijat ja taiteen harrastajat sekä kulttuuriyhdistykset ja työryhmät. Tuusulan kulttuurilautakunta on päättänyt, että tuotantotuet ovat 1.1.2015 alkaen haettavissa vain yhden kerran vuodessa. Samalla hakuaika lyheni kuukaudesta kahteen viikkoon. Vuoden 2015 ainoan hakukierroksen hakuaika alkaa 1.1. ja päättyy jo torstaina 15.1. klo 16.

Kulttuuri- ja taidetoimintaan suunnatun tuen tavoitteena on yhteisöllisyyden ja paikallisen tapahtuma-tarjonnan lisääminen. Päämääränä on luoda toiminnallisia edellytyksiä kotiseutu- ja kulttuuritoiminnalle, taiteenharjoittamiselle ja -harrastamiselle sekä monipuolistaa paikallista kulttuuritarjontaa. Kulttuurilautakunnan tuki on harkinnanvaraista ja kohdistuu pääsääntöisesti Tuusulan kunnan alueella toimiville kulttuuri- ja kotiseututoimintaa sekä taiteellista työtä harjoittaville ja harrastaville yhteisöille, ryhmille ja yksityisille henkilöille. Vuosi 2015 on Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan syntymän 150-vuotisjuhlavuosi - SHG150. Vuonna 2015 kulttuurilautakunnan tuotantotukia suunnataankin juhlavuoteen.

Kulttuurin ja taiteen ammattilaiset voivat hakea tuotantotukea esimerkiksi esityksen, näyttelyn tai tapahtuman hankintaan ja tuottamiseen. Tuotantotukea voi hakea myös julkaisu-, koulutus- tai ohja-ustoimintaan. Tuotantotuen lisäksi ammattitaiteilijoiden työskentelyedellytysten turvaamiseksi on suunnattu työskentelyapuraha, joka on suuruudeltaan 3 000 €. Sitä voidaan jakaa vuodessa kahdelle hakijalle. Sama henkilö ei voi saada työskentelyapurahaa kahtena peräkkäisenä vuotena.

Kulttuurin ja taiteen harrastajat sekä kulttuuriyhdistykset voivat hakea tuotantotukea esityksen, näyttelyn tai tapahtuman hankintaan tai tuotantoon sekä julkaisu- tai ohjaustoimintaan. Tuotantotukea voi myös hakea yksityiseen museotoimintaan ja kotiseututyöhön, jonka tarkoituksena on kulttuu-riperinteen vaaliminen ja siihen liittyvä tiedonvälitys.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin hausta ja uusittuihin tuotantotukiperiaatteisiin. 

Hakemukseen tulee käyttää valmista kaavaketta, jonka voi tulostaa osoitteesta www.tuusula.fi/lomakepankki, lomakeryhmä kulttuuri.
Avustuskaavakkeita saa myös kulttuuritoimistosta (Taidekeskus Kasarmi), Tuusulan kunnantalon neuvonnasta ja Tuusulan kirjastoista.

Vuoden 2015 tuotantotukien hakuaika päättyy torstaina 15.1. klo 16.00.
Tuotantotuet ovat haussa ainoastaan yhden kerran koko vuonna.
Hakemukset on toimitettava osoitteella:
Tuusulan kunta, kulttuuripalvelut
PL 60, 04301 TUUSULA
Kuoreen merkintä: "kulttuurilautakunnan avustukset"
Käyntiosoite: Taidekeskus Kasarmi, Jääkärinpolku 2

 

29.12.2014

Takaisin